Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/1/2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 3/1/2011

Η τριμερής συνάντηση στη Γενεύη και η θέση των ΗΕ για να μην αλλάξει ημερομηνία η συνάντηση αυτή, η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ στην Κύπρο στις 11 Ιανουαρίου, η υπόθεση του φυσικού αερίου και το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να προλάβετε τη Γενεύη», γράφει ότι πιο εντατικές συνομιλίες θα εισηγηθούν τα ΗΕ προς τους δύο ηγέτες, έτσι ώστε η ημερομηνία που τέθηκε για την πραγματοποίηση της τριμερούς στη Γενεύη να μην αλλάξει. Αλλού, γράφει ότι συστήνεται και στην Κύπρο δικαστήριο μικροδιαφορών, το οποίο θα επιλαμβάνεται οικονομικών διαφορών μέχρι 10 χιλιάδες ευρώ.

Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Χείρα βοηθείας τείνει η Μέρκελ», γράφει στο κύριο του θέμα ότι θέματα κλειδιά για την ΕΕ επιθυμεί να συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστόφια η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Κύπρο. Αλλού, γράφει ότι εντατικοποιείται μετά τις γιορτές ο διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με κόμματα και οργανώσεις για το θέμα του καταλόγου διοριστέων.

Η «Σημερινή», κάτω από τον τίτλο «Σκληρά ερωτήματα για τα δις του φυσικού αερίου», γράφει στο κύριο της θέμα για το αν μπορούν οι Κύπριοι φορολογούμενοι να φορτωθούν το βάρος των 10 δις ευρώ για να έχουν σε μερικά χρόνια φυσικό αέριο. Αλλού, γράφει για το φοβερό τροχαίο δυστύχημα στην Πάφο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας 30χρονος από τη Λάρνακα και ένας 45χρονος από τα Χολέτρια.

Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χαρακώματα για τη Γενεύη», γράφει ότι τα ΗΕ δεν κάνουν πίσω από τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθορίσει για τη συνάντηση της Γενεύης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Αγκυρα, η οποία συμφωνεί με τα χρονοδιαγράμματα. Αλλού, γράφει ότι πολλές εταιρείες λιανικού εμπορίου υποδέχονται το 2011 χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπεύθυνοι και σοβαροί με την οικονομία», φιλοξενεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος δηλώνει μεταξύ άλλων ότι στόχος για το 2011 είναι η διόρθωση των δημοσίων οικονομικών σε συνθήκες ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλού, γράφει ότι αγοράκι είναι το πρώτο παιδί του 2011 στην Κύπρο, ονομάζεται Νταβύ Αλεξάντερ και γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου