Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 19/8/2011

Οι εξελίξεις στην οικονομία και οι αντιδράσεις για έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και αφορούν την έρευνα για την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο. Αλλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα είναι οι αυξήσεις στο ρεύμα, οι εξελίξεις γύρω από το φυσικό αέριο, μαρτυρία γυναίκας που λοιδορήθηκε από “αγανακτισμένους”, οι αναμενόμενες διαθεσιμότητες στο ΥΠΕΞ κ.ά.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Ο στρατηγός διαψεύδει το Προεδρικό”, γράφει ότι ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Μπισμπίκας αμφισβητεί τη γνησιότητα πρακτικού για τη σύσκεψη στο Προεδρικό στις 6/2/2009 και για το θέμα απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα ή τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι διαθεσιμότητας στο ΥΠΕΞ για την υπόθεση του αμφισβητούμενου εγγράφου.

«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο ”Πυρά κατά βούληση δέχεται ο Δημήτρης Χριστόφιας”, αναφέρεται στις αντιδράσεις για το έγγραφο που αποκάλυψε η εφημερίδα προχθές και γράφει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν λάβρος εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν πτοούνται Κυβέρνηση και Noble και αναφέρεται στη χθεσινή ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση της νέας Υπουργού Εμπορίου με αντιπροσώπους της εταιρείας.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο ”Ο ΦΠΑ έσπασε το μέτωπο”, γράφει ότι η ΣΕΚ αρνείται ότι συμφώνησε αύξηση της φορολογίας στο Προεδρικό και πως το τοπίο για τα οικονομικά μέτρα είναι ρευστό, νέες επαφές ΔΗΣΥ και νέες απειλές ΠΑΣΥΔΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας ήταν επικεφαλής πορείας των πυροσβεστών από τη ναυτική βάση στο Μαρί μέχρι την Κοφίνου στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων τους.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο ”Κινδύνεψα να με λιντσάρουν…”, αναφέρεται σε δηλώσεις γυναίκας που λοιδορήθηκε από ”αγανακτισμένους” έξω από το Προεδρικό, η οποία καλεί τα κόμματα να παρέμβουν για να σταματήσει το κακό προτού θρηνήσουμε θύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Προεδρικό παρέδωσε όλα τα έγγραφα για το φορτίο και ο Εκπρόσωπος απέκλεισε τη διαρροή εγγράφου από το Προεδρικό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με κύριο τίτλο ”Εμειναν στο σκοτάδι για τις αυξήσεις της ΑΗΚ”, αναφέρεται στη χθεσινή σύσκεψη της Επιτροπής Εμπορίου όπου συζητήθηκε το θέμα και τελικά δεν ειπώθηκε από τους αρμοδίους πόσο θα αυξηθεί ο λογαριασμός του ρεύματος, ενώ η ΑΗΚ επιβεβαίωσε ότι ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια από την 11η Ιουλίου για να καλύψει τις ανάγκες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο αυξάνονται ραγδαίως.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα «The Cyprus Weekly», με τίτλο ”Πρόσω ολοταχώς για το φυσικό αέριο” γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κύπρος αποκρούει την τουρκική διπλωματική επίθεση για τις υπεράκτιες έρευνες για εντοπισμό φυσικού αερίου και πως η αμερικανική Noble είναι έτοιμη να βάλει τρυπάνι τον Οκτώβριο. Σε άλλο θέμα γράφει για την έλλειψη νερού και πως η κρίση βαθαίνει καθώς οι πηγές στερεύουν. Σημειώνει ότι από την έκρηξη στο Μαρί έχουν αντληθεί 1.5 εκ κυβικά μέτρα νερού από δεξαμενές σε όλη την Κύπρο.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου