Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/9/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 26/9/2011

Η πρόταση του Τ/Κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για το φυσικό αέριο και οι προκλήσεις της Άγκυρας, η επίδοση του πορίσματος Πολυβίου την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την ανεργία, η δεύτερη δέσμη οικονομικών μέτρων, η κατάθεση του προϋπολογισμού 2012 στην Βουλή και οι συλλήψεις ατόμων του υποκόσμου, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ”Αλήθεια” υπό τον τίτλο ”’Μισά-μισά’ θέλει ο Έρογλου” γράφει ότι σύμφωνα με την πρόταση Τ/κ ηγέτη, την οποία ενέκρινε ο Νταβούτογλου, μια ”κοινή επιτροπή” θα αποφασίζει για το φυσικό αέριο και τα έσοδα θα πηγαίνουν σε ”κοινό ταμείο”. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την Παρασκευή ο Πόλυς Πολυβίου δίνει το πόρισμα του στο Υπουργικό Συμβούλιο και ήδη Προεδρικό, ΑΚΕΛ και η ευρύτερη αντιπολίτευση ακονίζουν πολιτικά μαχαίρια για την βέβαιη αντιπαράθεση που θα ακολουθήσει.

”Η Σημερινή” υπό τον τίτλο ”Σήκωσαν το γάντι” αναφέρεται στην πρόταση Ερογλου για το φυσικό αέριο γράφοντας ότι τόσο ο Ντερβίς Ερογλου όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ”κτίζουν” επιχειρηματολογία επί της δήλωσης Δημήτρη Χριστόφια περί οφέλους και των Τ/κ από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, ακόμα και πριν από τη λύση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έρχονται δύσκολοι καιροί σε ό,τι αφορά την ανεργία με μεγάλο το πρόβλημα το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012.

”Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο ”Έρευνες και πλησίον Ακάμα” γράφει ότι προκλητικοί είναι οι σχεδιασμοί από την Άγκυρα για φυσικό αέριο αφού έρευνες και εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας προτίθεται να διενεργήσει η Τουρκία, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο των προκλήσεων της. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Τρίτη θα είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων και την Πέμπτη αναμένεται η κατάθεση του προϋπολογισμού στην Βουλή.

Η ”Χαραυγή” υπό τον τίτλο ”Τελειωτικό κτύπημα” γράφει ότι νέες συλλήψεις ατόμων του υποκόσμου αναμένονται τις επόμενες ημέρες εφόσον η Αστυνομία, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με πλήρη μυστικότητα τις έρευνες της για να επιφέρει τελειωτικό κτύπημα στους ανθρώπους του υποκόσμου και στην παράνομη δράση τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ανοικτά θα παραμείνουν τον χειμώνα τα πλείστα ξενοδοχεία.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου