Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 4/9/2011


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 4/9/2011

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ρώσικη ρουλέτα με τρόικα, εκλογές και έκτη δόση". «Στον "αέρα" το δάνειο αν δε γίνουν όλα σε ...δέκα μέρες. Απολύσεις στο δημόσιο ζητούν τώρα οι δανειστές. Με τριπλή φόρμουλα έρχεται η "έξοδος" των υπαλλήλων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: ""Δεν είναι σίγουρο ότι υπήρξε ο Χριστός". «Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας - σε εκπομπή (ΕΤ-1) δήλωσε "ότι δεν είναι σίγουρο ότι υπήρξε ο Χριστός". (Ρίκα Βαγιάνη) και ότι "Δεν αποδεικνύεται μαθηματικώς η ύπαρξις του Χριστού"».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Βαρέα: ποιοι σώζονται και ποιοι χάνονται". «Περισσότεροι από 120.000 εργαζόμενοι εκτιμάται ότι θα βρεθούν εκτός της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η οποία θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Κλειδί των αλλαγών αποτελεί η πρόβλεψη για ανά τριετίας επανεξέταση της λίστας καθώς, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, απέναντι στην τρόικα οι κλάδοι και οι ειδικότητες των ΒΑΕ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του εργατικού δυναμικού αντί των 538.000 εργαζομένων που υπάγονται σήμερα στο ειδικό καθεστώς».

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Ναυαγός στη Θεσσαλονίκη". «Ο λογαριασμός δεν βγαίνει, οι στόχοι για το '11 έχουν ξεφύγει και οι κόντρες μεταξύ υπουργών έχουν γίνει καθημερινότητα: σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση επιχειρεί να μαζέψει τα κομμάτια της, να σώσει οτιδήποτε σώζεται, για να ανηφορίσει προς τη Θεσσαλονίκη και τη Διεθνή Έκθεση».

Η ΕΠΟΧΗ: "Νέα μέτρα έρχονται, οι δρόμοι ξαναγεμίζουν". «Παρουσιάζοντας μια τεχνική επιμήκυνση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την 6η δόση του δάνειου σαν σύγκρουση δύο γραμμών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να διεκδικεί την αναθεώρηση όχι μόνο του Μνημόνιου ή του Μεσοπρόθεσμου, αλλά ορισμένων στόχων τους λόγω των νέων δεδομένων (βύθιση της ύφεσης στο 7%)».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Οι απολύσεις δοκιμάζουν την κυβέρνηση". «Η πίεση της τρόικας για τη μείωση των δαπανών, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο το οποίο εξετάζεται προβλέπει περισσότερες από 7.500 αποχωρήσεις και θα ενεργοποιηθεί σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθεί το αίτημα των πιστωτών της χώρας για "θεαματικές" κινήσεις, εντός του Σεπτεμβρίου, όπως διεμήνυσαν οι επικεφαλής της τρόικας την Πέμπτη το βράδυ».

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "501 δισ. το χρέος τα επόμενα 4 χρόνια". «Η ατολμία στον τομέα των περικοπών των δαπανών δημιουργεί μια ανεξέλεγκτη δυναμική που θα επιβαρύνει τη θέση της Ελλάδας. Η ύφεση δημιουργεί ανεργία και αυτή με τη σειρά της συρρίκνωση των εσόδων και μείωση του ΑΕΠ».

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Συμμορία εφοριακών εκβίαζε επιχειρηματίες". «Στην ηλεκτρονική φάκα της ΕΥΠ έπεσαν ο λογιστής και εφοριακοί που επιχείρησαν να εκβιάσουν επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται σε λίστα που συνέταξαν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών».

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "10 κίτρινες κάρτες μας έδειξε η τρόικα". «’μεσες κινήσεις ώστε η Αθήνα να δείξει ότι είναι διαθετιμένη να τηρήσει κατά γράμμα το μεσοπρόθεσμο ζήτησε η τρόικα για την συνέχιση της χρηματοδότησης. Σε αμηχανία κυβέρνηση αφού οι κοινωνικές αντοχές έχουν ήδη εξαντληθεί.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συλλαλητήρια στις 10 Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη". «Με δύο συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ καλούν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, σπουδαστές, άνεργους, συνταξιούχους και γυναίκες να ορθώσουν το ανάστημά τους στην αντιλαϊκή πολιτική».

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Χαμένη στο...Λαβύρινθο της ελληνικής οικονομίας η τρόικα".  «Game over! Αυτό ξεκαθάρισε η τρόικα στον τσάρο της Οικονομίας διαπιστώνοντας ότι κανένα από τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν και ψηφίσθηκαν τον Ιούλιο δεν εφαρμόζεται. Μετά την πλήρη διάλυση στον εισπρακτικό μηχανισμό που συνεχίζει μια πρωτοφανή λευκή απεργία,και την ύφεση η οποία θα ξεπεράσει στην καλύτερη περίπτωση το 5,5% οι “master chef" της συνταγής χρεοκοπίας είδαν στην πράξη ότι το μοντέλο απέτυχε».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "76% δεν έχω, δεν πληρώνω κανένα φόρο". «Δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το "ΘΕΜΑ" καταγράφει, από τη μία πλευρά, την κοινωνική απόγνωση μπροστά στις δυσκολίες που έρχονται και, από την άλλη, την αλλαγή του πολιτικού τοπίου με ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ και καθίζηση της κυβέρνησης. Παρά το νέο σκηνικό, οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι πρόωρες εκλογές ή κυβέρνηση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων μπορούν να προσφέρουν λύση στο σημερινό αδιέξοδο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Κατώτεροι των περιστάσεων". «Στο χείλος της χρεοκοπίας βρίσκεται και πάλι η χώρα, καθώς παρά την απόπειρα του Ευάγγελου Βενιζέλου να κατευνάσει την κοινή γνώμη και τις αγορές για τη διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα, η εκταμίευση της 6ης δόσης είναι στον αέρα και η οικονομία στην κόψη του ξυραφιού».

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η Ελλάδα στο όριο". «Ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου βρίσκεται εν όψει κρίσιμων αποφάσεων καθώς τα κεφάλαια του κράτους επαρκούν για λιγότερο από 30 ημέρες, την ίδια ώρα που η τρόικα απαιτεί να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες του προϋπολογισμού και να οδηγηθούν 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι στον προθάλαμο της ανεργίας με την επιβολή του θεσμού της "εργασιακής εφεδρείας"».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Σκηνικό συγκυβέρνησης". «Σκηνικό συγκυβέρνησης στήνεται μεθοδικά απ' τους δανειστές μας, την "τρόικα", αλλά και άλλους - πολιτικούς και εξωπολιτικούς - παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο, καθοριστικό για τις εξελίξεις».

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Αν ξυπνήσουν οι Έλληνες θα μας πάρουν τα σώβρακα". «Η Γερμανία είναι η αυτοκράτειρα των χρεοκοπιών και οι Έλληνες, αν ήξεραν τι δικαιώματα έχουν και πόσα τους χρωστά η Γερμανία θα είχαν πάρει και τα σώβρακα των Γερμανών».

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Έτσι θα κυβερνήσω".  «Τη δική του πλατφόρμα διακυβέρνησης της χώρας, με βασικό άξονα ένα ολοκληρωμένο εναλλακτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας. Μόνη λύση είναι οι εκλογές. Η κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να τις αποφύγει. Τώρα είναι η ώρα της ισχυρής εντολής για καθαρές λύσεις».

Realnews: ""Πάρτε μέτρα αν θέλετε ευρώ". «Νέα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη διοχετεύουν τις τελευταίες ημέρες κύκλοι των κυβερνήσεων Γερμανίας και Γαλλίας, για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου να υλοποιήσει ταχύτερα τις δεσμεύσεις της. "Να τα βρουν στα μεγάλα θέματα" οι ηγεσίες των ελληνικών κομμάτων ζητούν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, επισείοντας τον κίνδυνο παγκόσμιου "ντόμινο" , αν καταρρεύσει η οικονομία της χώρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ξεκινάει...η απόσυρση 1,82 δισ. από την αγορά". «Με στόχο την άντληση εσόδων 1,82 δισ. ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών ξεκινάει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς στο εισόδημα, στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σε άλλα είδη πολυτελείας καθώς και για το τέλος επιτηδεύματος».

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο Σεπτέμβριος των αποφάσεων" «Μήνας σοβαρών εξελίξεων σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό θα είναι ο Σεπτέμβριος για την ελληνική οικονομία. Η διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, είτε ήταν βεβιασμένη είτε συμφωνημένη, επιβεβαιώνει ότι οι αποκλίσεις στο πρόγραμμα προσαρμογής είναι σοβαρές, η επιδείνωση της ύφεσης αλλάζει προς το χειρότερο τα δεδομένα, τα νέα μέτρα είναι αναπόφευκτα και οι πολιτικές αντοχές της κυβέρνησης εξαντλούνται».

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου