Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση τύπου 11/8/2011


Επισκόπηση τύπου 11/8/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσωρινή η αύξηση δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος".
Η εφημερίδα γράφει ότι "περιθώρια επανεξέτασης της αύξησης του ΦΠΑ από 13% στο 23% για τα είδη εστίασης άφησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας να κατευνάσει τη γενική κατακραυγή από όλους τoυς φορείς της αγοράς και τις εντονότατες αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πως ξεφόρτωσαν οι Γερμανοί τα ελληνικά ομόλογα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "άγριο κάρφωμα -κυρίως από το έγκυρο πρακτορείο Bloomberg- δέχεται ο επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν για το γεγονός ότι ενώ ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός είχε «καθαρίσει» με τα ελληνικά τοξικά ομόλογα, ξεφορτώνοντας το χαρτοφυλάκιο της D.B, ο ίδιος, αφού διασφάλισε μηδενικό κίνδυνο για το «μαγαζί» του, κάλεσε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές «να δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαύρη τρύπα ρούφηξε τον Βενιζέλο". Η εφημερίδα γράφει ότι "με αστείες δικαιολογίες και μαγειρέματα που θα ζήλευε και ο καλύτερος σεφ προσπαθεί να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα (3,4 δισ.) του προϋπολογισμού".

ΕΘΝΟΣ: "Βουτιά βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γενικευμένη θα είναι φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πτώση υπολογίζεται μέχρι και 700 μόρια ακόμα και σε σχολές που αποτελούν πόλο έλξης για τους υποψηφίους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανοιξε η πρώτη πόρτα της παγκόσμιας φυλακής με την «Κάρτα του Μετανάστη»!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατά τη γνωστή συνταγή «Σοκ και δέος», που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, το νομοσχέδιο - προπομπός της «Κάρτας του Πολίτη» οδεύει προς ψήφιση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κρύβουν τρύπα 4,5 δισ. ευρώ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τρύπα 4,5 δισ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011. Τα φορολογικά έσοδα είναι λιγότερα κατά 3,4 δισ. ευρώ και οι δαπάνες μεγαλύτερες κατά 1,13 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πάρτι προσλήψεων με «πράσινες» ΜΚΟ και στην Αττική". Η εφημερίδα γράφει ότι "μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη βιομηχανία κομματικών προσλήψεων, που έχει στηθεί στην Ατική από το ΠΑΣΟΚ μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων".

ΕΣΤΙΑ: "Οι φόροι αυξάνουν το δημόσιο χρέος". Η εφημερίδα τονίζει ότι "ακούγεται ως παραδοξολογία, αλλά είναι ακριβές: Οι φόροι αυξάνουν το δημόσιο χρέος. Ενώ υποτίθεται ότι επιβάλλονται για να το μειώσουν, εν τέλει επιδρούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε αυτό αυξάνεται".

Η ΑΥΓΗ: "Με τα φρένα σπασμένα...". Σύμφωνα με την εφημερίδα "συστηματική η παγκόσμια κρίση, δεν αντιμετωπίζεται με κινήσεις μέσα στο «νεοφιλελεύθερο σύμπαν. Βουτιά χθες σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια. Κάτω από τις 1.000 μονάδες έπεσε και πάλι το ΧΑ. Παραμένει η ασάφεια ως προς τη συμμετοχή ιδιωτών στο πακέτο για την Ελλάδα. Νέα υποχώρηση του ευρώ. Νέο ρεκόρ χρυσού και ελβετικού φράγκου».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "8 πληγές στην αγορά ακινήτων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε νέα φορολογική επιδρομή στα ακίνητα καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Προϋπολογισμού, επιβαρύνοντας χιλιάδες ιδιοκτήτες με οκτώ νέους φόρους. Παράλληλα, προχωρεί στην καθιέρωση νέου συστήματος υπολογισμού των τιμών, ώστε να πληρώνουν πιο πολλοί, περισσότερα!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φοροδιαφυγή 70% σε νησιά του Αιγαίου". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "όργιο φοροδιαφυγής προέκυψε από στοχευμένους ελέγχους του ΣΔΟΕ Αττικής σε σειρά τουριστικών περιοχών της χώρας. Από τους ελέγχους προέκυψε ότι η φοροδιαφυγή φτάνει το 70% κατά μέσο όρο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μειώστε ώς και 30% τη δόση του δανείου σας". Η εφημερίδα γράφει ότι "εφιάλτης έχουν γίνει για περισσότερα από 500.000 ελληνικά νοικοκυριά οι δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, καθώς αυτή τη στιγμή το ποσοστό των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αγγίζει το 20%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ η διαδικασία του εξώδικου συμβιβασμού είναι η καλύτερη λύση τόσο για τους οφειλέτες όσο και για τις τράπεζες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Επανεξέταση του ΦΠΑ για την εστίαση". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι κατανοεί πως ο ΦΠΑ 23% είναι υψηλός για την εστίαση, αλλά τόνισε πως πρέπει η χώρα να είναι συνεπής σε όσα συμφώνησε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα εξεταστεί στον διάλογο για το εθνικό φορολογικό, καθώς και το θέμα των μηχανισμών είσπραξης αφού όταν ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται κάποιοι επιβαρύνονται με υψηλότερο συντελεστή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νοσήλια φωτιά για ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νάρκη στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και δυσβάσταχτο βάρος τόσο για τους ασφαλισμένους όσο και για τους ανασφάλιστους, θα αποτελέσει ο νέος τρόπος τιμολόγησης των νοσηλίων στα νοσοκομεία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στα όπλα κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετωπική σύγκρουση ξέσπασε χθες μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας Σπύρου Παπασπύρου για ακραίες κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες που εισπράττουν έσοδα και φόρους. Εντονη υπήρξε η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου που προανήγγειλε πειθαρχικές διώξεις".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Από την κοίμηση της κυβέρνησης, στον... επιτάφιο της οικονομίας". Η εφημερίδα γράφει ότι "τον πανικό της για τις ραγδαίες εξελίξεις προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση έπειτα από τις δηλώσεις των Γερμανών ότι σκοπεύουν να ξανανοίξουν τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Η κυβέρνηση φαίνεται πως διατελεί σε πανικό και σύγχυση. Εξακολουθεί να μην έχει οικονομική πολιτική ανάκαμψης, ακολουθώντας το αποτυχημένο μοντέλο που στραγγαλίζει οποιαδήποτε προοπτική".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η αλλαγή των στόχων μείωσε το έλλειμμα προϋπολογισμού". "Την «εξαφάνιση» της μαύρης τρύπας των 4,5 δισ. ευρώ που θα εμφάνιζε ο προϋπολογισμός για το διάστημα Ιανουαρίου Ιουλίου με βάση το «παλιό» μνημόνιο είχε ως αποτέλεσμα η αναθεώρηση των στόχων με βάση το μεσοπρόσθεσμο. Το έλλειμμα, ενώ είναι αυξημένο κατά 24,6% σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται μειωμένο κατά 6% με βάση το στόχο για το επτάμηνο του μεσοπρόθεσμου" γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Τροχοπέδη στην εξυγίανση οι υψηλές πληρωμές τόκων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η υστέρηση των καθαρών εσόδων και η σημαντική αύξηση των δαπανών για τόκους «φρενάρουν» τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αγορές χωρίς φρένο σε Ευρώπη και ΗΠΑ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έντονες αναταράξεις για ακόμη μία συνεδρίαση στα διεθνή χρηματιστήρια. Τα αρχικά κέρδη στην Ευρώπη εξανεμίστηκαν και μετατράπηκαν σε σημαντικές ζημίες με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη".

ΚΕΡΔΟΣ: "Τραπεζικό θρίλερ στην Ευρώπη". Η εφημερίδα γράφει ότι "βουτιά στην... αβεβαιότητα έκαναν πάλι χθες οι διεθνείς αγορές, με εξαφάνιση κάθε διάθεσης για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών. Το νέο «φόβητρο»στις αγορές ακούει στο όνομα γαλλικές τράπεζες και οι φήμες περί προβλημάτων βιωσιμότητας σε μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα προκάλεσαν συνθήκες ανεξέλεγκτων πωλήσεων τραπεζικών τίτλων, με συνέπειες ευρύτερα στα χρηματιστήρια".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου