Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/1/2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 18/1/2011

Το θέμα του φυσικού αερίου με τα σενάρια περί πρότασης από το Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της δημιουργίας τερματικού πολλαπλών χρήσεων στην Κύπρο και η χθεσινή συνεδρία του ΔΣ της ΔΕΦΑ, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Ο Τύπος αναφέρεται επίσης στην επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στην Κύπρο, αλλά και στην αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συνήγορος του ΔΗΚΟ», γράφει ότι ρόλο συνηγόρου της ηγεσίας του ΔΗΚΟ ανέλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού στην αντιπαράθεση του ΔΗΚΟ με την ΕΔΕΚ, σε μια περίοδο που οι προεκλογικές ανάγκες των κομμάτων, ενόψει βουλευτικών, δεν επιτρέπουν εκπτώσεις του ενός έναντι του άλλου. Αλλού, γράφει για το χειμωνιάτικο σκηνικό των τελευταίων ημερών και τη γενική ικανοποίηση από τις βροχές της Κυριακής και της Δευτέρας.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Το νέο Δίλημμα, Shell ή ελευθεροποίηση», γράφει στο κύριο του θέμα ότι η ΑΗΚ ρίχνει το γάντι σε όσους αντιδρούν στη μονογράφηση της συμφωνίας με τη Shell για εισαγωγή φυσικού αερίου, και τους καλεί να καταργήσουν τους περιορισμούς στη νομοθεσία, να ελευθεροποιήσουν την αγορά και να αφήσουν ΑΗΚ και όποιον άλλο ενδιαφέρεται να φέρουν φυσικό αέριο για τις ανάγκες τους. Αλλού, γράφει για κρούσματα ληστειών που διαπράττονται κοντά σε υπεραγορές.

Η «Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Τρεις επιστολές από το Ισραήλ για το φυσικό αέριο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο ισραηλινός ενεργειακός Ομιλος Delek έχει αποστείλει τρεις επιστολές, προτείνοντας στην Κυβέρνηση συνεργασία στην εκμετάλλευση φυσικού αερίου με την κατασκευή τερματικού πολλαπλών χρήσεων στην Κύπρο. Αλλού, γράφει για νέα κοινοτική οδηγία της ΕΕ που αφορά στη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, και η οποία θα επιτρέπει στον κάθε πολίτη να επιλέγει σε ποιο κράτος-μέλος θα έχει υγειονομική περίθαλψη.

Ο «Φιλελεύθερος» στο πρωτοσέλιδο του θέμα με τίτλο «Γραπτή πρόταση από Ισραήλ», γράφει ότι πριν από σχεδόν δέκα μέρες η πρόταση από το Ισραήλ για συνεργασία στη δημιουργία τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, κατατέθηκε γραπτώς και απευθείας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με κοινοποίηση στους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εμπορίου. Αλλού, γράφει για περιστατικό με δύο άντρες και μια γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα για κλοπή οστών γυναίκας, την οποία όπως ομολόγησαν, θεωρούσαν αγία.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ουδέν Μεμπτόν», γράφει ότι τίποτα το μεμπτό δεν παρατηρήθηκε κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης της ΔΕΦΑ με τους υποψήφιους προμηθευτές φυσικού αερίου, όπως εξάγεται από τη χθεσινή συνεδρία του ΔΣ της ΔΕΦΑ. Αλλού, γράφει για την επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στην Κύπρο, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ καμία απόπειρα διαμελισμού της Κύπρου και εξέφρασε πλήρη στήριξη στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», κάτω από τον τίτλο «Τέλος διαφαίνεται στο χάος με τους τίτλους ιδιοκτησίας», γράφει ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Νομικών της Βουλής σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο θέμα των τίτλων ιδιοκτησίας, και ότι εγκρίθηκε πρόνοια κλειδί που θα επιτρέπει στους αγοραστές το δικαίωμα σε τίτλο ιδιοκτησίας στο ακίνητο τους ανεξαρτήτου προϋπάρχουσας υποθήκης. Αλλού, γράφει για τα βραβεία «Χρυσή καρδιά», που διοργανώθηκαν στην Πάφο και νικήτρια των οποίων ήταν μια δεκαπεντάχρονη. Η μαθήτρια ηχογράφησε CD με δική της μουσική, τα έσοδα του οποίου έδωσε σε εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου