Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 9/10/2012


Επισκόπηση τύπου 9/10/2012

Οι κυβερνητικές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σειρά διαδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα και το ΔΝΤ αμφισβητεί ευθέως τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τη Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά στο Αεροδρόμιο, όπου θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός. Το απόγευμα στον Πρόεδρο η καγκελάριος. Σαφείς οι κυβερνητικές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέρα οργής ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Bild ρίχνει λάδι στη φωτιά:να κρατάτε όλοι γερμανικές σημαίες. Απαγορευτικό για διαδηλωτές! Συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και κάτω από την πλατεία Συντάγματος. Η Frau Μέρκελ φεύγει αργά το απόγευμα αφήνοντας πίσω της εντολές για επιμονή στη συνταγή-δηλητήριο ".

ΕΘΝΟΣ: "Ωρα Μέρκελ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε η κυβέρνηση για τη σημερινή επίσκεψη Μέρκελ δεν μπορούν να κρύψουν τις προσδοκίες της. Αυτό που περιμένει από τη Γερμανίδα καγκελάριο είναι η στήριξη για τον τερματισμό της αβεβαιότητας. Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Αθήνα για τον φόβο επεισοδίων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δωδεκαθεϊστές ομογενείς με... διαστημόπλοιο στο κυνήγι έργων τέχνης και ομολόγων!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες αποκαλύψεις και απίστευτες καταγγελίες για την οργάνωση END δείχνουν να αλλάζουν το έως σήμερα τοπίο. Επιτακτική, πλέον, η ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση ώστε να λάμψει η αλήθεια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπαράζ στήριξης αλλά η δόση στο... περίμενε". Η εφημερίδα γράφει ότι "καλά λόγια από Γιούνκερ και Ράιχενμπαχ για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και σκληρή γραμμή για την έγκριση της εκταμίευσης των 31,5 δισ.ευρώ. Τι μηνύματα φέρνει η Μέρκελ εν μέσω διαδηλώσεων και απαγόρευσης συγκεντρώσεων στο κέντρο".

ΕΣΤΙΑ: "Παραμένουμε στην Ευρωζώνη". Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την τελευταία διετία η χώρα μας βρέθηκε κατ'επανάληψιν στο επίκεντρο της παγκοσμίου επικαιρότητος. Οχι τόσο για την αδυναμία δανεισμού της από τις διεθνείς χρηματαγορές και την προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηρίξεως και το ΔΝΤ, όσο ωςο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης".

Η ΑΥΓΗ: "Χάρισαν το χαράτσι στη διαπλοκή". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μεγάλες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις Τύπου, εξαιρέθηκαν από το χαράτσι για τα ακίνητα, και μάλιστα αναδρομικά (!) με υπουργική απόφαση Βενιζέλου, που ενεργοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Θερμή υποδοχή στη Μέρκελ από κυβέρνηση και... εργαζομένους". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της άφιξης της κ.Μέρκελ με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις, σε αντίθεση με τους εργαζομένους που αποδοκιμάζουν την πολιτική της σκληρής λιτότητας".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο:"Ανοικτή επιστολή στην κυρία Μέρκελ". Η εφημερίδα υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε επιστολή της στη Μέρκελ ότι "έχει ακόμα τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στο πρότυπο μεγάλων ηγετών της πατρίδας της, όπως ο Κολ και ο Σμιθ, που πάλεψαν για το ευρωπαϊκό όραμα και άλλων που για να επιβάλλουν την γερμανική επικυριαρχία έσπειραν τον θάνατο σ' ολόκληρη την ήπειρο και οδήγησαν τη χώρα της στην έσχατη καταστροφή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καθοριστική επίσκεψη Μέρκελ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κρίσιμη συνάντηση για όλες τις παραμέτρους του "ελληνικού ζητήματος" θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, εν μέσω σειράς διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα".

Η ΝΙΚΗ: "Γλιτώστε τα νέα πρόστιμα που κρύβουν τα αυθαίρετα". Η εφημερίδα γράφει "έξυπνες κινήσεις για να αποφύγετε τις παγίδες του νέου νόμου. Ποιες είναι οι μικροπαραβάσεις και πως θα τις τακτοποιήσετε. Σε τι αλλαγές προσανατολίζεται το ΥΠΕΚΑ για τα πρόστιμα ".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... ". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην Αθήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στην Ομόνοια στη 1.00 μμ διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ". Η εφημερίδα υπογραμμίζει "τώρα γενικός ξεσηκωμός κόντρα σε ΕΕ, κυβέρνηση και κεφάλαιο. Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τι θα έλεγα στη Μέρκελ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την ευκαιρία της σύντομης, αλλά κρίσιμης επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ "ΤΑ ΝΕΑ" απευθύνθηκαν σε πολίτες που ανήκουν σε διαφορετικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους - καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, συνδικαλιστές, συγγραφείς, αλλά και άνεργοι- προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το τι θα έλεγαν στην Καγκελάριο, αν είχαν την ευκαιρία να τη συναντήσουν".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Ζουν με δανεικά. Τρώνε τα έτοιμα... τα μισά νοικοκυριά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Χωρίς δώρα έρχεται η Μέρκελ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αρνητική έκθεση ΔΝΤ για το ύψος του χρέους". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το ΔΝΤ αμφισβητεί ευθέως τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Στην έκθεση των δημοσιονομικών προοπτικών το Ταμείο αναθεωρεί επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για το ελληνικό χρέος την περίοδο 2012-2017 ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τέλος στα σενάρια εξόδου από το ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρή στήριξη στην Ελλάδα από την Αγκ.Μέρκελ. Κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού περιμένει το Μαξίμου από την Αγκ.Μέρκελ. Στο τραπέζι η παράταση αποπληρωμής του χρέους που κατέχει η ΕΚΤ και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά το ισπανικό μοντέλο ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Με βαριά ατζέντα έρχεται σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "μετρημένες προσδοκίες για την οικονομία, αλλά αυξημένες για την πολιτική στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα καλλιεργεί το πρωθυπουργικό επιτελείο από τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου κ.Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Eurogroup: Σε καλό δρόμο αλλά τώρα πρέπει να τρέξετε". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αγώνα δρόμου για την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης οφείλει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Αυτό σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του χθεσινού Eurogroup , κατά τη διάρκεια το οποίου περίσσεψαν τα καλά λόγια για την ελλληνική πρόοδο από Γιούνκερ, Λαγκάρντ και Ολι Ρεν αλλά όπως αναμενόταν δεν υπήρξε κάτι περισσότερο απ`αυτό, αφού τον τελικό λόγο θα τον έχει η έκθεση της τρόικας".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου