Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 22/10/2012


Επισκόπηση τύπου 22/10/2012

Η εντολή του πρωθυπουργού στους υπουργούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες μέχρι 29 Οκτωβρίου, η πορεία σύγκλισης κυβέρνησης και τρόικας για το ακανθώδες θέμα των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επανίδρυση της Ν.Δ.". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε επιχείρηση ανασύνταξης βρίσκεται το πολιτικό σύστημα, το οποίο την τελευταία τριετία δέχεται ισχυρούς τεκτονικούς σεισμούς. Η πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στη «μετά Μνημόνιο» εποχή -μετά την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα άνοδο της Χρυσής Αυγής, τη δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ και την αιφνίδια αλλά σταθερή εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ- βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών διεργασιών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Λείπουν και... 5,1 δισ.".Η εφημερίδα γράφει "οχι μόνο δεν φτάνει η δόση των 31,5 δισ. για να καλυφθούν οι ανάγκες που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει, αλλά χρειάζονται επιπλέον άλλα 5,1 δισ. ευρώ, τα οποία αναζητούνται. Στις 12 Νοεμβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Eurogroup θα ανοίξει τις διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, της περιβόητης μεγάλης δόσης για την οποία γίνονται όλα όσα γίνονται".

ΕΘΝΟΣ: "Πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο «σφυρί» βγαίνουν ακίνητα μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη κατασχεθεί. Η αρχή γίνεται από την Αττική το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στόχος της Εφορίας είναι η είσπραξη 2 δισ. ευρώ εντός του έτους, όπως προβλέπει το Μνημόνιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το νέο σχέδιο για τους φόρους". Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδρομική επιβάρυνση με χαράτσι για εισοδήματα από 5.000 ευρώ αντί των 12.000 ευρώ, που ίσχυε έως σήμερα. Μειώνονται τα τεκμήρια. Ελάφρυνση μέσω της πτώσης των τεκμηρίων έως 37% για τα ακίνητα και έως 44% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Βροντερό «όχι» στην παγκόσμια Δικτατορία του Αντίχριστου". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "εκατοντάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαμαρτυρήθηκαν στο Πεδίον Αρεως για τη νεοποχίτικη Κάρτα του Πολίτη".

ΕΣΤΙΑ: "Δυνατότητες για απογείωση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "το ΔΝΤ κάνει κάποιες παραδοχές, αλλά είναι στο χέρι μας να τις διαψεύσουμε αν το αποφασίσουμε, η οικονομία μας μπορεί να απογειωθή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση των δανείων με προτεραιότητα στα στεγαστικά". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με εισοδηματικά κριτήρια και με βάση την αξία του ακινήτου θα μπορούν οι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κουρευτουν...".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Φορολογική αμνηστία για 30 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα γράφει ότι "γενική αμνηστία σκοπεύει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε όλους τους φορολογουμένους για περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (που δεν έχουν δηλώσει στην Εφορία), με την προϋπόθεση ότι θα τα δηλώσουν τώρα και θα δεχτούν να φορολογηθούν αναδρομικά σε βάθος δεκαετίας, με χαμηλό συντελεστή".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ολα για όλα! Κούρσα ταχύτητας για τη δόση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση μετατρέπει ο Αντώνης Σαμαράς την ψηφοφορία στη Βουλή για τα σκληρά μέτρα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή έχει ληφθεί με προφανή στόχο να πιεστεί το σύνολο των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι όποιες διαρροές. Οπως επισημαίνουν επιτελικά στελέχη του Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός στις επόμενες τρεις εβδομάδες τα παίζει όλα για όλα: το μήνυμα αυτό στέλνει και η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Σε νέο τοπίο οι δημοτικές".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμβιβαστική λύση για τα εργασιακά". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πορεία σύγκλισης κυβέρνηση και τρόικα για το ακανθώδες θέμα των ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις. Εχει σημειωθεί ήδη αξιοσημείωτη πρόοδος στον διάλογο που συνεχίζεται και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αισιοδοξούν για οριστική συμφωνία εντός των ημερών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τελεσίγραφο σε υπουργούς για να «κλείσουν» τα μέτρα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "περισσότερα και αναλυτικότερα από ποτέ θα είναι τα μέτρα για τον έλεγχο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών στο πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν ανεβάσει τους τόνους στο θέμα, θεωρώντας ότι η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, που συνεπάγονται οι αυξημένες τιμές λιανικής και χονδρικής, υπονομεύει την υλοποίηση του συνόλου του ελληνικού προγράμματος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου