Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 8/1/2011

Επισκόπηση τύπου 8/1/2011

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία και οι συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν, οι οικονομικές εξελίξεις, και οι πληροφορίες για τις προβλέψεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κυριαρχούν στον Τύπου του Σαββάτου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "600.000 φάκελοι εκκρεμούν στις Πολεοδομίες! Και εκατοντάδες χιλιάδες στις Εφορίες!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ρυθμούς ρελαντί κινείται η κρατική μηχανή, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στην είσπραξη των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές, ΦΠΑ πολεοδομικές παραβάσεις και ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα μάλιστα με συνδικαλιστικούς κύκλους η αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010".

Η ΑΥΓΗ: "Μετά το τείχος της ντροπής τεστ αληθείας για τους μετανάστες".

Κατά την εφημερίδα "μηχανήματα αληθείας θα ελέγχουν τους ισχυρισμούς των μεταναστών πριν εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους. "Εθνική γραμμή" για μεταναστευτικό και τείχος στον Έβρο, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε φράγμα αναβαθμίζεται ο φράχτης της ντροπής στον Έβρο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αποθέωσαν τον Γιώργο οι... Τούρκοι".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "για τρεις ώρες συζητούσαν Παπανδρέου και Ερντογάν χωρίς την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και δεν ανακοίνωσαν το παραμικρό για την πραγματική "ατζέντα". Η μυστική διπλωματία βλάπτει πάντα τους αδύναμους και έχει χαντακώσει πολλές φορές την Ελλάδα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νέο χαράτσι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε ότι από μεθαύριο ξεκινά η εφαρμογή του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τις αγορές, τις μισθώσεις ή τις μεταβιβάσεις ακινήτων άνω των 50 τ.μ. Το υπουργείο καθόρισε, επίσης το τιμολόγιο αμοιβών των μηχανικών που θα εκδίδουν το πιστοποιητικό αλλά και ποια ακίνητα εξαιρούνται".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέο αίσχος Πάγκαλου που προέτρεπε τους στρατιώτες στα Ύμια να κατεβάσουν τη σημαία μας. Να φύγει!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο Ιουστινιανός, ο Τσιμισκής και οι Παλαιολόγοι δεν ήταν Έλληνες, υποστήριξε σε συνέδριο στη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Φθινόπωρο 18 Σεπτεμβρίου 2010. Παραλήρημα Πάγκαλου σε συνέδριο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Σμύρνη, όπου αποκάλεσε από το βήμα τους Τούρκους "δυτικούς και μεσόγειους" και τους Ελληνες "ανατολίτες".

ΕΘΝΟΣ: "Παράθυρο για απελευθέρωση ωραρίου".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "απελευθέρωση ωραρίου εργασίας των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας σχεδιάζει η κυβέρνηση με τον αποκλεισμό των ΙΧ και τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως τουριστικής. Το μοντέλο θα αποτελέσει πιλότο και για άλλες πόλεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι Τούρκοι συνιδιοκτήτες του Αρχιπελάγους".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "Η Ε.Ω. είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο Πρωθυπουργών κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σχετικά με τη συνεκμετάλλευση. Τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας και της "προθυμίας" των Τούρκων να επενδύσουν στη χώρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Γιώργο η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα".

"Στο σκοτάδι το πραγματικό περιεχόμενο του διαλόγου στην Αγκυρα. Η συνάντηση με Ερντογάν χωρίς την παρουσία παραγότων ή πρακτικογράφων. Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τη μυστική διπλωματία και η δήλωση Καρατζαφέρη "Στο Ερζερούμ ως τα "κολλητήρια" του Καραγκιόζη ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πόιντ σίστεμ της εφορίας σε όσους είπαν όχι στην περαίωση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαρωτικοί έλεγχοι έρχονται τον Μάρτιο σε 900.000 φορολογουμένους που δεν εντάχθηκαν στις διαδικασίες της περαίωσης εκκρεμμών φορολογικών υποθέσεων. Οπως είχε αφήσει να εννοηθεί η κυβέρνηση, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, μετά το πέρας των αιτήσεων για την περαίωση θα ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού φορολογουμένων "ύποπτων" για απόκρυψη εισοδημάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Νέες περικοπές αμοιβών εν όψει".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "η πρώτη κυβερνητική παραδοχή, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μπορέσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα περιορισμού της σπατάλης και να στραφεί στη λήψη νέων έκτακτων μέτρων είς βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων ήρθε χθες από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Είπε πως αν δεν αποδώσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το πρόγραμμα αύξησης των πόρων με περιορισμό της σπατάλης, τότε "θα υποκατασταθεί με άλλες πολιτικές οριζόντιες και άδικες".

ΕΣΤΙΑ: "Μήνυμα Παπανδρέου προς την Τουρκία".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να σεβασθή τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος έστειλε χθες ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανεφέρθη εκτενώς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δίδοντας έμφαση στα προβλήματα που προκαλούν οι αλλεπάλληλες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δημόσια αιχμή Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε δημόσιο διάβημα για τις τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο προέβη χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανεβάζοντας τους τόνους της ελληνικής αντίδρασης στην πρακτική που ακολουθεί η ’γκυρα το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: "Κ. Καραμανλής: Με έχουν φαίνεται για τελείως ηλίθιο".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ντοκουμέντα μέσα από τα οποία αναδύονται ίντριγκες αλλά και ένα στιλ διακυβέρνησης, που παρέσυρε μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και την ίδια τη χώρα στον γκρεμό, αποκαλύπτει σήμερα το "Καρφί"... Είναι έγγραφα από αυτά που εντοπίστηκαν στο σκληρό δίσκο της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου Κατερίνας Τσακάλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση Siemens".

Ο ΛΟΓΟΣ: " Μυστική διπλωματία με.... διοξίνες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη βούληση της Ελλάδας να συνεργαστεί ειρηνικά με την Τουρκία, μακριά από άγονους ανταγωνισμούς του παρελθόντος, εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του, λίγη ώρα αφού εγκαινίασε από κοινού με τον Ταγίπ Ερντογάν στάδιο, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της χειμερινής Πανεπιστημιάδας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χειροπέδες για φοροφυγάδες και σκούπα για.... εφοριακούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "φυλακή για φοροφυγάδες, νέο διευθυντήριο ελέγχων και αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εφοριακών θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή εως το τέλος του μήνα".

Η ΝΙΚΗ: "Επενδύσεις στα χρόνια της κρίσης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις πλέον ακίνδυνες και συνάμα προσοδοφόρες λύσεις αναζητούν όσοι ακόμα έχουν κάποιο απόθεμα χρημάτων. Οδηγός της "Ν" για τις ευκαιρίες αλλά και τις παγίδες που υπάρχουν στην αγορά, σε μία περίοδο που δεν προσφέρεται για ρίσκο".

PRESS time: "Τα φέσια και τα χρέη των κομμάτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα χέρια τους η Ελλάδα έχει εναποθέσει τη τύχη της. Μας κάνουν καθημερινά μαθήματα οικονομίας και μας δίνουν τις "συνταγές" για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Ομως πόσο ικανά είναι τα πολιτικά κόμματα να διαχειριστούν τον κρατικό κορβανά όταν τα ίδια χρωστάνε της ...Μιχαλούς και βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία;".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνδιαχείριση του Αιγαίου με κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ένα ακόμη βήμα στην πορεία εγκαθίδρυσης καθεστώτος συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να αποδέχεται επί της ουσίας την πάγια τουρκική επιδίωξη για διμερή διαπραγμάτευση έξω από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Μειώσεις μισθών και ευελιξία στο ωράριο. 9 ανατροπές στα εργασιακά".

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: "Η κρίση διπλασίασε τις ληστείες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΞΙΑ: "Τα ραντεβού των τραπεζιτών με τους διεθνείς οίκους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους επικεφαλής των μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, αναζητώντας λύσεις σε μια σειρά από "φλέγοντα" ζητήματα που απασχολούν το πιστωτικό σύστημα".

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκκληση στις τράπεζες για τόνωση ρευστότητας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σύσταση να στηρίξουν τη ρευστότητα της οικονομίας απηύθυναν χθες προς τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ειδικός εισαγγελέας για τους φοροφυγάδες".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οικονομικό εισαγγελέα και φορολογικό διαιτητή "ρίχνει" στο μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών καθιστώντας παράλληλα δυσκολότερη και ακριβότερη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους φορολογούμενους που αμφισβητούν τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σφίγγει ο κλοιός των αγορών".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η προαναγγελθείσα τρίτη πράξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ανοίγει ηχηρά πλέον στις αγορές, με την Πορτογαλία να σύρεται και εκείνη προς αναγκαστική "διάσωση" τύπου Ελλάδας και Ιρλανδίας. Το πορτογαλικό θρίλερ κλιμακώθηκε χθες, μετά την ανακοίνωση της Λισαβόνας ότι θα βγει την επόμενη εβδομάδα στις αγορές με 4ετή και 10ετή ομόλογα. Οι αποδόσεις των δεκαετών πορτογαλικών τίτλων εκτοξεύθηκαν κοντά στο 7,5% συμπαρασύροντας στα ύψη το κόστος δανεισμού και των υπόλοιπων "αδύναμων κρίκων" της ευρωζώνης".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Διαρκές έγκλημα η φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα σημειώνει "κακούργημα η μη απόδοση παρακρατούμενου φόρου, και 1
ευρώ. Αυτόφωρο για τον ΦΠΑ-Βαριές ποινές σε επίορκους εφοριακούς. Δημιουργείται ανεξάρτητη Αρχή, έρχεται οικονομικός εισαγγελέας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τακτοποίηση" οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία".

Η εφημερίδα τονίζει "διευκολύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα και να περιορισθεί η "μαύρη τρύπα" της εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά τα 10 δισ.ευρώ".

De Siris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου