Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 3/1/2011

Επισκόπηση τύπου 3/1/2011

Οι αυξήσεις που έφερε η πρώτη ημέρα του 2011, η φονική επίθεση σε εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και οι αλλαγές στα ακίνητα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αδέσμευτος Τύπος: 350 εκατ. ευρώ "λάδωμα" στην Goldman Sachs. Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ανταλλαγής ομολόγων της περιόδου 2000-2001", προσθέτοντας πως..... "ερευνώνται τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη".

Αυριανή: Στέλνουν στη φυλακή εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για "ποδαρικό δημίου" αναφερόμενη στις πληροφορίες που εμφανίζουν την κυβέρνηση να προωθεί νέες διατάξεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Δημοκρατία: Το ζεϊμπέκικο της συμφοράς. Η εφημερίδα αναφέρεται στο "πρωτοχρονιάτικο γλέντι του Γιώργου σε ταβέρνα της Κηφισιάς" την ώρα που "5.000 νεόπτωχοι έτρωγαν στα συσσίτια".

Εθνος: Σαρωτικές αλλαγές στα ακίνητα το 2011. "Οσοι προχωρήσουν στην αγορά πρώτης κατοικίας ή σε μεταβίβαση μέχρι το καλοκαίρι θα είναι κερδισμένοι", σημειώνει η εφημερίδα.

Ελεύθερη Ωρα: Δημοσθένης Λιακόπουλος: Μας δηλητηριάζουν με τρόφιμα φόλες. "Ανθρωπος που δεν υπολογίζει κανένα κόστος καταγγέλλει μέσω των βιβλίων του και των εκπομπών του όλα όσα οι σκοτεινές δυνάμεις σχεδιάζουν..." επισημαίνει η εφημερίδα.

Ελεύθερος: Τι χαράτσια θα πληρώσουμε για χατίρι του πολιτικού "κοπρίτη". Η εφημερίδα κάνει λόγο για την "πιο βάρβαρη επίθεση στα ελλληνικά νοικοκυριά".

Ελευθεροτυπία: Τι πληρώνουμε με 13άρι ΦΠΑ. "Αρτος, θεάματα, ΔΕΚΟ και μεταφορές όλα έγιναν ακριβότερα κατά περίπου 2% από τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα" σημειώνει η σημερινή "Ε".

Ελεύθερος Τύπος: Ποδαρικό με δυσβάστακτες αυξήσεις. "Ανεβαίνουν από σήμερα οι τιμές σε χιλιάδες προϊόντα, τρόφιμα και λογαριασμούς ΔΕΚΟ λόγω ΦΠΑ" τονίζει η εφημερίδα.

Εστία: Ετος καμπής το 2011. "Αν αφεθή η ιδιωτική πρωτοβουλία ελεύθερη να δραστηριοποιηθή, ο τόπος μπορεί να μεγαλουργήσει".

Η Βραδυνή: Νέα βόμβα στα νοικοκυριά. "Κύμα ανατιμήσεων προκαλεί η αύξηση του ΦΠΑ στα είδιη διατροφής, στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και στα καύσιμα..."

Τα Νέα: Ριφιφί με "ουρά" στον Δήμο Αθήνας. "Διαρρήκτες αξιοποίησαν "κενό" φύλαξης στη Διεύθυνση Προμηθειών και αφαίρεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο..."

Θεσσαλονίκη: Χρέη και σκουπίδια πνίγουν την πόλη.

Η Ναυτεμπορική: Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο στις αγορές. "Υπό αντίξοες συνθήκες ξεκινά την Τρίτη 11 Ιανουαρίου το πρόγραμμα των εκδόσεων εντόκων γραμματίων του 2011..."

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου