Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 15/1/2011

Επισκόπηση τύπου 15/1/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Ούτε λύση, ούτε μονόδρομος είναι το Μνημόνιο" δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κρίση αυτή απέδειξε ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και δεν ήταν λύση", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλυσε στον κ. Μπαρνιέ τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και τον τρόπο εξόδου από την κρίση, επαναλαμβάνοντας πως "μόνη οδός για να βγούμε από την κρίση μία ώρα αρχύτερα, είναι η οδός της ανάπτυξης".

Η ΑΥΓΗ: "Σβήνουν από τον χάρτη εκατοντάδες σχολεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "λουκέτο σε σχολεία με λιγότερους από 130 μαθητές. "Πολυδύναμα" σχολεία - γίγαντες, τύπου Γκράβας, εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας για να περικόψει λειτουργικές δαπάνες και να μειώσει δραματικά τις θέσεις εργασίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο χτύπημα των κερδοσκόπων με στόχο την Ελλάδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον ακλόνητο σχεδιασμό της Διεθνούς των Κερδοσκόπων να στείλουν τη χώρα μια ώρα αρχύτερα στον ομολογιακό Καιάδα και να σβήσουν τις ελληνικές τράπεζες από τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό χάρτη, επιβεβαιώνει η χθεσινή νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μόνη λύση η ανάπτυξη- Ομιλία του Αντώνη Σαμαρά σήμερα στο συνέδριο της ΔΑΚΕ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η ανεργία τίθεται στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς η κυβερνητική πολιτική έχει μαραζώσει την αγορά και οδηγεί σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Η θέση του Αντώνη Σαμαρά, όπως τη διατύπωσε εκ νέου χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μπαρνιέ, είναι πως μόνο με την ανάπτυξη μπορεί να καταπολεμηθεί η ανεργία".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τρελά έξοδα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει κοστίσει (και κοστίζει) πολύ ακριβά στον τόπο. Η κοινή γνώμη ίσως δεν γνωρίζει πόσο μεγάλο είναι το "κοστούμι" που μας ράβουν κάθε μήνα τα σκληρά εργαζόμενα στελέχη της, με τις δαπάνες της μισθοδοσίας, των υπερωριών και των αδιανόητα ακριβών κοινοχρήστων του κτιρίου που στεγάζει τις δραστηριότητες της Αρχής".

ΕΘΝΟΣ: "Μπλακ άουτ στα δημόσια νοσοκομεία- Μέχρι και 10 μήνες οι λίστες αναμονής στα πρωινά ιατρεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε "κώμα" τα κρατικά νοσοκομεία. Οι λίστες αναμονής για εξετάσεις φθάνουν τους 10 μήνες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Το υπουργείο Υγείας αναζητεί λύσεις. Αυξημένη κατά 30% η κίνηση στα ιατρεία του ΕΣΥ λόγω οικονομικής κρίσης. Λοβέρδος: αναζητούμε νέο σύστημα για την υποδοχή των ασθενών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γιώργος και Ιερώνυμος σούζα στους Εβραίους που υβρίζουν τον Σεραφείμ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας από τον Ιουδαίο Λίμπερμαν που κατηγορεί και "δικάζει" τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Ο Αραβες με την Τουρκία και η Ελλάδα με το Ισραήλ, η νέα τάξη πραγμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κατηγορώ εναντίον Γιώργου για τη χρεοκοπία της Ελλάδος"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σάλος από τις αποκαλύψεις που κάνει ο τέως πρωθυπουργός της Αγγλίας Γκόρντον Μπράουν στο βιβλίο του "Πέρα από το κραχ" για τις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου στη χρεοκοπία της Ελλάδος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο κόσκινο της εφορίας οι καταθέσεις στο εξωτερικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ασφυκτικό κλοιό πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων επιδιώκει να εγκλωβίσει το υπουργείο Οικονομικών εκατομμύρια φορολογουμένους με το νέο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που σχεδίασε για το τρέχον έτος. Στο στόχαστρο μπαίνουν όλοι οι φορολογούμενοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κρύβουν τις διοξίνες που τρώμε- "Μυστικά του ΕΦΕΤ" οι μετρήσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμία επίσημη μέτρηση για διοξίνες στα ελληνικά τρόφιμα ή χαρτογράφηση των πηγών τους στη χώρα δεν υπάρχει στο site του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.Ο φορέας μας αποκρύπτει επίσης τις όποιες μετρήσεις (αν) έχουν γίνει έως σήμερα, μετά το νέο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία και δώδεκα χρόνια από το κορυφαίο διατροφικό σκάνδαλο με τα κοτόπουλα που αποκαλύφθηκε στο Βέλγιο".

ΕΣΤΙΑ: "Εκατό χρόνια τα ίδια λάθη- Αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται τα έσοδα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "προ ημερών η "Εστία" αναδημοσίευσε κείμενο που είχε γραφή στην ίδια αυτή στήλη προ 100 ετών. Η ουσία του ήταν ότι η αύξησις των φορολογικών συντελεστών δεν οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τα παράδοξα των ΔΕΚΟ στο στόχαστρο- Εξεζητημένα επιδόματα, ειδικές άδειες"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παράλογα επιδόματα, ανεξέλεγκτες -ειδικές και μη- άδειες και ρεπό, μη αναγκαίες υπερωρίες και πλήθος άλλων αναιτιολόγητων παροχών συνθέτουν τα παράδοξα των κανονισμών προσωπικού των εργαζομένων στις συγκοινωνιακές ΔΕΚΟ, τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει δραστικά".

Ο ΛΟΓΟΣ: " "Ναυάγησε" το φορολογικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο γύρο αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης με επαγγελματικές ομάδες και κλάδους, σηματοδοτεί η απόφαση για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Το σχετικό νομοσχέδιο που θα φέρει ανατροπές σε περισσότερα από 100 επαγγέλματα, θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή, το Φεβρουάριο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις- Σενάριο ανακούφισης"

Η εφημερίδα γράφει ότι "την καταβολή του ΦΠΑ από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις σε τρεις μηνιαίες δόσεις προβλέπει το βασικό σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ισχύει από τον Ιούλιο. Αυτό προβλέπει ότι θα καταβάλλεται το 40% του φόρου με την υποβολή της δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% τον μεθεπόμενο".

Η ΝΙΚΗ: "Βατερλό από Δευτέρα, κλείνουν τα φαρμακεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε οριστική σύγκρουση με τους φαρμακοποιούς οδηγείται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή τις κάθετες απόψεις που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ρυθμίσεις που αφορούν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και των αδειών και οι οποίες πρέπει να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εκχωρούν δικαιώματα στο Αιγαίο για να θησαυρίζουν τα μονοπώλια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις ανησυχίες του ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία για λογαριασμό του κεφαλαίου και κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, με επικίνδυνες συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιβεβαίωσαν η απάντηση που έδωσε χτες ο Γ. Παπανδρέου στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ και η συκοφαντική επίθεση που εξαπέλυσε".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "Αυτοί είναι οι επώνυμοι φοροφυγάδες- Στα δίχτυα της εφορίας το μαύρο χρήμα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολιτικοί, που έχουν καθίσει σε βαριές υπουργικές καρέκλες, επιχειρηματίες με εταιρείες κολοσσούς, καλλιτέχνες με φανταχτερά ονόματα, επιστήμονες με πολλές περγαμηνές και πολίτες υπεράνω υποψίας, που κυκλοφορούν στα σαλόνια της καλής κοινωνίας, βρίσκονται στις δαγκάνες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος".

PRESS TIME: "Στο δόκανο εννέα πολιτικοί- Διερεύνηση σε βάθος και τιμωρία η θέση Παπανδρέου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σφίγγει καθημερινά ο κλοιός γύρω από πολιτικούς που χρησιμοποίησαν το δημόσιο αξίωμά τους προκειμένου να πλουτίσουν παράνομα. Και πέρα από κάποιες δημοσιοποιημένες υποθέσεις που προκάλεσαν τους προηγούμενους μήνες το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών, οι ράμπο του ΣΔΟΕ που πραγματοποιούν αλλεπάλληλους ελέγχους στα πόθεν έσχες διαφόρων πολιτικών ύστερα από τις επώνυμες αλλά και ανώνυμες καταγγελίες που έχουν σε γνώση τους έχουν μείνει άναυδοι από τα "λαυράκια" που διαρκώς ανακαλύπτουν".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "8 αλλαγές στο ασφαλιστικό- Συντάξεις, ΕΚΑΣ, Βαρέα-ανθυγιεινά, εισφορές"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ταμείο Σταθερότητας με ευρωπαϊκή προίκα 1,5 τρισ."

"Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το διπλασιασμό των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ποσό που συζητείται φτάνει το 1,5 τρισ. ευρώ. Πρώτη συζήτηση για το θέμα θα γίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες", γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Σε τροχιά σύγκρουσης για τις αλλαγές στα φαρμακεία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και φαρμακοποιών βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ήρθε χθες σε ρήξη με τους φαρμακευτικούς συλλόγους, τους οποίους ενημέρωση για την κατάθεση την προσεχή Τετάρτη του νομοσχεδίου στη Βουλή, που επιφέρει ριζικές αλλαγές στο ωράριο, τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις εκπτώσεις των φαρμακείων".

Η ΑΞΙΑ: Προς αλλαγή κλίματος- Πλημμύρα ρευστότητας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο εξομαλύνει τις αγορές"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αρκετά πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται πλέον οι τραπεζίτες μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με την υιοθέτηση αποτελεσματικών μέτρων. Την ίδια στιγμή, η πολιτική πορεία προς την υιοθέτηση σταθερού μηχανισμού στην Ευρωζώνη, παράλληλα με τη βελτίωση των όρων δανεισμού της Ελλάδας, επιτοκιακά και χρονικά, είναι εξαιρετικά πιθανό να εξωραΐσει στη φάση αυτή το κλίμα στις αγορές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σύμφωνο διάσωσης 1,5 τρισ.- Αποφάσεις- ασπίδα για Ελλάδα και ευρώ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρίσιμες συνεδριάσεις Ecofin και Eurogroup στις Βρυξέλλες Δευτέρα και Τρίτη για θωράκιση της Ευρωζώνης. 73,7 δισ. "γλιτώνει" η χώρα την τριετία 2014-2016 από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. Ταχύτερη έξοδος της χώρας στις αγοράς. Ορκους πίστης στο ευρώ [EUR=X]  από 30 κολοσσούς της γερμανικής οικονομίας σε κλειστή σύσκεψη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Υποβάθμιση μετ' επαίνων- Μια κατηγορία χαμηλότερα βαθμολόγησε τα ελληνικά ομόλογα ο FITCH”

H εφημερίδα σημειώνει ότι "την "καλύτερη εκδοχή" της αναμενόμενης υποβάθμισης επεφύλασσε τελικώς στην Ελλάδα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch. Χθες το βράδυ, ο διεθνής οίκος ανακοίνωσε την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα σε "ΒΒ+" ΑΠΟ "ΒΒΒ-" και τη βραχυπρόθεσμη σε "Β" από "F2”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Το σχέδιο Μέρκελ για τη διάσωση της Ε.Ε."

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη! Υστερα από αμφιταλαντεύσεις και παλινοδρομήσεις εννέα μηνών, που έφεραν την Ευρωζώνη ένα βήμα από την καταστροφή, η γερμανική ηγεσία "κλείνει το μάτι" στο ευρώ. Το σχέδιο Μέρκελ, που αναμένεται να αρχίσει να συζητείται ήδη από την προσεχή Δευτέρα στο Eurogroup, επιχειρείται να αποτελέσει μία συνολική λύση με καίριες αποφάσεις".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου