Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 30/1/2011


Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 30/1/2011

Το μεταναστευτικό, η υπόθεση του σκανδάλου Siemens, η οικονομία και οι νέες διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: "Κατασκόπευσαν Καραμανλή- Παπανδρέου" Η εφημερίδα τονίζει: "Με οργάνωση και μεθοδικότητα μαφιόζικης συμμορίας λειτουργούσε το "σύστημα" του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη siemens, όπως αποκαλύπτεται από νέα έγγραφα-ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του "κλειδοκράτορα" των μαύρων ταμείων της γερμανικής πολυεθνικής".
ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Μηδενική ανοχή. Νέο δόγμα κατά της λαθρομετανάστευσης. Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μέτρα κατόπιν... Νομικής, αποφάσισε η κυβέρνηση. 1.Συγκέντρωση όλων των παρανόμων στα κέντρα φιλοξενίας. 2. Και πλωτά κέντρα υποδοχής μετά το φράχτη. 3.Διεθνής εκστρατεία για να δοθούν κονδύλια για το μεταναστευτικό.4. Φεύγει από τους πρυτάνεις το άσυλο με νέο νόμο τον Φεβρουάριο.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Δεν θέλουμε την πονηρή κάρτα". Η εφημερίδα γράφει ότι "Εμείς περιμένουμε τον Χριστό ή τον Αντίχριστο;", είναι το ερώτημα που τίθεται από το μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Διότι, με την "κάρτα του πολίτη" στην οποία συμπεριέχεται το δυσώνυμο "666" τίθεται το ερώτημα, πρώτα από όλα, ορθόδοξα, χριστιανικά".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: " Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο. Οι αλλαγές από μετατάξεις και ενιαίο μισθολόγιο". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Μαχαίρι σε μισθούς και επιδόματα φέρνουν το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και οι μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Οι συστάσεις της τρόικας είναι σαφείς: τα λεγόμενα ρετιρέ πρέπει να εκλείψουν και να συνδεθεί η αμοιβή με την παραγωγικοτητα του κάθε υπαλλήλου, με απώτερο στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους".
Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Αποδιοπομπαίοι (θα) είμαστε όλοι". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η υπόθεση της απεργίας πείνας των μεταναστών στη Νομική συμπυκνώνει την κατάσταση που βαραίνει απειλητικά την κοινωνία. Οι μετανάστες, άνθρωποι χωρίς χαρτιά, φτωχοί, εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα, στοχοποιούνται. Επιχειρείται να μετατραπούν σε "σαβούρα" προκειμένου να σωθεί το πλοίο της χώρας μέσα στη φουρτούνα της κρίσης".
Η ΕΠΟΧΗ: "Με τους μετανάστες, όχι με τους υποκριτές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση φιλοκυβερνητικών μέσων και των προθύμων (ΝΔ και ΛΑΟΣ) κατά του πανεπιστημιακού ασύλου κρύβεται - χωρίς επιτυχία- η πρόθεση να υποβαθμιστεί το μείζον: η ένοχη σιωπή των κρατούντων για τη διαχρονικά απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική τους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Πέφτουν πλέον "ταμπού" της μεταπολίτευσης" Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα τονίζει ότι " Ένα από τα ισχυρότερα "ταμπού της μεταπολίτευσης, ο θεσμός του ασύλου, με τον στρεβλό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται διαχρονικά, ήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο μέσω της κατάληψης του κτιρίου της Νομικής από μετανάστες που παρέμειναν επί τριήμερο στη Σχολή".
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "104 συνεδριάσεις.500.000 ευρώ. 0 εις το πηλίκο".Η εφημερίδα τονίζει ότι "Κούρασε, πλέον, η ιστορία με τις εξεταστικές επιτροπές που αναλώνονται σε ανούσιες συνεδριάσεις, καταλήγουν σε πορίσματα φιάσκο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εργαλείο κοινοβουλευτικού έργου. Μόλις... 255 ευρώ έπαιρνε σε κάθε συνεδρίαση έκαστος από τους 19 βουλευτές που "πέρασαν από κόσκινο" το σκάνδαλο Siemens για κάτι περισσότερο από δέκα μήνες".
Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Αλλαγή στο σύνταγμα απαιτεί τώρα η Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "Τα εύσημα της Γερμανίας, δια στόματος Μέρκελ δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε και τα αναπαράγουμε όχι μόνο εμείς αλλά και ο διεθνής τύπος. Η Ελλάδα παρουσιάζεται σαν "good dog" απέναντι στους επενδυτές - δανειστές της, προκειμένου να "μην μας χάσουν από πελάτες".
Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Το μακελειό στην Αίγυπτο βάζει φωτιά στη γειτονιά μας". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Η μπότα του δικτάτορα Μουμπάρακ λιώνει κορμιά στην Αίγυπτο, ενώ βορειοαφρικανικές και αραβικές χώρες συνεχίζουν να φλέγονται υπό το κύμα της εξέγερσης των πεινασμένων, που αποφάσισαν να αποτινάξουν το ζυγό των τυραννικών δυναστειών που τους έστυβαν επί δεκαετίες".
Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ποιους "ξέχασε" η Εξεταστική. Το πόρισμα δεν εξηγεί πώς πλούτισαν υπουργοί και πληρώθηκαν κόμματα". Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα τονίζει ότι "Επιλεκτική ήταν η κλήση για κατάθεση στη βουλή πολλών εμπλεκομένων πολιτικών, παρά τα στοιχεία που παρείχε η δικογραφία της υπόθεσης. Κρίσιμα ευρήματα αγνοήθηκαν, ενώ δεν ακολουθήθηκαν τα ίχνη του μαύρου χρήματος".
Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας για τα δικαιώματα των Ελλήνων και μεταναστών εργατών". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Τα γεγονότα στη Νομική, με τον άθλιο σχεδιασμό σε βάρος των μεταναστών, μπορεί να μην έφθασαν ως το τέλος με βίαιη εκκένωση της Νομικής και καταπάτηση του ασύλου, αλλά αποκάλυψαν πως παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τους και ενάντια στο λαϊκό κίνημα".
Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Siemens: Ένα πόρισμα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε φιάσκο!". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να διαβιβαστούν στους τρεις εφέτες ανακριτές που ερευνούν το κεφάλαιο Siemens, νέες δικογραφίες για σκέλη του σκανδάλου, που αφορούν συμβάσεις για τον ΟΣΕ, τα συστήματα ΕΡΜΗΣ, την ΑΡΜΕΝΤΕΛ και τις προμήθειες υλικών στο χώρο της υγείας".
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Άσυλο για τα χρέη με νέο "κούρεμα" σε μισθούς- συντάξεις. Σκληρά μέτρα για 2012-2014. Πλήγμα στο ασφαλιστικό". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Μνημόνιο νούμερο 4 είναι έτοιμη να υπογράψει η κυβέρνηση. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου και θα στοχεύει σε νέες περικοπές. Σε νέα δραματική μείωση των συντάξεων αλλά και σε περαιτέρω σκληρές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό θα οδηγήσει η προωθούμενη λύση της επαναφοράς του ελληνικού χρέους που θα οδηγήσει σε νέο "κούρεμα".
ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Σφίγγει ο κλοιός για τους αρχηγούς. Πολύ κοντά σε Σημίτη, Καραμανλή οι προεκτάσεις του σκανδάλου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Μείζονα εσωκομματικά προβλήματα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέδειξε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της siemenes. Ομως, δεν ανέδειξε το βασικό: ποιοί και πόσα χρήματα είχαν βάλει στα κομματικά ταμεία, όπως σαφώς κατέθεσαν τα μεγαλοστελέχη της εταιρίας στην εισαγγελία του Μονάχου".
ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Πορεία σε ναρκοπέδιο. Τρομάζουν μεταναστευτικό, ανυπακοή, απεργίες". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα για τις μεταρρυθμίσεις της επόμενης περιόδου, προσδοκώντας τη μείωση του χρέους και την ασφαλή έξοδο στις αγορές το εσωτερικό μέτωπο συγκλονίζεται".
ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Πάνε σε νέο γύρο καταλήψεων. Οργισμένος και ανήσυχος ο κοσμος. Βόμβα στα θεμέλια της χώρας η δημιουργία μουσουλμανικής μειονότητας". Η εφημερίδα γράφει ότι "Η "επανάσταση" των λαθρομεταναστών είχε και τα καλά της. Αποκαλύφθηκε ότι όλοι αυτοί που είχαν αναλάβει ρόλο προστάτη σιτίζονται από το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ΜΚΟ, που έχουν στήσει και περνούν μπέικα και με κρατικά κόλυβα πουλάνε ανθρωπισμό".
ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Θύελλες φέρνει η αναδιάρθρωση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ακόμη πιο σκληρές ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις ζήτησε η τρόικα σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο του σώματος επιθεώρησης εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της τρόικας εκτίμησαν ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και να μην υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων".
Realnews: "Οταν τρώνε δεν μιλάνε..."Ενοχη σιωπή των κομμάτων για τις μίζες στα ταμεία τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα " Σε μακρά δικαστική διαμάχη με τη siemens εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο, με αγωγές και επιβολή προστίμων, πλην όμως η εταιρία θα μπορεί στο εξής να συμμετέχει στους διαγωνισμούς που διεξάγονται στη χώρα. Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις οριστικές αποφάσεις, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, που έχει αναλάβει από τον πρωθυπουργό το συντονισμο του θέματος".
Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Το θανάσιμο μυστικό του ταμεία της ΝΔ".Η εφημερίδα αναφέρει : "Παρούσα στο σκάνδαλο siemens εταιρία που ήταν "παρούσα" μέσω στελέχους και στον ... θάνατο του ταμία της ΝΔ Βαρθολομαίου. Αναφορές βόμβες στην εταιρία που πήρε τα 40 εκατ. και ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι δεν έμαθε ποτέ ποιοι είναι πίσω της".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Πίεση στα ξενοδοχεία από τα ακριβά ενοίκια" Η εφημερίδα γράφει ότι "Πρόταση για αναθεώρηση των ενοικίων των ξενοδοχείων που στεγάζονται σε ακίνητα του δημοσίου έχει καταθέσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς τα ποσά που ζητούνται είναι εξωπραγματικά για τις δυνατοτητες των επιχειρήσεων".
ΚΕΡΔΟΣ: "Η απόχη και η τσιμπίδα. Στο στόχαστρο γιατροί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, λογιστές". Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα αναφέρει ότι "Ενα επιμελέστατα καταρτισμένο ελεγκτικό σχέδιο δράσης κρύβεται πίσω από τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στο οποίο δεν θα εμπίπτουν μόνο οι φορολογούμενοι αλλά και οι ίδιες φορολογικές Αρχές. Πρόκειται για κάτι που πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα, καθώς αντικειμενικά κριτήρια ελέγχου θα στοχοποιούν συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, οι έλεγχοι θα γίνονται μακριά από τις έδρες των επιχειρήσεων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου