Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 2/10/2012


Επισκόπηση τύπου 2/10/2012

Σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, προβληματισμός στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ξεκινάει διαβουλεύσεις με ευρωπαίους ηγέτες, και πρώτη στην Ευρώπη σε ακρίβεια και ανεργία η χώρα μας είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πολιτική λύση ζητά ο Σαμαράς". Η εφημερίδα γράφει ότι "στην πολιτική λύση του δύσκολου, όπως εξελίσσεται σταυρολέξου του πακέτου των 13,5 δισ.ρίχνει το βάρος του ο Αντώνης Σαμαράς, ύστερα και από την απόσταση που παρατηρήθηκε με την Τρόικα κατά τη χθεσινή μέρα. Ο πρωθυπουργός κορυφώνει τις διαπραγματεύσεις με τους πολιτικούς προϊσταμένους της Τρόικας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ψεύτης κατά συρροήν!". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ακόμα και τη βουλή δεν δίστασε να παραπλανήσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που χθες κάρφωσε και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην προσπάθειά του να κρατήσει κρυφό το χαμέλνο πλέον CD με τα ονόματα των Ελλήνων που έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία, το οποίο του είχε δώσει η Κριστίν Λαγκάρντ ".

ΕΘΝΟΣ: "Μεγάλο παζάρι με τους ισχυρούς της Ευρώπης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διαπραγματεύσεις επείγοντος χαρακτήρα με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διεξάγει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, για να υπερβεί τα αλλεπάλληλα εμπόδια που θέτουν οι επικεφαλής της τρόικας. Επιδιώκει πολιτική συμφωνία, ικανή να αποτρέψει κινδύνους κραδασμούς από περαιτέρω περικοπές, που θα επέτειναν την ύφεση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αρχιεπίσκοπε κάλεσε άμεσα τους ομογενείς με τα 600 δισ.δολάρια". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ιστορική ευκαιρία για τον κ.Ιερώνυμο η σημερινή Σύνοδος της Ιεραρχίας. Μακαριώτατε αποφασίστε από κοινού με τους Μητροπολίτες και φωνάξτε τους Ομογενείς που ισχυρίζονται ότι έχουν καταθέσει τα χρήματα για την εξαγορά του Δημόσιου χρέους της χώρας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου απαιτεί η Τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, πολιτική λύση αναζητεί ο Σαμαράς. Διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους ηγέτες ξεκινάει ο πρωθυπουργός. Και μηνιαία περικοπή 60 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ μαζί με την κατάργηση των δώρων τους, για να κλείσει το πακέτο".

ΕΣΤΙΑ: "Σαφής βελτίωσις στα δημοσιονομικά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αργά αλλά σταθερά, η δημοσιονομική κατάστασις της χώρας βελτιώνεται. Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται περί αποτυχίας του πρόγραμματος δημοσιονομικής σταθεροποίησεως, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο Προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013 το οποίο κατέθεσε χθες στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας δείχνουν σαφή βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών ".

Η ΑΥΓΗ: "Πρωταθλητές σε ακρίβεια-ανεργία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα σκήπτρα της κοινωνικής απελπισίας κατέχει η Ελλάδα, καθώς η κάθετη πτώση των εισοδημάτων και η ανεργία συνδυάζονται με την ακρίβεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα το 2011 ήταν πρώτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς την ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής, αλλά και σε ηλεκτρικά είδη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Εμπλοκή με την τρόικα και προσφυγή σε πολιτική λύση". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βρισκόμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά", τόνισε στη Β κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης της τρόικας με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, τα οποία συνιστούν εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, υπαινίχθηκε πολιτική λύση".

Η Ελλάδα αύριο:"Ο Σαμαράς το 'ριξε στο Καλαματιανό". Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο Σαμαράς έδιωξε τους Τροϊκανούς, αναφέροντας "θα τα πω με τα αφεντικά σας". Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την εμπλοκή που υπήρξε στις συζητήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της Τρόικας βρίσκεται πλέον στα χέρια του πρωθυπουργού η κατάσταση, ο οποίος ξεκίνησε τις τηλεφωνικές επαφές σε ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια με τους εκπροσώπους των δανειστών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παραμένει το χάσμα με την τρόικα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η τρόικα εξακολουθεί να αμφισβητεί ένα σημαντικό μέρος των μέτρων που συμφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως κατέστη σαφές στις συναντήσεις που είχαν χθες με τους επικεφαλής της ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας".

Η ΝΙΚΗ: "Πέντε κρυφοί άσοι σώζουν το αυθαίρετό σας ". Η εφημερίδα γράφει ότι "τα μεγάλα μυστικά για να μη χάσετε την περιουσία σας. Ποιες αλλαγές προωθούνται για πρόστιμα και μικρές παραβάσεις. Τι να προσέξετε στην περίπτωση συγκυριότητας του ακινήτου. Ο ρόλος του μηχανικού και γιατί δεν απορρίπτεται καμιά αίτηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παίζουν πινγκ πονγκ με την "τσέπη" του λαού". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε νέα φάση έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πακέτο των επώδυνων μέτρων, που περιλαμβάνει περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και αυξήσεις φόρων. Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη νέα φάση των διαπραγματεύσεων ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι διαδηλώνουμε με το ΚΚΕ την Πέμπτη 4 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "στηρίξτε με όλους τους τρόπους την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας-πλουτοκρατών. Πάρτε αποφάσεις οργανώμενης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Αποφασίστε απεργία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρωταθλητές στις θυσίες και στην ακρίβεια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωταθλήτρια στις θυσίες αλλά και στην ακρίβεια αναδεικνύεται η Ελλάδα: οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα συνεχίζονται, τη στιγμή που οι τιμές βασικών προϊόντων παραμένουν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Παγίδα με αύξηση ώς 60% στα φάρμακα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "4.069 νέες θέσεις εργασίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Εγκλωβισμένος στην ύφεση ο προϋπολογισμός του 2013". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "παγιδευμένος στον "φαύλο κύκλο" δημοσιονομική προσαρμογή - ύφεση- αποτυχία στόχων θα είναι και ο προυπολογισμός του 2013 εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ανακοπή της πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παρατείνεται η αγωνία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε γόρδιο δεσμό εξελισσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πολιτική διαπραγμάτευση του πρωθυπουργού με ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ. Οι επικεφαλής της τρόικας αμφισβητούν τις περικοπές από τα υπουργεί Υγείας, Αμυνας, Εσωτερικών και Παιδείας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ο νέος τραπεζικός χάρτης". Η εφημερίδα γράφει ότι "νικητής στην κούρσα εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, αναδεικνύεται η Alpha Bank που ξεκινά δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με την Credit Agricole. Η αποσαφήνιση των όρων ανακεφαλαιοποίησης θα κρίνει τις κεφαλαιακές ανάγκες του νέου σχήματος, αλλά και το ακριβές ποσοστό συμμετοχής του γαλλικού ομίλου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παρακάμπτεται η τρόικα λόγω εμπλοκής στα μέτρα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε θρίλερ εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς έχει προκύψει εμπλοκή για μέτρα ύψους 2 δισ.από το σύνολο των 13,5 δισ.ευρώ. Επιφυλάξεις διατηρεί η τρόικα και μετά τη συνάντηση, διάρκειας μόλις 35 λεπτών, που είχε χθες στο Μ.Μαξίμου με τον πρωθυπουργό ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου