Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 17/8/2011

Η αποκάλυψη απόρρητου εγγράφου για την υπόθεση της έκρηξης στη Ναυτική Βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης”, η πορεία προς την εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κελλάκι, και η προώθηση φορολογικού σχεδίου από τη Γαλλία και τη Γερμανία για να εξέλθει από την κρίση η Ευρωζώνη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ”Αλήθεια”, υπό τον τίτλο ”Φοβούνται τους αγανακτισμένους”, γράφει ότι κόντρα με τους πολίτες που επιχείρησαν προχθές να φθάσουν στο Κελλάκι και να δώσουν μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, άνοιξε το ΑΚΕΛ, που επιχειρεί τώρα να ορίσει πού μπορούν οι πολίτες να διαμαρτύρονται και πού όχι. Γράφει, επίσης, ότι οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού με αφορμή τις έρευνες για τη φονική έκρηξη στο Μαρί θα εξεταστούν από τον Επίτροπο Διερεύνησης Πόλυ Πολυβίου.

Η ”Σημερινή”, υπό τον τίτλο ” ‘Καρφώνει’ Χριστόφια απόρρητο έγγραφο για το φονικό φορτίο”, γράφει ότι άλλο ένα απόρρητο έγγραφο, που εξασφάλισε και αποκαλύπτει η εφημερίδα σήμερα, έρχεται να καταδείξει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τις ευθύνες του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση ”Ευάγγελος Φλωράκης”. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Εκκλησίας για την τραγωδία στο Μαρί, και ότι αιτία της νέας αντιπαράθεσης είναι οι προχθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’.

Ο ”Φιλελεύθερος”, υπό τον τίτλο ”Το Κελλάκι ήταν η αρχή”, γράφει ότι ως η απαρχή βαθύτερης ρήξης στο εσωτερικό μέτωπο θεωρείται το προχθεσινό επεισόδιο στο Κελλάκι, το οποίο έληξε χωρίς παρατράγουδα, αλλά προκάλεσε την εκτράχυνση του ήδη βεβαρημένου κλίματος, και ότι η αποκοπή της πορείας και η αντισυγκέντρωση κάθε άλλο παρά ως ”μεμονωμένο περιστατικό” μπορεί να ιδωθεί. Γράφει, επίσης, ότι Τ/κ βαρόνος του οργανωμένου εγκλήματος επιχειρεί να εμπλακεί ως χορηγός στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του τόπου, με στόχο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ”Χαραυγή”, υπό τον τίτλο ”Ακρότητες που προκαλούν”, γράφει ότι τις ακρότητες όσων προχώρησαν στην απαράδεκτη εκδήλωση διαμαρτυρίας με στόχο την εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κελλάκι καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, σημειώνοντας ότι κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Γράφει, επίσης, ότι προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διασταύρωση και αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους οι αστυνομικές ανακριτικές αρχές και, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να ετοιμάζεται κατάλογος με υπόπτους.

Η αγγλόγλωσση ”Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο ”Γαλλία, Γερμανία προωθούν φορολογικό σχέδιο ΕΕ”, γράφει ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, υπό την πίεση να κατευνάσουν την κρίση στην Ευρωζώνη, θα προωθήσουν προτάσεις τον Σεπτέμβριο για φορολόγηση των οικονομικών συναλλαγών και πιο δυνατή κοινή οικονομική διακυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Γράφει, επίσης, ότι η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν θα σταματήσει τα σχέδια της Κύπρου για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου