Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 16/1/2011

Επισκόπηση Κυριακάτικου τύπου 16/1/2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: " "Κάψτε τώρα τον Ακη- Εντολή Γ. Παπανδρέου για επικοινωνιακή "θυσία" "
Η εφημερίδα γράφει ότι "στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου κρίνεται, ως φαίνεται, η τύχη του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει δύο σημειώματα του ΣΔΟΕ που αναφέρουν στοιχεία για τις υποθέσεις του πρώην υπουργού, οι οποίες έχουν να κάνουν με το ακίνητο της οδού Δ. Αρεοπαγίτου και την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Φράγμα στην πτώχευση με ευρωπαϊκό σχέδιο σωτηρίας-"Αντάλλαγμα" γερμανική πειθαρχία στα δημοσιονομικά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Ευρώπη απειλούμενη από τις αγορές δείχνει έτοιμη να πάρει μέτρα ελέγχου της κρίσης χρέους. Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συζητούν τη Δευτέρα ενίσχυση του μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και διεύρυνση των δυνατοτήτων του".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Δημόσιο: νέες μειώσεις- Τα υπουργεία με τις μεγαλύτερες απώλειες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "στην Προκρούστια κλίνη των όρων του μνημονίου για σφικτή εισοδηματική πολιτική και περικοπή δαπανών και το 2011 τέθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Οι συστάσεις της τρόικας είναι σαφές. Πρέπει να εκλείψουν τα λεγόμενα ρετιρέ και να συνδεθεί η αμοιβή με τις ικανότητες και την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου, με απώτερο στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Γκάλοπ- μήνυμα- "Αναγκαίο κακό" τα μέτρα σε ΔΕΚΟ, Δημόσιο, εργασιακά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γκάλοπ-μήνυμα- 6,8% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. 9% με αναγωγή και των "αναποφάσιστων"¨. 80,3% υπέρ της κατασκευής του "φράχτη" στον Εβρο. 89,5% υπέρ της απέλασης όλων των παράνομων μεταναστών. 86,5% ζητούν επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας. 65% θεωρούν επιβεβλημένα τα μέτρα που μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "...Ξε-κληρίζει την εκκλησία ο Παπανδρέου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο αρχιεπίσκοπος σπεύδει στην Πόλη για να ζητήσει... φως από το Φανάρι. Αντιδράσεις από μητροπολίτες και τον Σύνδεσμο Κληρικών. Το σχέδιο αποχριστιανοποίησης εξαπλώνεται και στην Αλβανία με την αποκαθήλωση των ιερών εικόνων".

Η ΕΠΟΧΗ: "Φόβος στην αυλή του Μαξίμου"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σήμερα τα διόδια, αύριο τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες. Σήμερα οι κάτοικοι της Κερατέας, αύριο εμείς. Από παντού ξεπροβάλλουν νησίδες αντίστασης. Ενα, δύο, τρία, πολλά γαλατικά χωριά που αντιδρούν έμπρακτα, πλέον, στις συνθήκες που προσπαθούν να μας επιβάλουν τα συνεχώς αναθεωρημένα μνημόνια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η ΕΕ αποφασίζει, η Ελλάδα προσδοκά. Η πιθανή συνολική λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους επαναφέρει τα σενάρια πρόωρων εκλογών"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, τελεί η Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει τους υπουργούς του, ώστε να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές για τη διασφάλιση της τέταρτης δόσης του δανείου από την τρόικα".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Κατάσταση πολιορκίας"- Έρχεται εσπευσμένα η Τρόικα στην Αθήνα για ελέγχους"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε κατάσταση πολιορκίας θα βρεθεί για άλλη μια φορά η χώρα μας. Ο πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Παπανδρέου θα εξακολουθήσει για το επόμενο 20ήμερο, όπου η τρόικα έρχεται εσπευσμένα προκειμένου να μας περάσει από κόσκινο για να εκταμιευθεί η τέταρτη και μεγαλύτερη δόση, ύψους 15 δισ. ευρώ".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ενωτικό μέτωπο- Συνέντευξη- παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στην "Αυγή" "
Η εφημερίδα γράφει ότι "αναγκαία η ενότητα, ακόμη και η εκλογική συνεργασία, των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στα αριστερά του πολιτικού φάσματος και αντιλαμβάνονται ότι το μείζον για τη χώρα είναι η απεμπλοκή της από το Μνημόνιο ώστε να αποτραπεί η κοινωνική χρεωκοπία".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ:"Ετοιμάζουν νέο πενταετές υπερμνημόνιο"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο "ναυπηγείο" της αναδιάρθρωσης χρεών στέλνει πρώτη την Ελλάδα το διευθυντήριο των Βρυξελλών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προεξοφλώντας ότι ακολουθούν και οι άλλες καραβοτσακισμένες από την καταιγίδα της συντριπτικής απαξίωσης των ομολόγων τους χώρες".

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: " "Επιχείρηση χειροπέδες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "η απαίτηση της κοινωνίας να πληρώσουν οι ένοχοι, σε συνδυασμό με τις υποδείξεις, ακόμη και των δανειστών μας, υποχρεώνουν την κυβέρνηση σε επικοινωνιακή στροφή με δοκιμασμένες τεχνικές "στιλ κουμπάρων". Η στροφή αυτή θα γίνει εμφανής την Πέμπτη με στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να παραπέμπονται για το σκάνδαλο της Siemens".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Λαϊκή απειθαρχία-ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική"
Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο άγριο κύμα υπέρογκων αυξήσεων στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, στους λογαριασμούς του ρεύματος κα του νερού, στα καύσιμα κ.α. που εξελίσσεται απ' την αρχή του 2011, φέρνει απόγνωση στις εργατικές λαϊκές οικογένειες".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Στον τοίχο τα βαρέα ανθυγιεινά"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έως και πέντε χρόνια και μείωση των αποδοχών θα ισχύσει σε όσους εργαζόμενους βγουν από τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών η οποία θα αναθεωρηθεί το 2011".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Καίνε τους "Καμένους"- Κάθαρση α λα καρτ για τις μίζες της Ζήμενς με δικομματική συμφωνία"
Η εφημερίδα γράφει ότι "απειλεί ο Ακης, προειδοποιεί ο Γιάννος. Πολιτικές ευθύνες στον Σημίτη θα καταλογίζει το πόρισμα. Ποιους πολιτικούς ψάχνει το ΣΔΟΕ. Ανοίγουν λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες Ελλήνων που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Γκάλοπ- Alco με βροντερά μηνύματα: 73% ναι στον φράχτη- 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γκάλοπ-Alco με βροντερά μηνύματα. 73% ναι στον φράχτη για τους λαθρομετανάστες- 80% απαράδεκτος ο Πάγκαλος. 63% ανοίξτε τα κλειστά επαγγέλματα. 3,8 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ- Κλείνει την ψαλίδα η ΝΔ".

ΝΙΚΗ: "Κλείνουν... ανοίγοντας τα κλειστά επαγγέλματα"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο ρυθμό του Μνημονίου και με διαδικασίες εξπρές προωθούνται οι αλλαγές για χιλιάδες επαγγελματίες που περιέχει το νομοσχέδιο σκούπα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο ωστόσο έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στους φορείς που επηρεάζει".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Πανευρωπαϊκό Μνημόνιο! Περικοπές μισθών και συντάξεων και κατάργηση κεκτημένων"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ""αλμυρό" θα είναι το τίμημα της διαφαινόμενης αύξησης της ρευστότητας και των αρμοδιοτήτων του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ως αντίβαρο στη "γενναιοδωρία" της, η Κομισιόν εισηγείται νέα αυστηρή λιτότητα για τους πολίτες και πάγια καθιέρωση σκληρών μέτρων για όλα τα κράτη-μέλη".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Εκλογικό εκβιασμό στήνει το Μαξίμου"
Η εφημερίδα γράφει ότι "βαφτίζει "επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου" την επιμήκυνση των δανείων που αποφασίζουν οι Ευρωπαίοι. Καταστρώνει το σχέδιο "βάλτε έναν πολιτικό στη φυλακή" για να εκτονωθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας. Κάνει πατριωτικό λίφτινγκ με φράχτη στον Εβρο, κορόνες στο Ερζερούμ και "μάχη" με Μέρκελ για το Δίστομο. Απειλεί με λίστα και τους βουλευτές του, αν δεν ψηφίσουν το νέο εκλογικό νόμο".

REAL NEWS: "Ψάχνουν τον Ακη σε Κύπρο και ΗΠΑ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "έχετε έναν μήνα καιρό να τελειώσετε με τον έλεγχο", είπε ο πρωθυπουργός στους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της Αρχής Ξεπλύματος Βρόμικου Χρήματος για τις υποθέσεις πολιτικών προσώπων. Πάνω από 17 πολιτικοί έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών για αδικαιολόγητο πλουτισμό και φοροδιαφυγή"

FREE SUNDAY: "Προμηνύματα κοινωνικής έκρηξης"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μεταξύ ανεργίας και δραστικής μείωσης των αποδοχών τους. Παράνομη μετανάστευση: ο φράχτης στον Εβρο δεν είναι βιώσιμη λύση".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "ΦάΠΑ 600 ευρώ στο καλάθι της νοικοκυράς"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: " "Θα σώσουμε το ευρώ [EUR=X]  "- Αποκλειστική συνέντευξη στη "ΜτΚ" του γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρ. Μπρούντερλε"

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: " "Η κυβέρνηση σκοτώνει την ανάπτυξη", υποστήριξε ο Σαμαράς- επιμένοντας στην αντιμνημονιακή γραμμή του"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αγωνία για τις δομικές αλλαγές στον τουρισμό"
Η εφημερίδα γράφει ότι "την αγωνία του για τη δρομολόγηση επειγόντως των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών στον τουρισμό εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ν. Αγγελόπουλος με αποκλειστική συνέντευξη του στην ΕΞΠΡΕΣ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Στο μικροσκόπιο της εφορίας 1 εκατομμύριο επαγγελματίες"
Η εφημερίδα γράφει ότι "έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών που βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο, καθώς κι εκείνων που βαρύνονται με υψηλούς δείκτες φορολογικής ασυνέπειας προβλέπει το νέο ελεγκτικό δόγμα του υπουργείου Οικονομικών".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου