Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 8/10/2012


Επισκόπηση τύπου 8/10/2012

Το σημερινό Eurogroup και η αυριανή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αισιοδοξία για την επίσκεψη Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "«Συνωστισμός» κυβερνητικών στελεχών σημειώθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της αυριανής επίσκεψης Μέρκελ. Στην κυβέρνηση αναμένουν εναγωνίως την δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου «η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ», ευελπιστούν ωστόσο και σε «γερμανική» ώθηση στις μετ΄εμποδίων διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νυχτώνει!" Η εφημερίδα γράφει "με επιπλέον μέτρα περί το 1 δισ. ευρώ για το 2013 και την πιθανότητα επιβολής «ρήτρας απόκλισης», με την οποία θα επιβάλλονται αυτόματες περικοπές όταν υπάρχουν αποκλίσεις, φαίνεται ότι έκλεισε η τελευταία φάση διαπραγμάτευσης με την τρόικα εν όψει του σημερινού Eurogroup".

ΕΘΝΟΣ: "Συναγερμός για Μέρκελ και Eurogroup". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Εβδομάδα εξελίξεων αποφασιστικής σημασίας αρχίζει σήμερα. Τη σηματοδοτούν η αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και η αυριανή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθούν προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την έξοδο από την αβεβαιότητα και τη χάραξη πορείας προς την ανάπτυξη. Τα μέτρα που «κλειδώνουν» έφτασαν σε οριακό σημείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στον Αρειο Πάγο και τον Στουρνάρα πάνε οι ομογενείς!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Σώρρας-Λαμπράκης θα παραδώσουν αύριο το πακέτο με όλα τα στοιχεία που αφορούν στα 600 δις δολάρια και την εγκυρότητά τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα φέρνει η αλλαγή στις τριετίες". Η εφημερίδα γράφει ότι "ο νόμος που θα ψηφισθεί τον Ιανουάριο και θα ισχύσει από τον Απρίλιο θα περικόψει το μπόνους που παίρνουν οι εργαζόμενοι ανά τριετία. Διαβεβαίωση Βρουτση για διατήρηση του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ".

ΕΣΤΙΑ: "Μνημόνιο ή πεζοδρόμιο;". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η αυριανή ημέρα εγκυμονεί έναν τεράστιο κίνδυνο. Αν συμβούν έκτροπα στην Αθήνα και αυτά κάνουν για μία ακόμη φορά τον γύρο του κόσμου, ενδεχομένως όλη αυτή η προσπάθεια που καταβάλλεται για να ορθοποδήση η Ελλάς να πάη χαμένη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Μείωση παραβόλου και ρύθμιση για διευκολύνσεις".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο πλαίσιο της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου στη Βουλή, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τρόπους διεύρυνσης των διευκολύνσεων που έχει ήδη ανακοινώσει".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Σφήνα Σόιμπλε στη Μέρκελ με δήλωση στην «Ε»".
Η εφημερίδα γράφει "«Ας περιμένουμε την έκθεση της Τρόικας και μετά βλέπουμε, έχετε χάσει όμως πολύτιμο χρόνο», σχολιάζει στην εφημερίδα μας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο για πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής".

ΤΑ ΝΕΑ: "Θα κλείσει το μάτι για τη δόση;". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια σαφή δήλωση στήριξης της κυβέρνησης και της χώρας που θα ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και «θα κλείνει το μάτι» στην ετκαμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ αλλά και της επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αναμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Μέρκελ".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Τα συν, τα πλην και τα νέα σχέδια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "«Κλειδί» η νέα Εθνική για άνοιγμα των αγορών". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην τραπεζική σκακιέρα μετά την κορυφαία συμφωνία της Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία η εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για την απόκτηση της EFG Eurobank".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην τελική ευθεία η λύση για το «ελληνικό πρόβλημα»".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "από σήμερα το βράδυ μετά το Eurogroup -από το οποίο δεν υπάρχουν προσδοκίες- το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται στην τελική του ευθεία και από τις διεργασίες των επόμενων ημερών θα κριθεί εάν η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα είναι ο ενδιάμεσος ή ο τελικός σταθμός, τουλάχιστον για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου