Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επισκόπηση τύπου 4/1/2010

Επισκόπηση τύπου 4/1/2010

Οι μειωμένες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2011, η διαδικασία του Αυτοφώρου για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατασκευή φράχτη στον Εβρο κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

Αδέσμευτος Τύπος: Προσλήψεις απολύσεις - αμοιβές. "Προσλήψεις, απολύσεις και ύψος αμοιβών, θα μπορούν να καθορίζουν πλέον από κοινού οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι..." 

Αυριανή: Πάμε για εκλογές στις 3 Απριλίου. "Φουλ για εκλογές στις 3 Απριλίου πάει ο Πρωθυπουργός, κατατρεγμένος από τα..... εκτοξευόμενα spreads των ομολόγων, την εκτίναξη του χρέους και των ελλειμμάτων, την κατάρρευση της αγοράς και τα πράσινα συνδικάτα..." Κατά την εφημερίδα οι εκλογές θα γίνουν με λίστα και αφού θα έχει προηγηθεί η ψήφιση νέου εκλογικού νόμου.

Δημοκρατία: Κάθε βράδυ έξω. "Με την 'Απονη Ζωή' και τη 'Φτωχολογιά' γλέντησε την Κυριακή στο Γκάζι ο Γιώργος (αμέσως μετά το πρωτοχρονιάτικο ζεϊμπέκικο στη Νέα Κηφισιά). Τις λίγες ημέρες κάθε μήνα που ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στην Ελλάδα φροντίζει να διασκεδάζει μετά μουσικής".

Εθνος: Νέοι κανόνες της Εφορίας για τους επαγγελματίες. "Αλλάζει ο χάρτης των φορολογικών υποχρεώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 2011..." Οπως σημειώνει η εφημερίδα, όλες οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω διαδικτύου.

Ελεύθερη Ωρα: Ισλάμ: ανατινάξτε τις εκκλησίες των Χριστιανών. "Η πρόβα τζενεράλε άρχισε στη Βαγδάτη. Ακολούθησε η Αλεξάνδρεια και, τώρα, στόχος είναι όλες οι Κοπτικές Εκκλησίες της Αιγύπτου, αλλά και πολλών ευρωπαϊκών χωρών".

Ελεύθερος: Τι τρέμει ο Σημίτης και απειλεί να βάλει βόμβα στο Μαξίμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί ότι θα προστατεύσει την υστεροφημία του, ενώ συσκέπτεται με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και καταθέτει τις ανησυχίες του για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ".

Ελευθεροτυπία: Πώς (δεν) θα γίνουν φέτος προσλήψεις. "Προσλήψεις με το σταγονόμετρο θα γίνουν φέτος, με τον πέλεκυ των περιστολών να πέφτει βαρύς ακόμη και για κληρικούς και ένστολους. Ο περιορισμός 'μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις', ισχύει παντού στο Δημόσιο (υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ κλπ) και για όλους τους υπαλλήλους (μόνιμους και συμβασιούχους)".

Ελεύθερος Τύπος: Υβριστικό παραλήρημα του Πάγκαλου. "'Λαγός' του επικεφαλής συστήματος εξουσίας που υπηρετεί κάθε φορά (του Γ. Παπανδρέου σήμερα, του Κ. Σημίτη παλαιότερα κ.ο.κ.) με στόχο να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ή εραστής της προβοκάτσιας και των προκλήσεων, έναντι των αντιπάλων του και της πλειοψηφίας των πολιτών".

Εστία: Η διέξοδος από την κρίση. "Το έτος που άρχισε θα είναι από τα δυσκολώτερα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, τουλάχιστον ως προς την επιβίωσης της οικονομίας..."

Η Αυγή: Τείχος ντροπής. "Σάλος από τις εξαγγελίες Παπουτσή για 'φράχτη' 12,5 χιλιομέτρων στον Εβρο. Αδειάζει τον υπουργό ακόμη και η Κομισιόν. Μεγάλα ερωτήματα για την οικονομική σκοπιμότητα του έργου".

Η Βραδυνή: Ρύθμιση χρεών στα Ειρηνοδικεία. "Οι υπερχερωμένοι πολίτες, καταναλωτές και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν πλέον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να επιτύχουν τη ρύθμιση -με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες- ενός μέρους των χρεών τους..."

Η Καθημερινή: Σκληρή γραμμή για κλειστά επαγγέλματα. Σκληρή στάση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου".

Η Νίκη: Καταρρέει η ελληνική κοινωνία. Εικόνες εξαθλίωσης στους δρόμους της Αθήνας. "Η ελληνική κοινωνία κατέρρευσε και αυτό γίνεται ημέρα με την ημέρα όλο και πιο εμφανές..."

Ο Λόγος: "Φωτιά" στις τσέπες μας... "Νέο κύμα ανατιμήσεων σε σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 13%..."

Ριζοσπάστης: Φοροπρονόμια στο κεφάλαιο φοροτσεκούρωμα στο λαό. "Με σταθερό στόχο την άκρατη ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, ξεκίνησε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση για το νέο 'αναπτυξιακό νόμο', που προβλέπει επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα, δήθεν, αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης".

Τα Νέα: Στο αυτόφωρο για παρακράτηση ΦΠΑ. "Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται όσοι δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ, σύμφωνα με διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο..."

Metro: Οι 12 ανατροπές στο ασφαλιστικό. "Σε ισχύ από 1/1/2011 οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και τον υπολογισμό της σύνταξης..."

Μακεδονία: Τείχος ανάχωμα στη λαθρομετανάστευση

Οικονομικός τύπος:

Εξπρές: Ασφυξία στην οικονομία από απουσία ρευστότητας

Ημερησία: Πότε είναι νόμιμη η μείωση μισθών

Κέρδος: Μαύρη χρονιά για το εμπόριο. Δραματική η μείωση της κατανάλωσης.

Η Ναυτεμπορική: Λιγότερα τα δάνεια σε επιχειρήσεις - νοικοκυριά.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου