Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 23/10/2012


Επισκόπηση τύπου 23/10/2012

Το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, το ενδεχόμενο παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το 2013, τα εργασιακά στις συζητήσεις με την τρόικα και η σημερινή συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ωρα αποφάσεων". Η εφημερίδα γράφει ότι "η τελική συμφωνία για το πακέτο των μέτρων που θα ανοίξει το δρόμο για την πολυπόθητη εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ, είναι το μεγάλο ζητούμενο για τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, συναντώνται και πάλι σήμερα το απόγευμα στη Βουλή".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αρχίζει το δράμα". Η εφημερίδα γράφει ότι "και η πρώτη κατοικία στο απόσπασμα. Κατασχέσεις σε ακίνητα, καταθέσεις, αυτοκίνητα, μισθοδοσία για όσους έχουν οφειλές άνω των 3.000 ευρώ στο Δημόσιο. Ελλείψεις φαρμάκων πάλι λόγω τιμών".

ΕΘΝΟΣ: "Καταργείται το αφορολόγητο στα ακίνητα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επιβολή νέου φόρου για όλα τα ακίνητα προωθεί η κυβέρνηση. Στόχο έχει να εξασφαλιστεί η είσπραξη 3 δισ. ευρώ από το Δημόσιο το 2013, όταν θα καταργηθεί το χαράτσι που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο μορμόνος Ρομνεϊ υπέρ της αναστήλωσης του Ναού του Σολομώντα!". Η εφημερίδα σημειώνει "να γιατί οι Σιωνιστές στηρίζουν με λύσσα τον υποψήφιο Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ενας ναός - «ψηφιδωτό» από κλεμμένα ενεργειακά υλικά παγκοσμιων μνημειων για την υποδοχή του αντιχριστου!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Παγώνουν πλειστηριασμοί και... ρυθμίσεις δανείων". Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση παρακάμπτει τις απαιτήσεις της Τρόικας και παρατείνει την αναστολή των πλειστηριασμών α' κατοικίας και για το 2013. Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για να καθοριστεί νέο πλαίσιο διευκολύνσεων για τους δανειολήπτες που βρίσκονται στο κόκκινο".

ΕΣΤΙΑ: "Απογείωσις ή καταστροφή". Η εφημερίδα τονίζει ότι "χθες γράψαμε ότι η Ελλάς έχει δυνατότητες να απογειωθή. Αν βεβαίως γίνουν αυτά που πρέπει, από όσους μπορουν να τα κάνουν. Η Κυβέρνησις Σαμαρά έχει δείξει θετικά δείγματα, κυρίως με την επιμονή του Πρωθυπουργού και των βασικών υπουργών να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να επέλθη η συμφωνία με την τρόικα και να εκταμιευθή η δόσις των 31,5 δις ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Σαμαράς φοβάται το τέλος Παπανδρέου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρωγμές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή επί των βάρβαρων μέτρων.Πανικόβλητος ο Αντ. Σαμαράς, διαγράφει τον βουλευτή Ν. Σταυρογιάννη μήπως και προλάβει τις διογκούμενες αντιδράσεις".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μαχαίρι στις συντάξεις από το πρώτο ευρώ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα μέτρα της κυβέρνησης για νέες -ουσιαστικά οριζόντιες- μειώσεις θα περιορίσουν κατά περίπου 14% μεσοσταθμικά το εισόδημα των συνταξιούχων".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Τριπλός εφιάλτης για Σαμαρά". Η εφημερίδα γράφει ότι "με εκβιαστικά διλήμματα και διαγραφές το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση η οποία υποβόσκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Καταλύτης εξελίξεων τα εργασιακά". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε καταλύτη των περαιτέρω εξελίξεων, τόσο σε σχέση με τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, όσο και για την πορεία της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς, εξελίσσονται τα εργασιακά".

Η ΝΙΚΗ: "5 τρόποι κουρεύουν ως 68% την πιστωτική σας κάρτα". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι διευκολύνσεις που προσέφεραν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια οι πιστωτικές κάρτες και τα καταναλωτικά δάνεια, φαίνεται πως έχουν γίνει τώρα ο χειρότερος εφιάλτης χιλιάδων δανειοληπτών, που βλέπουν τα χρέη από το «πλαστικό χρήμα» να συσσωρεύονται, ενώ εκείνοι αντιμετωπίζουν αδυναμία αποπληρωμής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τι προβλέπεται για εφάπαξ και τριετίες". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μια ανάσα από τη συμφωνία με την τρόικα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, βρίσκεται η ελληνική πλευρά, όπως προκύπτει και από τις προχθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά αναμονή - Οργάνωση δράσης για «μπλόκο στα εξοντωτικά μέτρα»" Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», καμιά αναμονή, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση τους για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα. Βασική προτεραιότητα: Γενικές συνελεύσεις στα σωματεία, στις επιχειρήσεις, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή εργατών και εργατριών, να εξασφαλίζεται ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο οργάνωσης της πάλης, να «δένεται» η δράση με τα ιδιαίτερα προβλήματα του κάθε χώρου και να διαμορφώνεται το δικό τους αγωνιστικό πρόγραμμα".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πλειστηριασμοί ακινήτων: Παγώνουν και το 2013.". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε νέο πάγωμα των πλειστηριασμών από την 1η Ιανουαρίου 2013 και για έναν χρόνο προχωρά η κυβέρνηση. Στοχος της ρύθμισης είναι η ελάφρυνση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Φόρος - σοκ από το πρώτο ευρώ στα ακίνητα". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ανελέητη «επίθεση» στα ακίνητα, με την επιβολή φόρου κατοχής ακόμη και στις γκαρσονιέρες και τα αγροτεμάχια, από το 2013, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, όπως σπίτια, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου".


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "2.654 ανοιχτές θέσεις εργασίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι κρύβει η άνοδος στο Χρηματιστήριο". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θετικά μηνύματα στέλνουν οι ξένοι επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου. Δείχνουν να επιστρέφουν, αγοράζοντας ελληνικές μετοχές. Αθόρυβα τους τελευταίους τεσσεράμισι μήνες ο Γενικός Δείκτης έχει απόδοση που αγγίζει το 90%, με αιχμή του δόρατος τις τράπεζες. Οι επενδυτές προεξοφλούν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και σπεύδουν να επανατοποθετηθούν ύστερα από τη βραχυπρόθεσμη αποχώρησή τους από την ελληνική αγορά".

ΚΕΡΔΟΣ: "Χωρίς αφορολόγητο τα ακίνητα". Η εφημερίδα γράφει ότι "από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής τους αξίας θα φορολογούνται στο εξής τα ακίνητα σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την επιβολή του ενιαίου φόρου κατοχής. Ο φόρος θα αντικαθιστά όλους αυτούς που σήμερα βαρύνουν τα ακίνητα και θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέος φόρος στα ακίνητα από το πρώτο ευρώ αξίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "την επιβολή του ενιαίου φόρου στα ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο, από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και με συντελεστές από 0,1% έως -ή και πάνω- από 2% επί της αντικειμενικής αξίας, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο. Η νέα εισήγηση προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έπεσε χθες στο τραπέζι της διακομματικής επιτροπής, καθώς διαπιστώθηκε ότι από την επιβολή του νέου φόρου, που θα αντικαταστήσει το ΦΑΠ και το τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ, υπάρχει κενό ύψους 2 δισ. ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου