Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 21/10/2012


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 21/10/2012

Η ΑΥΓΗ: "Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης παίζουν τα ρέστα τους!" "Μέσα σε είκοσι ημέρες η τρόικα εσωτερικού επιχειρεί να περάσει στη Βουλή το πακέτο-σοκ των 13,5 δισ.ευρώ, τις 89 εκκρεμότητες του Μνημονίου και τον προϋπολογισμό , εξαθλιώνοντας τους πολίτες".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  "Συντάξεις: Οδηγός επιβίωσης" "Όρια ηλικίας, προϋποθέσεις, αποδοχές. Τι ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ".

Η ΕΠΟΧΗ:  "Μαστίγιο και συμπάθεια" "Υποβοηθούμενη αυτοκτονία οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής. Γερμανικής έμπνευσης εποπτεία στην Ευρώπη, με "παράρτημα" στο Μαξίμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  "Τελευταία εμπόδια για τη δόση" "Οι κραδασμοί στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ τελευταία εμπόδια για τη δόση- Σκληρό παζάρι ΔΝΤ και ΕΕ για επιμήκυνση και χρέος. Στο "παρά πέντε" για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται η Αθήνα, αλλά η κυβέρνηση καλείται να υπερβεί κρίσιμα εμπόδια προκειμένου να λάβει τη θετική απόφαση του Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου".

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: "7 φθηνές λύσεις καταργούν το πετρέλαιο θέρμανσης" "Πόσα λεφτά θα γλιτώσετε σε κάθε περίπτωση. Τι δείχνει η έρευνα αγοράς της "Ν" για τις πιο οικονομικές επιλογές".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  "Αντιπρόεδροι Βενιζέλος και Κουβέλης". "Σαρωτικός ανασχηματισμός μετά την εκταμίευση της δόσης. Ποιοί υπουργοί φεύγουν. Τα νέα πρόσωπα από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Υπογραφή και από τους τρεις αρχηγούς στη νέα συμφωνία ζητά η τρόικα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  "Η Ελλάδα στο δρόμο τυφλής βίας και αλληλοσφαγής" "Μετά τα νέα φορολογικά μέτρα και την απειλή για όσα θα έλθουν το 2013 και τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, εκπρόσωποι Ειδικών Ερευνών και Αποστολών σε εκθέσεις τους τονίζουν: "Η Ελλάδα στο δρόμο τυφλής βίας και αλληλοσφαγής".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα μέτρα που θα ανατρέψουν τις ζωές των Ελλήνων" "Κοινωνία ώρα μηδέν. Οι τριάντα κινούμενες βόμβες (σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που ταλαντεύονται ανάμεσα στο ηχηρό όχι και στο χλιαρό ναι. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η μεγάλη δοκιμασία σε Βουλή και δρόμους".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:  "Πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων" "Τα εύσημα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τα μέτρα που συζήτηση, δείχνουν ότι είναι συμμαχία σφαγέων των λαών"

Ο ΛΟΓΟΣ:  "Ποιοί ασφαλισμένοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2012" "Οι δανειστές ανοίγουν τον δρόμο για τις ατομικές συντάξεις. Αύξηση του γενικού ορίου ηλιλκίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, δραστική περικοπή του εφάπαξ είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρων 13,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:  "Γι αυτούς έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ" "ΣΔΟΕ: Όταν θα δείτε τις διώξεις και τα ονόματα θα καταλάβετε γιατί την ...έχασαν. Θείος κορυφαίου πολιτικού. Σύζυγος πρώην υπουργού. Πρόσωπο με πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο Proton. Τα παιδιά γνωστού εκδότη. Κόρη διάσημου τραγουδιστή. Εκπρόσωπος μεγάλης μουσικής δυναστείας. Επιχειρηματίας που κέρδισε ιλιγγιώδη ποσά από πωλήσεις εταιρειών".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ:  "Ανεπαρκείς υπουργοί τέλος μετά τη δόση" "Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κατεβάσει από το τρένο πολιτευτές-υπουργούς άλλων εποχών. Κλείδωσε ο ανασχηματισμός αφού η κυβέρνηση περάσει τον κάβο των μέτρων και η Ελλάδα λάβει την πολυπόθητη δόση-μαμούθ των 31,5 δισ.ευρώ".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αποκάλυψη τώρα! Όλο το νέο μνημόνιο" "Η τελική συμφωνία με την τρόικα για να μείνουμε στο ευρώ. 3% ως 12% μειώνονται οι συντάξεις και κόβονται τα δώρα. 2 χρόνια πάνω για όλους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 2% ως 35% αναδρομικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Πόθεν Έσχες για όσους παίρνουν επιδόματα και για τις άγαμες θυγατέρες. Εργασιακά- τι αλλάζει για τριετίες και αποζημιώσεις".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Ο φάκελος που καίει το σύστημα" "Το ΄΄Π΄΄ αποκαλύπτει αυτά που και άλλοι γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν. Ποιοί και πως εκβιάζουν με τη λίστα Λαγκάρντ για να υπογράψουμε ότι ο ελέφαντας είναι αετός χωρίς φτερά, ενώ οι Έλληνες χρωστούν μέχρι τα τρισέγγονά τους χωρίς να έχουν πάρει τίποτα..."

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Στήνουν νέο σκηνικό" "Εκδοτικά συγκροτήματα, ντόπια και ξένα συμφέροντα στήνουν νέο σκηνικό. Προς νέο διπολισμό: ευρωπαϊκό κόμμα υπό τον Σαμαρά και με συμμετοχή κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Αριστερή παράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλων χώρων".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Νέα μάχη για έξτρα δόση και κοινοτικό χρήμα" "Πακέτο ανάκαμψης συζήτησε ο Σαμαράς με Μέρκελ, Ολάντ, Μπαρόζο. Ελληνικό αίτημα για εκταμίευση έως το τέλος του έτους δύο "οφειλόμενων" δόσεων ύψους 12,2 δισ.Ευρώ, πέραν των 31,5 δισ.Ευρώ, για την εξόφληση των προμηθευτών του Δημοσίου. Στο τραπέζι η σταδιακή απορρόφηση κονδυλίων 10 δισ.Ευρώ από την ΕΤΕπ για έργα και ενίσχυση μικρομεσαίων".

REAL NEWS:  "Θα προλάβουμε;" "Μέρκελ - Λαγκάρντ "παίζουν" καθυστερήσεις για χρέος και δόση. Έντονη ανησυχία Σαμαρά για το ενδεχόμενο "ατυχήματος" πριν από την εκταμίευση των 31,5 δισ. Ευρώ. Θρίλερ 22 ημερών μέχρι το κρίσιμο Eurogroup για να "κλειδώσει" η συμφωνία με την τρόικα και να ψηφιστούν τα μέτρα από την ελληνική Βουλή".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:  "49 μέτρα διαλύουν τη ζωή μας". "Οι χαμηλές συντάξεις και οι χαμηλοί μισθοί γίνονται ακόμη χαμηλότεροι, επιδόματα καταργούνται ή στην καλύτερη περίπτωση μειώνονται, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη θα κοστίζουν πανάκριβα, ενώ υποβαθμίζεται η παιδεία, και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και αυξάνονται οι φόροι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΕΡΔΟΣ:  "Γράφουν από την αρχή τον νέο προϋπολογισμό" "Οι παραδοχές που συμφωνήθηκαν με την τρόικα αλλάζουν τις βασικές προβλέψεις. Μεγαλύτερη ύφεση (4,2% αντί 3,8%), εξοικονόμηση δαπανών (9,2 δισ αντί 7,8 δισ) και ακόμη χαμηλότερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου