Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/1/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 24/1/2011

Οι εξελίξεις γύρω από το φυσικό αέριο, τα σενάρια ενόψει της τριμερούς συνάντησης στη Γενεύη, η επίθεση εναντίον αστυνομικού εκτός καθήκοντος πριν τον αγώνα Ομόνοιας - ΑΠΟΕΛ, και το ενδιαφέρον της Τουρκίας για ένταξη στον Κοινό Οργανισμό Συνεργασίας για θέματα Εξοπλισμών είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στο σημερινό κυπριακό Τύπο. Στα πρωτοσέλιδα γίνεται αναφορά και σε άλλα θέματα όπως για την αύξηση στις ληστείες, τα κρούσματα γρίπης Α και τις προσπάθειες για πάταξη της αδήλωτης εργασίας.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον κύριο τίτλο ''Δεύτερες σκέψεις για το φυσικό αέριο'' γράφει για σύσκεψη ΔΕΦΑ - ΡΑΕΚ - ΑΗΚ - Υπουργείου Εμπορίου υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια, ενώ κάνει λόγο και για κήρυξη αδιεξόδου και νέες προσφορές καθώς και για επαναδιαπραγμάτευση με τη Shell για 10 χρόνια και χαμηλότερη τιμή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τις ληστείες και φιλοξενεί δηλώσεις του υπευθύνου του Γραφείου Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας για το πώς η Αστυνομία πρόλαβε τα χειρότερα.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον κύριο τίτλο ''Παίζουν με ευρωάμυνα για χάρη της Τουρκίας'' γράφει ότι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν την Αγκυρα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας από την πίσω πόρτα και πως υπάρχει κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η αμυντική πολιτική της ΕΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι κλήσεις που κάνουμε για ασθενοφόρα είναι αρκετές φορές υπερβολικές ή και κακόβουλες, με αποτέλεσμα ενώ υπάρχει επείγουσα ανάγκη αυτά να βρίσκονται αλλού.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Μοντέλο διχοτόμησης θα προτείνει ο Ερογλου στην Γενεύη'' γράφει στο κύριος της θέμα ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου, ο Τ/κ ηγέτης θα προτείνει στην τριμερή της Γενεύξης δίγλωσσο μοντέλο. Θα βασίζεται στο βελγικό μοντέλο που θα προβλέπει κυριαρχία για καθένα από τα ιδρυτικά ''κράτη''. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εντείνονται οι επιθεωρήσεις και οι καταγγελίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για πάταξη της αδήλωτης εργασίας σε επιλεγμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Πτήση χαμηλών προσδοκιών'' γράφει ότι οι δύο ηγέτες πάνε Γενεύη, αλλά η προσοχή στρέφεται ήδη προς το Μάρτη, όπου θα πραγματοποιηθεί άλλη μια νέα τριμερής συνάντηση, την οποία θα προτείνει την Τετάρτη ο ΓΓ του ΟΗΕ δίδοντας πρόσθετο χρόνο στις διαπραγματεύσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επτά άτομα βρίσκονται στην εντατική με γρίπη Α και πως η κατάσταση κάποιων από αυτούς είναι σοβαρή.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ενέδρα θανάτου'' γράφει ότι κουκουλοφόροι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, μαχαίρωσαν αστυνομικό με πολιτική περιβολή, ο οποίος φορούσε κασκόλ της Ομόνοιας. Του κατάφεραν τρεις μαχαιριές στον αριστερό βραχιόνα, όπου του έγιναν 40 ραφές. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κίνα ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου