Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Επισκόπηση τύπου 11/10/2012


Επισκόπηση τύπου 11/10/2012

Η εμπλοκή 555 δισ. ευρώ με την τρόικα λόγω τραπεζών, ο ενιαίος φόρος που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών για τα ακίνητα είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Και τώρα στη Σύνοδο Κορυφής οι ελληνικές προσδοκίες". Η εφημερίδα γράφει ότι "στον απόηχο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, την οποία αποτιμούν θετικά στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιταχύνει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς της, με χρονικό ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής σε μία εβδομάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Υποπτη πρόσληψη από τον Στουρνάρα". Η εφημερίδα γράφει ότι "διόρισε σύμβουλο στο γραφείο του τον Κρις Ουρεγκιάν του οποίου η εταιρία (με μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα) είχε αναλάβει δουλειές από τον Παπακωνσταντίνου!".

ΕΘΝΟΣ: "Το πλιάτσικο με τις παράνομες συντάξεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στις συντάξεις χιλιάδων ασφαλισμένων, που εδώ και χρόνια έχουν φύγει από τη ζωή, υπεξαιρούσαν συστηματικά επιτήδειοι. Η πρωτοφανής λαφυραγωγία των Ταμείων αναδύεται στην επιφάνεια μόλις τώρα, με την απογραφή των δικαιούχων. Στο ΙΚΑ η οικονομική αιμορραγία υπολογίζεται ότι έφτανε τα 500 εκατ. ευρώ ετησίως".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ποιοί και γιατί πολεμούν τον Παΐσιο". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι αναφορές μας στον Γέροντα Παΐσιο και, γενικότερα, στην ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, έχουν ενοχλήσει τα σφόδρα κύκλους σατανολατρών, ο οποίοι -στην απόπειρά τους να θάψουν την Ελλάδα- προσπαθούν να εμποδίουν την οποιαδήποτε αναφορά στις ρίζες του έθνους και της πίστης μας!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κόψτε τα Δώρα εδώ και τώρα σε Δημόσιο και συντάξεις»". Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δανειστές απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ από τις οφειλές των τραπεζών και πιέζουν να θυσιαστεί το επίδομα εορτών για να κλείσει η μαύρη τρύπα του φετινού προϋπολογισμού".

ΕΣΤΙΑ: "Να πετύχουμε το «ελληνικό θαύμα»". Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν ο ελληνικός λαός πιστέψη στο «ελληνικό θαύμα», τότε θα παύση να κατέρχεται στους δρόμους και να προκαλή ζημιά στον εαυτό του. Ολοι θα επιδιώκουντην επίτευξη του εθνικού στόχου. Θυμηθήτε την τεράστια επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Και τότε οι ξένοι μιλούσαν για «ελληνικό θαύμα». Αυτό το θαύμα πρέπει να επιδιώξουμε και σήμερα".

Η ΑΥΓΗ: "Επιστροφή στο παρακράτος. Η κυβέρνηση διασύρει διεθνώς τη χώρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Ν. Δένδιας συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, την ωμή βία αστυνομικών οργάνων στις διαδηλώσεις καιτ η δράση της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛ.ΑΣ.".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φορολογούν ακόμη και τα χωράφια για να συγκεντρώσουν 3 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο νέος φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας και θα αφορά επίσης στα γραφεία, τα καταστήματα, τα αγροτεμάχια και τις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού εκτάσεις, ακόμα και εάν σε αυτές έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά συστήματα!".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Τα 73 σημεία του μνημονίου που μπλοκάρουν τη δόση". Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν είναι ένα, ούτε δύο, αλλά 73 τα μέτρα που έπρεπε η Ελλάδα από τον Ιούνιο να έχει προωθήσει. Αυτά τα μέτρα τώρα -ένα προς ένα- ξεσκονίζουν οι υπηρεσίες της Τρόικας και ζητούν άμεσα να υπάρξει προώθηση, γιατί χωρίς αυτά δεν πρόκειται να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εμπλοκή με την τρόικα λόγω τραπεζών". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα προέκυψε χθες, εξαιτίας των 555 εκατ. ευρώ που πρέπει να δώσουν οι τράπεζες ως απόδοση για τα 5 δισ. ευρώ, τα οποία έλαβαν το 2008 ως κεφαλαιακή ενίσχυση, με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "10 τρόποι για να ζεσταθείτε χωρίς πετρέλαιο-φυσικό αέριο". Η εφημερίδα γράφει ότι "ζέστη χωρίς πολλά λεφτά! Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του φετινού χειμώνα για τον πολύπαθο Ελληνα καταναλωτή, που βλέπει χρόνο με τον χρόνο τα έξοδα θέρμανσης να γίνονται αβάσταχτα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Καίει» τα νοικοκυριά το πετρέλαιο θέρμανσης". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πάνω από το 1,35 ευρώ το λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου. Η τιμή του πετρελαίου είναι έως 40% ακριβότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα και οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου εφέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Στη μάχη για την απεργία στις 18 Οκτώβρη με το ΠΑΜΕ". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καθημερινή δράση στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γενικές συνελεύσεις, στις γειτονιές, για να γίνει υπόθεση των εργαζομένων η απεργία. Την αποφάσισαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά η γραμμή τους δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Φόρος σε όλα τα ακίνητα". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ενιαίο φόρο -που δεν θα εισπράττεται από τη ΔΕΗ- ο οποίος όμωςθα επιβαρύνει κάθε ακίνητο και όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε αντικατάσταση του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Γερμανικό νούμερο". Η εφημερίδα γράφει ότι "«στήριξη» Σαμαρά από τη Μέρκελ με... παραγγέλματα. «Πιο πολλά μέτρα, πιο σκληρά και πιο γρήγορα». Τον στέλνει στη «σκοπιά» με αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον. Λοχαγοί της κυβέρνησης οι Ράιχενμπαχ και Φούχτελ".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Προφυλάκιση 29 ατόμων προτείνει ο εισαγγελέας" Η εφημερίδα γράφει ότι "πρόταση-«βόμβα» κάνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου. Εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο όχι μόνο την παραπομπή σε δίκη 29 ατόμων, αλλά και τη σύλληψη και προφυλάκισή τους!".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Καζάνι που βράζει το Αριστοτέλειο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Δυσκολίες για την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για δεύτερη φορά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης απέσυρε την τροπολογία για την κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς 1,1% υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, λόγω της αρνητικής στάσης από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά και προ του κινδύνου καταψήφισης της ρύθμισης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Το σχέδιο για κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Αφορολόγητο όριο για τις καλλιέργειες αγροτικές γης.Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά να ισχύσουν συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τα ακίνητα γεφυρώνουν το χάσμα με την τρόικα". Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για αύξηση των περικοπών στα 9 δισ. το 2013 από μισθούς, επιδόματα και συντάξεις, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα με τους πιστωτές".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φοροεπιδρομή στα ακίνητα σε αναζήτησε νέων εσόδων".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ το 2013 υπολογίζεται ότι θα αποφέρει ο νέος φόρος που θα επιβληθεί στα ακίνητα και θα αντικαταστήσει το ΦΑΠ και το ειδικό τέλος που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού το οικονομικό επιτελείο, κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας, αλλά και της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού θα κινηθεί στη λογική της φοροεπιδρομής στα ακίνητα ως ισοδύναμου αποτελέσματος".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου