Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 1/9/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 1/9/2011

Η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για την αντιμετώπιση των ζημιών της ΑΗΚ ύστερα από την έκρηξη στο Μαρί και οι ανησυχίες για κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, καθώς και για αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία της χώρας, είναι το κύριο θέμα που δεσπόζει του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Αλλα θέματα είναι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, ο διορισμός του νέου Υπαρχηγού του ΓΕΕΦ Υποστράτηγου Αντρέα Πετρίδη, τα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ με τους Γιώργο Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία να προσπαθούν επάνοδο τους στο κόμμα διά της δικαστικής οδού και η θέση του ΑΚΕΛ για δημιουργία εγγυοδοτικού ταμείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”8% χαράτσι στο ρεύμα”, γράφει ότι για τους επόμενους μήνες ο Κύπριος καταναλωτής θα πληρώνει αυξημένους λογαριασμούς στην ΑΗΚ λόγω της έκρηξης στο Μαρί, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση αν δεν εγκριθεί το αίτημα της Κύπρου για βοήθεια 49 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αρχίζει η μάχη των δημοτικών εκλογών.

”Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο ”Φόβοι για κύμα ανατιμήσεων”, γράφει ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προκαλεί φόβους για κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία της χώρας, αφού, όπως εκτιμάται, θα επηρεαστεί δυσμενώς το κόστος παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι νέος Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ είναι ο Υποστράτηγος Αντρέας Πετρίδης.

Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Ηλεκτροσόκ ανατιμήσεων”, γράφει ότι μεγάλες ανατιμήσεις στην αγορά και ισχυρούς κλυδωνισμούς στην οικονομία μεταφέρει η απόφαση για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 8% προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές της ΑΗΚ από την έκρηξη στο Μαρί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ερμητικά κλειστές είναι οι πόρτες του ΔΗΚΟ για τους Γιώργο Κολοκασίδη και Ζαχαρία Κουλία, οι οποίοι διά της δικαστικής οδού ζητούν την επάνοδο τους στο κόμμα.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Το πόρισμα θα δημοσιοποιηθεί”, γράφει ότι δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού πήρε διαβεβαιώσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν θα προκύψει οποιοδήποτε νομικό ή άλλο πρόβλημα, το οποίο θα επηρεάσει τις ποινικές υποθέσεις που θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ΑΚΕΛ επαναφέρει την ανάγκη δημιουργίας εγγυοδοτικού ταμείου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Η τιμή του ηλεκτρισμού αυξήθηκε στο 6.96”, αναφέρεται στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για δέκα μήνες σε μιαν προσπάθεια να καλυφθούν οι ζημιές της ΑΗΚ ύστερα από την έκρηξη στο Μαρί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η 14χρονη Κύπρια μπαλαρίνα Μελανή Λάμπρου κατόρθωσε να κερδίσει μια θέση στη Σχολή Μπολσόι στη Μόσχα.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου