Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/1/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 25/1/2011

Το Κυπριακό, η βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και οι δεκάδες νεκροί που άφησε πίσω της, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες για θέματα βίας στα γήπεδα και το ειδικό σεμινάριο περί χουλιγκανισμού που θα πραγματοποιήσουν σήμερα, ο θάνατος του Θάνου Πεττεμερίδη, το σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών και η έκθεση του Υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο Λεμεσού, είναι μερικά από τα θέματα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια», στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Εβαλαν ‘Μηδέν’ σε Αστυνομία, αρχές και σωματεία», αναφέρει πως εξασφάλισε πληροφορίες σε σχέση με τα όσα θα αναλύσουν σε σημερινό ειδικό σεμινάριο για τον χουλιγκανισμό Βρετανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα βίας στα γήπεδα. Επίσης, η εφημερίδα φιλοξένει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είπε πως η Αστυνομία εξετάζει απόπειρα φόνου εναντίον του μέλους της προεδρικής φρουράς, ο οποίος δέχθηκε μαχαιριές στον βραχίονα πριν από την έναρξη του αγώνα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Εκτός ελέγχου το εκλογικό χρήμα», αναφέρει ότι οι υποψήφιοι βουλευτές θα μπορούν να δαπανούν έως και 30.000 ευρώ στην προεκλογική τους εκστρατεία αντί 1.452 που προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης Α για τον φετινό χειμώνα μετρά επίσημα η Κύπρος, με τις αρμόδιες αρχές να επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

«Η Σημερινή», στο κύριο θέμα της με τίτλο «Μακελειό στη Μόσχα», αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας και η οποία άφησε πίσω της 35 νεκρούς και 130 τραυματίες. Αλλη είδηση στην εφημερίδα κάνει λόγο για τίτλους τέλους στον ηθοποιό Θάνο Πεττεμερίδη, ο οποίος απεβίωσε προχθές, μετά από μακρόχρονη πάλη με τον καρκίνο.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Το νοσοκομείο του χάους», αποκαλύπτει έκθεση του Υπουργείου Υγείας, η οποία κάνει λόγο για ληγμένα αντιδραστήρια, υλικά φυλαγμένα σε ακατάλληλες συνθήκες, αναλώσιμα στους διαδρόμους και ανοργανωσιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Αλλού αναφέρει πως το "φιλέτο" έναντι του Χίλτον, το οποίο προγραμματίζεται να αναπτυχθεί από κοινού από τις Κυβερνήσεις Κύπρου και Κατάρ, δεν θα αλλάξει χέρια εξ ολοκλήρου σε περίπτωση διάλυσης της κοινοπραξίας, αλλά η Κύπρος θα πάρει το τμήμα που της αναλογεί ανάλογα με τη συνεισφορά στην ανάπτυξη.

Η «Χαραυγή», στο κύριο θέμα της με τίτλο «Σχέδιο διάσωσης Κ.Α.», αναφέρει πως νέα ελπιδοφόρα πορεία ξεκινά για τις Κυπριακές Αερογραμμές αφού μετά την επικείμενη έγκριση του σχεδίου σωτηρίας του εθνικού αερομεταφορέα από τις συντεχνίες, αυτό αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Σε άλλη είδηση γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση της Γενεύης αναμένει από την τουρκοκυπριακή πλευρά να επιδείξει καλή θέληση και εποικοδομητικό πνεύμα, ώστε να γίνει κατορθωτή η επίτευξη λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Δεκάδες νεκροί στο μακελειό του αεροδρόμιου», αναφέρει ότι βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο πολυάσχολο αεροδρόμιο της Μόσχας και σκότωσε τουλάχιστον 35 άτομα, και ότι ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε την επιβολή ειδικού καθεστώτος ασφάλειας σε όλα τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά περεταίρω πληροφόρηση για τα παράξενα ίχνη που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Πάφου την περασμένη Κυριακή.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου