Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 25/10/2012

Επισκόπηση τύπου 25/10/2012

Οι ολονύχτιες διαβουλεύσεις για να ξεπερασθεί η κρίση με τη ΔΗΜΑΡ, σε ένα νομοσχέδιο όλα τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπεσε σε αντιφάσεις και άφησε αναπάντητα ερωτήματα για τη λίστα Λαγκάρντ και σχέδιο νόμου για τη φορολογία ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σφράγισαν τα μέτρα έρχεται επιμήκυνση". Η εφημερίδα γράφει ότι "η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει, απομένουν κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως στα εργασιακά, δήλωσε χθες το απόγευμα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος νωρίτερα από το βήμα της ολομέλειας είχε χαρακτηριστεί "περί όνου σκιάς" τις διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προσοχή κυκλοφορούν ελεύθεροι". Η εφημερίδα αναφέρει "άκρως εξοργιστικός χθες ο Γ.Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή της Βουλής. Δήλωσε "επαγγελματίας" ο πρώην υπ.Οικονομικών. Δεν... είπε τίποτα στον οικονομικό εισαγγελέα. Η "λίστα Λαγκάρντ;" Δεν έχω ιδέα, κάπου την έδωσα ".

ΕΘΝΟΣ: "Ολα σε ένα. Συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σύνολο των δημοσιονομικών και εργασιακών μέτρων που συνομολογούνται με την τρόικα θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.Ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Τουρκία σχεδιάζει εισβολή στην Ελλάδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "με πρόσχημα τη Συρία, η Αγκυρα έχει κηρύξει γενική επιστράτευση και πραγματοποιεί πολύ παράξενες ασκήσεις. Έντονα φημολογείται ότι ο "εχθρός είναι προ των πυλών", γεγονός που φαίνεται να έχει "ξεσηκώσει" το Γενικό Επιτελείο, το υπουργείο Αμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ομολογία ενοχής για τη λίστα Λαγκάρντ". Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρώην υπουργός Οικονομικών έπεσε σε αντιφάσεις και άφησε αναπάντητα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε και εν τέλει "εξαφάνισε" το πολύτιμο αρχείο με τους καταθέτες στην Ελβετία. Και καρφιά Διώτη σε Βενιζέλο:"μου είχε δώσει επισήμως εντολή για άλλους ελέγχους αλλά ποτέ για το CD ".

ΕΣΤΙΑ: "Ολη η αλήθεια για τις αποζημιώσεις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην Ελλάδα, όταν ένας εργοδότης καταγγείλη τη σύμβαση εργασίας με έναν μισθωτό εργαζόμενο, υποχρεούται να του καταβάλη υπέρογκη αποζημίωση, σε σύγκριση με ό,τι ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης".

Η ΑΥΓΗ: "Φθηνά κόλπα μήπως και διασωθούν". Σύμφωνα με την εφημερίδα "άγριο παρασκήνιο, μεθοδεύσεις και εκβιασμοί για να καμφθούν οι αντιδράσεις στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων και να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα. Συντριπτικό δίλημμα Σαμαρά σε ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ: ψηφίζετε το πακέτο των μέτρων ή ρίχνετε την κυβέρνηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τι αλλάζει στις φοροαπαλλαγές για γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σχέδιο νόμου για τη φορολογία ακινήτων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Περικοπές σε φοροαπαλλαγές για δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης της φορολογίας ακινήτων".

Η Ελλάδα αύριο:"Ελληνική ιλαροτραγωδία". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αρνείται να ψηφίσει όλα τα μέτρα ο Φώτης Κουβέλης. Η ανευθυνότητα της κυβερνητικής τρόικας μας οδηγεί σε νέα απομόνφωση στην Ευρώπη. Στα ψέματα του Γιάννη Στουρνάρα πάτησαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Βράζει η ΚΟ της ΝΔ στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στον αέρα η συμφωνία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε παράλληλους διαλόγους με την τρόικα και τη ΔΗΜΑΡ έχει εμπλακεί το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αρθεί η εμπλοκή με τα εργασιακά που παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές".

Η ΝΙΚΗ: "7 σίγουρες λύσεις σώζουν τα λεφτά σας στην κρίση". Η εφημερίδα γράφει ότι "στρατηγικές τοποθετήσεις για ασφάλεια και κέρδη χωρίς ρίσκο. Ποιά είναι τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου και τι προσφέρουν. Επιλογές που εξασφαλίζουν τις αποταμιεύσεις βρέξει- χιονίσει".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι περικοπές που περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "δυσβάσταχτο είναι το πακέτο των μέτρων που αναμένεται να κατατεθεί προς ψηφίση στη Βουλή, καθώς περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 13,9 δισ.ευρώ, αλλά και επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό καθεστώς, που έχουν χαρακτηριστεί "προαπαιτούμενες" για να εκταμιευθεί η δόση του δανείου ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αέρας στα πανιά του κέρδους ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακές ανατροπές". Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξαγορές- συγχωνεύσεις, είναι η ναυαρχίδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η ιδιωτικοποιήση και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων δεν καθορίζονται από την κρίση, αφορούν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αποζημιώσεις και απολύσεις. Η τελική συμφωνία. Μίνι υποχωρήσεις από την τρόικα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με μίνι υποχωρήσεις από την πλευρά της τρόικας στο θέμα των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ολοκληρώθηκαν χθες τα ξημερώματα οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο των 13,5 δισ.ευρώ. Παράλληλα αποσαφηνίστηκε ότι ως το τέλος του έτους πρόκειται να απολυθούν 500 επίορκη δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ άλλοι 1.500, από φορείς που θα καταργηθούν, προορίζονται για καθεστώς διαθεσιμότητας".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:"Κηπουροί της Μέρκελ". Η εφημερίδα υποστηρίζει "ο Σαμαράς μας απειλεί με πείνα μέσω... Στουρνάρα. Ο Βενιζέλος φωνάζει για αποφάσεις που εφαρμόζονται από τον Μάρτιο. Ο Κουβέλης ψάχνει στα εργασιακά το άλλοθι για την οριζόντια λεηλασία εισοδημάτων. Δέχονται τα πάντα αναζητώντας σαθρά προσχήματα ".

City Press: "Ακριβό μου θέατρο. Διαφωνίες Κουβέλη-Βενιζέλου για "τα μάτια του κόσμου". Σύμφωνα με την εφημερίδα " αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το ζήτημα των εργασιακών εταίρων για το ζήτημα των εργασιακών θεμάτων, με έμφαση στις αποζημιώσεις απόλυσης, επικρατούσε ως αργά χθες το βράδυ, καθώς η ΔΗΜΑΡ αρνιόταν να αποδεχθεί τη βελτιωμένη πρόταση-συμβιβασμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το ζήτημα αυτό".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ:"Η τελική συμφωνία για τα εργασιακά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μετ`εμποδίων η συμφωνία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ολονύχτιες διαβουλεύσεις για να ξεπερασθεί η κρίση με τη ΔΗΜΑΡ. Σε ένα προσχέδιο όλα τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή. Ανοικτή γραμμή Μαξίμου-Βενιζέλου για απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις. Κρίσιμο το σημερινό Euroworking Group ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα". Η εφημερίδα γράφει ότι "το τελικό κείμενο του μνημονίου "κλείδωσε" μετά τις πολυήμερες κυβερνητικές και υπηρεσιακές συσκέψεις αλλά και τις ολονύχτιες...τηλεδιαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομικών κ.Ι. Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την κυβερνητική εμπλοκή στα εργασιακά, υποχώρησαν σημαντικά, όπως αναφέρουν από το υπουργείο, από την αρχική σκληρή διαπραγματευτική τους θέση στα θέματα των αποζημιώσεων και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο διετούς επιμήκυνσης στη σκιά πολιτικής διαφωνίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι πολιτικές διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τόσο επί της ουσίας όσο και επί διαδικαστικών θεμάτων, εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο, στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την τρόικα, γεγονός που ενδέχεται να καθυστερήσει στη λήψη απόφασης για την εκταμίευση της κρίσιμης δόσης των 31,5 δισ.ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου