Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 1/10/2012


Επισκόπηση τύπου 1/10/2012

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και οι επερχόμενες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ερχεται φοροκαταιγίδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "οικογένειες με παιδιά, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και ποτά, τσιγάρα και καύσιμα θα σηκώσουν το βάρος του σκληρού φορολογικού πακέτου που προωθεί η κυβέρνηση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ποιοί θα... κατέβαζαν τον στρατό". Η εφημερίδα γράφει ότι "μια οπερέτα (και μάλιστα κακοπαιγμένη) θυμίζουν οι «αποκαλύψεις» για το ποιοι θα... κατέβαζαν τον Στρατό, πριν από 11 μήνες, για να κάνει δήθεν πραξικόπημα. Την ώρα που η τρόικα έρχεται για την τελική «επίθεση» και η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση των άγριων μέτρων έχει αρχίσει, επιχειρείται να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον σε άλλα θέματα και -με απλά λόγια- να σταλεί «η μπάλα στην εξέδρα»".

ΕΘΝΟΣ: "Ραντεβού αγωνίας με την τρόικα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νέες αξιώσεις προσέρχεται στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων η τρόικα. Εγείρουν θέματα, τυχόν αποδοχή των οποίων θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή. Ο ζήλος τους για περισσότερες περικοπές απλώνεται στις κατώτερες συντάξεις, στα κονδύλια για την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση και στη διαδικασία μείωσης των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ομογενείς: Καταθέσαμε τα χρήματα για την εξαγορά του χρέους!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη καταθέσει 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 Δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα!!!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το σχέδιο για φόρο στην ιδιοκατοίκηση". Η εφημερίδα γράφει ότι "η εφορία θα θεωρήσει ως τεκμαρτά εισοδήματα τα ποσά που γλιτώνουν όσοι μένουν σε δική τους κατοικία. Μαχαίρι στις εκπτώσεις από ιατρικές δαπάνες, τόκους στεγαστικών, δίδακτρα, ασφάλιστρα και δωρεές".

ΕΣΤΙΑ: "Μεγάλη τομή στην φορολογία". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν επιβεβαιωθούν αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητος ως προς τις προωθούμενες αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, τότε βρισκόμαστε προ μιας σημαντικής τομής στην φορολογία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Δάνεια. Οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ρύθμιση για τη μείωση κατά 30% της μηνιαίας δόσης που πληρώνουν οι δανειολήπτες και αλλαγή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επεξεργάζεται η κυβέρνηση".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Ανθρωποι του Μαξίμου πίσω από τις διαρροές". Σύμφωνα με την εφημερίδα "η λίστα ή οι λίστες του ΣΔΟΕ έχουν ανάψει φωτιές στα πολιτικά επιτελεία, αναδεικνύοντας και τον παρασκηνιακό πόλεμο που διεξάγεται εντός της Ν.Δ. όπως και τη συνολική σήψη του συστήματος. Τα σενάρια για το ποιος έστησε τη φάμπρικα των αποκαλύψεων είναι πολλά, οδηγούν, όμως, μόνο σε ένα συμπέρασμα: Οτι, τελικώς, κάποιοι επιδιώκουν τη γρήγορη αποσταθεροποίηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η νύχτα των υπουργών". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συναγερμό σήμανε ο Πρωθυπουργός καλώντας χθες το βράδυ στο Μαξίμου την πολιτική ηγεσία δέκα υπουργείων για την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών που εξακολουθούν να καθυστερούν - από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ως την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Οι τροϊκανοί ξανάρχονται".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Στην Alhpa Bank περνά η Emporiki" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η alpha Bank κερδίζει τη μάχη για την Emporiki. Η Credit Agricole ανακοινώνει σήμερα ότι ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την οριστική συμφωνία πώλησης της Emporiki. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική της Emporiki αποχωρεί από την Ελλάδα ύστερα από 12 χρόνια παρουσίας, αφού δεν θα έχει καμία μετοχική παρουσία στη νέα τράπεζα που δημιουργείται με την εξαγορά".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κάτω από τα 200 δισ. ευρώ πέφτει το εθνικό εισόδημα".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "απώλειες περίπου 40 δισ. ευρώ αναμένεται να έχει το ελληνικό ΑΕΠ, από τον έκτο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης που εκτιμάται ότι θα είναι το 2013, κατεβάζοντας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κάτω από τα 200 δισ. ευρώ, για πρώτη φορά από το 2005. Με βάση τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,7% του ΑΕΠ, έπειτα από την εκτιμώμενη συρρίκνωση της τάξης του 7% φέτος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου