Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 4/8/2011

Η απόφαση του ΔΗΚΟ για αποχώρηση από τη συγκυβέρνηση και ο επικείμενος ανασχηματισμός, είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Προβάλλονται, επίσης, οι εξελίξεις στον οικονομικό τομέα υπό το φως και της απογευματινής σύσκεψης του Προέδρου Χριστόφια με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και οι επιπτώσεις σε ΑΕΠ και ανεργία συνεπεία της έκρηξης στο Μαρί.

«Ο…βασιλιάς είναι γυμνός» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας». Γράφει για «την απέραντη πολιτική μοναξιά» του Δ. Χριστόφια και το πώς και γιατί ένας Πρόεδρος που εξελέγη με τις καλύτερες προϋποθέσεις «κατάφερε να χάσει όλους τους συμμάχους του». Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον επικείμενο ανασχηματισμό και για τα ονόματα που ‘παίζουν’ στο τραπέζι. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στις οικονομικές επιπτώσεις της φονικής έκρηξης στο Μαρί και γράφει ότι συρρικνώθηκε το ΑΕΠ μέχρι και 3,1% και αυξήθηκε η ανεργία.

Η «Σημερινή» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Μόνος…στο χάος». Το δημοσίευμα γράφει για χώρα υπό «μονοκομματική κυβέρνηση και την απόλυτη εθνική μοναξιά» που βιώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ενώ προστίθεται ότι ξεκίνησε μια αγωνιώδη προσπάθεια να εξεύρει υπουργούς. Γίνεται επίσης αναφορά στον ανασχηματισμό και την ‘αναζήτηση’ νέων υπουργών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η απερχόμενη Υπουργός Συγκοινωνιών απέρριψε εισήγηση για αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος εναέριας κυκλοφορίας στην Ακρόπολη (ΛΕΦΚΟ), ενώ δημοσιεύει και δήλωση-διάψευση της κ. Μαρκουλλή.

Υπό τον τίτλο «Κυνήγι για νέους Υπουργούς» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις στο Σαρρή για το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ για υπουργοποίηση ακούγονται τα ονόματα της πανεπιστημιακού Ελπίδας Κεραυνού, του Βάσου Σαρλή, του Τάσου Γεωργίου και του Ανδρου Καπαρδή. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι είναι ετοιμόρροπες οι αποβάθρες στη μαρίνα Λάρνακας, οι οποίες χρησιμοποιούνται από σκάφη αναψυχής και ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε εδώ και επτά χρόνια.

«Άνοιγμα στην κοινωνία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής». Η εφημερίδα γράφει ότι στόχος του Προέδρου είναι η Κυβέρνηση να τυγχάνει της μεγαλύτερης δυνατής στήριξης. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι για πρώτη φορά οδηγείται στα δικαστήρια υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, αναφερόμενη στην περίπτωση του Βρετανού σφετεριστή, ο οποίος αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο σήμερα.

Με τίτλο «Έσπασε η εύθραυστη συνεργασία» η αγγλόγλωσση Cyprus Mail αναφέρεται στον τερματισμό της συνεργασίας Κυβέρνησης-ΔΗΚΟ. Αλλού κάνει αναφορά στην έναρξη της δίκης χθες του Χόσνι Μουμπάρακ στο Καιρο για το ρόλο του στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου