Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 11/9/2011


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 11/9/2011

Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι σκληροί όροι που περιλαμβάνουν κατάρτιση του προϋπολογισμού από την ΕΕ, ο κίνδυνος για χρεοκοπία για τα γερμανικά σχέδια, η απειλή για τη μη καταβολή της 6ης δόσης είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Συγκυβέρνηση ή χρεοκοπία". Η εφημερίδα γράφει ότι "στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται για μία ακόμη φορά η Ελλάδα, που κινδυνεύει με "ξαφνικό θάνατο" και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας είναι περισσότερο πιθανό παρά ποτέ".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Τα πάντα για τη δόση. Κόβουν άλλο 1 δισ.ευρώ από τους μισθούς". Κατά την εφημερίδα "η ανένδοτη στάση των δανειστών και η σοβαρή απειλή της μη καταβολής της έκτης δόσης αναγκάζουν την κυβέρνηση να επιδοθεί σε μία μάχη με τον χρόνο για την ταχύτερη επιβολή καταιγιστικών μέτρων. Εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα και εν μέσω ασφυκτικών προθεσμιών αποφασίστηκε η περικοπή επιπλέον 1 δισεκ.ευρώ από τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "ΙΚΑ: Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για να βγείτε στη σύνταξη". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ παρέχει ο νέος ασφαλιστικός νόμος ο οποίος αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αλλά δίνει μπόνους μέσω της αναγνώρισης και εξαγοράς χρόνων ασφάλισης".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σχέδιο Big Bang από τον ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "με βάση την ποιοτική αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης από τον ΟΟΣΑ θα συνταχθεί μέχρι τον Οκτώβριο η "Λευκή Βίβλος" για το επιτελικό κράτος".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Θέλουν την Παναγία χωρίς τον Χριστό; ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αδικαιολόγητη αγιογραφία. Οι Τούρκοι θέλουν την Παναγία χωρίς τον Χριστό γιατί, όπως είναι γνωστό Λατρεύουν την Παναγία και τον Αγιο Γεώργιο, αλλά δεν θέλουν να βλέπουν τον Χριστό! ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέοι φόροι 1 δισ.για την 6η δόση". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε αναζήτηση ενός έκτακτου εισπρακτικού μέτρου που θα αποδώσει έως 1 δισ.ευρώ μόνο τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες του έτους βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να προσεγγίσει τον στόχο για το έλλειμμα του 2011 και να πείσει την τρόικα και τους εταίρους της Ευρωζώνης να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση της χώρας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "30 ημέρες για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή".
Η εφημερίδα ισχυρίζεται "τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πάρει την 6η δόση. Πως κάηκε το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης. Γιατί η τρόικα έδωσε στους τεχνοκράτες τον τελευταίο λόγο. Πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο από το ευρώ ".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ελπίδα για την ανασυγκρότηση της χώρας". Κατά την εφημερίδα "τίτλοι τέλους για τη χρεωκοπημένη κυβέρνηση. Στο προσκήνιο οι δελφίνοι του Μνημονίου για τη μετά Παπανδρέου εποχή. Σχέδια για συγκυβέρνηση απεργάζονται ελληνικά και ξένα κέντρα. Κρύβεται ο Σαμαράς που συναινεί".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τι προβλέπει το σχέδιο Σόιμπλε για την πτώχευση της Ελλάδας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "και το δημοσίευμα του Spiegel η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει δύο σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο της πτώχευσης της Ελλάδας, με το ένα να προβλέπει επιστροφή της χώρας στη δραχμή και το άλλο χρεωκοπία εντός της Ευρωζώνης".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οι Έλληνες κουπί, οι Βρυξέλλες τιμόνι". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκληροί όροι που περιλαμβάνουν κατάρτιση του προϋπολογισμού από την ΕΕ μόνιμη στενή επιτήρηση και αυστηρές ποινές για τις απείθαρχες χώρες, συζητούνται στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των νέων κανόνων για την οικονομική διακυβέρνηση της ΕΕ".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πανστρατιά στη μάχη κόντρα στα μέτρα- φωτιά για το λαό". Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση, τρόικα, πλουτοκρατία εξαπέλυσαν νέα αντεργατική-αντιλαϊκή έφοδο. Με νέα δραστική μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όταν ήδη πληρώνουν τα φοροχαράτσια. Περισσότεροι στην ανεργία με την εφεδρεία - απολύσεις, νέο αντιασφαλιστικό σφαγείο σε βάρος των ΒΑΕ και των επικουρικών".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Στο βωμό των επενδυτών οι εργαζόμενοι... ".  Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μετά τις καυτές κυβερνητικές ανακοινώσεις, δια στόματος του πρωθυπουργεύοντος Ευαγ.Βενιζέλου, αποκαλύπτεται πλήρως το σχέδιο και το όραμα της κυβέρνησης για τη νέα Ελλάδα που φιλοτεχνείται με τη συνδρομή των ξένων εταίρων ".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής:"Εμφύλιος στο Ευρώ σε μια κλωστή η Ελλάδα". Η εφημερίδα αναφέρει "τι κρύβουν η σκληρή αντιπαράθεση Τρισέ-Σόιμπλε και η παραίτηση του Γερμανού Γ.Σταρκ από τη διοίκηση της ΕΚΤ. Οι ευρωπαϊκές αναταράξεις αδυνατίζουν το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Η κυβέρνηση τρέχει τα σκληρά μέτρα για να προλάβει την 6 δόσης των 8 δισ.".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Κυριακής:"Ονόματα κροίσων που ελέγχει το ΣΔΟΕ!". Η εφημερίδα αναφέρει "σκάνε δύο βόμβες:θηριώδεις λογαριασμοί σε τουλάχιστον οκτώ μέλη του κοινοβουλίου! Κασέτες φωτιά για εκβιασμούς και λαδώματα προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις εικονικών και πλαστών τιμολογίων. Προθεσμία σε 32 συνεργεία να δώσουν πορίσματα μέχρι το τέλος του έτους".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Τύμπανα πολέμου". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με θερμό επεισόδιο απειλεί η Τουρκία αν ξεκινήσουν οι έρευνες για την Κυπριακή ΑΟΖ. Θα αντέξει το τρίγωνο Αθήνα- Λευκωσία-Τελ Αβίβ; Σε ετοιμότητα κάλεσε ο Χριστόφιας την Εθνική Φρουρά. Μυστικό τηλεφώνημα Ερντογάν στον Παπανδρέου".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Ιδιώτες θα κρίνουν την εφεδρεία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ιδιωτικές εταιρείες θα επιλέγουν τους δημοσίους υπαλλήλους για εργασιακή εφεδρεία. Μεταθέσεις από υπουργείο σε υπουργείο με απλές αποφάσεις. Προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα σε αναγνώριση προϋπηρεσίας. Πέντε μισθούς το χρόνο χάνουν οι υπάλληλοι με το νέο μισθολόγιο".

Real news: "Το σχέδιο των "7" για έξωση από το ευρώ". Η εφημερίδα γράφει ότι "η Ελλάδα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της "νέας Ευρώπης", διαπίστωσαν στην εισήγησή τους οι Ντελόρ, Σρέντερ, Γκονζάλες, Φερχοφσταντ, Βανχάνεν, Στίγκλιτς και Ρουμπινί. Οι καθοριστικές αποφάσεις για την παραμονή της χώρας στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Πρώτο κουδούνι και... έχει ο Θεός".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής:"Τελευταία πράξη του δράματος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Προσήλωση στους στόχους με λήψη πρόσθετων μέτρων". Η εφημερίδα γράφει ότι "η προσπάθεια για την εξυγίανση της χώρας θα φθάσει στο τέλος, τόνισε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "όποτε κάναμε εκπτώσεις και πισωγυρίσματα, τα βρήκαμε μπροστά μας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Προαναγγέλονται αλλαγές στην έμμεση φορολογία". Κατά την εφημερίδα "ριζικές αλλαγές στην έμμεση φορολογία, που ακουμπούν όχι μόνο το ύψος των συντελεστών αλλά και τον τρόπο απόδοσης και είσπραξης του ΦΠΑ κατατείνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου