Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 28/9/2011


Επισκόπηση τύπου 28/9/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έξτρα φόροι για όλους". Η εφημερίδα γράφει ότι "με αποδείξεις ακόμη και το 50% του εισοδημάτος αλλιώς βαρύ πρόστιμο. Στα 5.000 ευρώ το αφορολόγητο για όλους, στα 9.500 ευρώ για συνταξιούχους άνω των 65 ετών και νέους έως 30 ετών.".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μόνο η δραχμή θα αναστήσει την Ελλάδα και θα αναδείξει την οικονομία της ως μία από τις ανταγωνιστικότερες σε παγκόσιο επίπεδο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το έγκυρο αμερικανικό ΤΙΜΕ αποκαλύπτει:η δραχμή θα φέρει στον τόπο την ποθούμενη ανάπτυξη και θα αναδείξει την ελληνική οικονομία ως μια από τις ανταγωνιστικότερες παγκοσμίως".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πρόεδρο έχουμε;". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "και όμως ο Κάρολος Παπούλιας έχει εξουσίες. Οι πολίτες που βασανίζονται από την κυβέρνηση της καταστροφής απαιτούν στήριξη και πρωτοβουλίες από τον ρυθμιστή του πολιτεύματος, που δείχνει ότι δεν μπορεί να απαρνηθεί τον παλιό εαυτό του ".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο ριφιφί και με.... αποδείξεις! ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρος τιμωρίας σε όσους δεν πιάσουν το πλαφόν. Θα φορολογείται με 10% η διαφορά ανάμεσα στο ανώτατο όριο του 25% και στο ποσό που συγκέντρωσε ο φορολογούμενος. Σενάρια και για περαιτέρω αύξηση του πλαφόν 25%".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο γέροντας Παΐσιος προέβλεψε επακριβώς τη σημερινή κρίση!!!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "έλεγε προφητικά: έρχονται δύσκολα χρόνα. Θα συμβούν γεγονότα πολλά! Η παλαβομάρα έχει ξεπεράσει τα όρια!... Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούργιο... ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέα αφαίμαξη μέσω αποδείξων!". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "και νέα μείωση αφορολογήτου για πολύτεκνους τους άνω των 65 και κάτω των 30. Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαιώνει τη μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο με παράθυρο για ειδικά πριμ. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές. Ερχεται η τρόικα με σκληρότερα μέτρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκτός τόπου και χρόνου η Μέρκελ και ο Σόιμπλε". Η εφημερίδα γράφει ότι "της Μέρκελ της φταίνε τα ταξί και το Κτηματολόγιο για το δημοσιονομικό χάλι της Ελλάδας και την αποτυχία μνημονίου. Ο Σόιμπλε τα έβαλε με τον Ομπάμα που ζητούσε γρήγορες αποφάσεις για την Ελλάδα και του συνέστησε να... ασχολείται με τη χώρα του".

ΕΣΤΙΑ: "Μνημειώδης ανικανότης ". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κανένας Έλληνας δεν είναι υπερήφανος για την ξένη κηδεμονία υπό την οποία έχει τεθή η χώρα μας που ήταν έκδηλη κατά την χθεσινή συνάντηση του κ.Παπανδρέου με την κ.Μέρκελ στο Βερολίνο ".

Η ΑΥΓΗ: "Αποκεφαλισμός πριν από το... κούρεμα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγαλύτερη φορολογία εισοδήματος, με νέες επιβαρύνσεις σε μισθωτούς-συνταξιούχους, απολύσεις ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα και αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από φέτος ανακοίνωσε ο Ευαγ.Βενιζέλος. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ως αντίτιμο για το "κούρεμα" του δημοσίου χρέους στο τράπεζι των συζητήσεων στο Βερολίνο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "3,9 δισ.ευρώ κατά της ανεργίας κι υπέρ της διατήρησης θέσεων εργασίας". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο τελικό στάδιο βρίσκονται τα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, ύψους 3,9 δισ.ευρώ, για την ενίσχυση της απασχόλησης, τη διατήρηση θέσεων εργασίας, την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέος φορολογικός αιφνιδιασμός ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέες φορολογικές επιβαρύνσεις με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους, μέσω των αποδείξων και του αφορολόγητου ορίου, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αιφνιδιάζοντας τους φορολογούμενους".

Η ΝΙΚΗ: "Φορολογούν ακόμα και τα παιδιά". Η εφημερίδα γράφει ότι "τίποτα δε θα μείνει όρθιο στο νέο φορολογικό σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση, εκτός από την αναδρομική μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, θα κόψει το αφορολόγητο για κάθε παιδί και στους πολύτεκνους-τρίτεκνους ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Πριν αλέκτωρ.... ψήφισαν το χαράτσι". Σύμφωνα με την εφημερίδα "χωρίς εκπλήξεις και παρατράγουδα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε χθες με 155 θετικές ψήφους, μαζί με της ανεξάρτητης βουλευτού Ελσας Παπαδημητρίου, η κρίσιμη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής εν μέσω διαδηλώσεων γύρω από το Κοινοβούλιο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα διαδηλώνουμε κόντρα στο φοροχαράτσι και στην αντιλαϊκή πολιτική". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "σήμερα όλοι στους δρόμους. Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα φοροεπέλαση του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-τρόικας-πλουτοκρατίας. Σήμερα διαδηλώνουμε την απόφασή μας να μην πτωχεύσει ο λαός, να μην πτωχεύσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Να πτωχεύσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, η πλουτοκρατία και οι εκφραστές της".

ΤΑ ΝΕΑ: "Παραλογισμός με... αποδείξεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο φοροχαράτσι έρχεται για τους φορολογουμένους αν ισχύσουν τα σενάρια που προανήγγειλε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για αύξηση της αναλογίας του ποσού των απαιτούμενων αποδείξεων δαπανών επί του δηλωθέντος εισοδήματος στα επίπεδα του....60% ".

City Press: "Παραλύει η Αθήνα ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ταξί μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων. Αφόρητη η καθημερινότητα, μεγάλη ζημιά για την οικονομία".

Metro: "Αγρια χαράτσια από τον τσάρο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Ευαγ.Βενιζέλος ανακοίνωσε αναδρομική εφαρμογή από 1η Ιανουαρίου 2011 του αφορολογήτου στα 5.000 ευρώ, δευρυμένη σε νέους και ηλικιωμένους. Ερχονται 30.000 απολύσεις".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Αναδρομική φοροκαρπαζιά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στήριξη των Γερμανών βιομηχάνων στην Ελλάδα". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χθες στον Γιώργο Παπανδρέου οι Γερμανοί βιομήχανοι κατά την ομιλία του στο Σύνδεσμο Γερμανών Βιομηχάνωνπαρουσία της καγκελαρίου Αγκελα Μέρεκλ ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στήριξη από Μέρκελ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε καλό κλίμα το δείπνο του πρωθυπουργού με την καγκελάριο στο Βερολίνο. Κατηγορηματική διαβεβαίωση από το Γ.Παπανδρέου ότι η χώρα θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φόρος-ποινή 10% σε όσους δεν προσκομίζουν αποδείξεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αποδείξεις αποδεσμεύονται μεν από το κτίσιμο του αφορολόγητου, καθίστανται όμως- απαραίτητες, εάν ο φορολογούμενος θέλει να γλυτώσει πρόσθετο φόρο. Παγωμένες μένουν προσώρας οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Γερμανικό μήνυμα στήριξης με κεφάλαια και επενδύσεις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα στήριξης της Ελλάδας μέσω του ιδιωτικού αλλά και του κρατικού τομέα από τη Γερμανία στις προσπάθειές της για τη δημοσιονομική σταθερότητα και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη, μετέφερε στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, η καγκελάριος Α.Μέρκελ στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στο Βερολίνο ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου