Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/10/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/10/2012

Η αναμονή καθόδου της τρόικας και οι πιέσεις που δέχεται η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις ώστε να υπογραφεί το μνημόνιο ενόψει και του ραντεβού της 12ης Νοεμβρίου με το Γιούρογκρουπ δεσπόζει στο σημερινό κυπριακό Τύπο.  Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι ο ενδεχόμενος κίνδυνος οι Κυπριακές Αερογραμμές να μείνουν χωρίς άδεια, οι διπλές αιτήσεις αλλοδαπών για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, η κατάσταση στην κατεχόμενη Λευκωσία που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και η έναρξη εκδηλώσεων του φετινού 23ου Ραδιομαραθωνίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η “Αλήθεια”, υπό τον τίτλο “Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς…άδεια”, γράφει ότι «το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ζητά να αφαιρεθεί η πιστοποίηση αερομεταφορέα που έχει χορηγήσει στην εταιρεία. Δηλαδή, με απλά λόγια ζητά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών. Η Πολιτική Αεροπορία θεωρεί ότι ο υπεύθυνος εσωτερικού για τη διαχείριση της συντήρησης των αεροσκαφών των Κυπριακών Αερογραμμών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του». Αλλού γράφει ότι απλώνεται στο Λίβανο η συριακή κρίση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα μέλη του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου θα καταχωρήσουν ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις σε βάρος του προϊστάμενου τους.

“Η Σημερινή”, με κύριο τίτλο “Όλοι ανησυχούν, ο Πρόεδρος επιτίθεται”, γράφει ότι αδιευκρίνιστη…παραμένει η ακριβής ημερομηνία καθόδου της τρόικας στην Κύπρο, την ώρα που η Κυβέρνηση δέχεται πανταχόθεν πιέσεις να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις, ώστε να υπογραφεί το μνημόνιο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αργοπεθαίνουν ιστορικά σχολεία της Λευκωσίας, όπως το Ελένειον, ο Άγιος Κασιανός και ο Άγιος Αντώνης, με τον αριθμό των μαθητών να μειώνεται δραματικά. Αλλού γράφει ότι στο στόχαστρο του νόμου βρίσκονται οι παράνομοι έρανοι με νέα πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας.

“Ο Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο “Τρόικα: Θα χάσετε το τρένο”, γράφει ότι η μια καθυστέρηση μετά την άλλη φέρνει την Κύπρο πολύ κοντά στο επικίνδυνο σενάριο να χάσει το ραντεβού της 12ης Νοεμβρίου με το Γιούρογκρουπ (ενώ τα κρατικά ταμεία μετά το Νοέμβριο θα στεγνώσουν εντελώς) καθώς είναι ακόμα αβέβαιο κατά πόσο η τρόικα θα βρίσκεται στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι σε πονοκέφαλο τείνουν να εξελιχθούν για τις Αρχές οι διπλές αιτήσεις αλλοδαπών για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, με αποτέλεσμα να πληρώνονται διπλά επιδόματα. Σε άλλο θέμα, με φωτογραφία, χαρακτηρίζει την κατεχόμενη Λευκωσία σκουπιδότοπο αφού συνεχίζεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Η “Χαραυγή”, με κύριο τίτλο “Αποκρύβουν την αλήθεια”, γράφει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας στηλίτευσε την παραπληροφόρηση και κατήγγειλε ότι την ώρα που οι Γερμανοί ξεπουλούσαν τα ελληνικά ομόλογα πήγαιναν οι δικοί μας και τα αγόραζαν. Σε άλλη στήλη, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σε δηλώσεις του, εκφράζει την ελπίδα ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συστρατευθούν με την Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων του φετινού 23ου Ραδιομαραθωνίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου