Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 22/8/2011 

Η συζήτηση που ξεκινάει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για το πρώτο πακέτο δημοσιονομικής εξυγίανσης και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη, είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Ο κυπριακός Τύπος αναφέρεται επίσης στη διερεύνηση της τραγωδίας στο Μαρί και στην αναμενόμενη για τον Σεπτέμβρη κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Επιτροπή του Πόλυ Πολυβίου.

Η «Αλήθεια», στο κύριο θέμα και κάτω από τον τίτλο «Σεπτέμβρη καταθέτει ο Χριστόφιας», γράφει ότι εντός Σεπτεμβρίου ο Επίτροπος Διερεύνησης για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί Πόλυς Πολυβίου θα λάβει κατάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα δώσει κατάθεση. Αλλού, γράφει ότι ο έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων γνωμάτευσε ότι τυχόν ενίσχυση της ΑΗΚ από την Κυβέρνηση παραβιάζει το κοινοτικό κεκτημένο για προστασία του ανταγωνισμού.

“Η Σημερινή”, υπό τον τίτλο «Καυτό τετραήμερο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα και με χρονικό ορίζοντα μέχρι την επόμενη Πέμπτη αποτελεί κομβικό σημείο για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας, καθώς κρίνεται η τύχη του πρώτου πακέτου μέτρων που ετοίμασε η Κυβέρνηση με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση. Μέσα στις τέσσερις αυτές μέρες θα υπάρξουν πολλές επαφές και διαβουλεύσεις με αποκορύφωμα τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη. Αλλού, γράφει ότι η ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή μεταβαίνει μεθαύριο στο Ισραήλ για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου για εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, κάτω από τον τίτλο «Σκληρή μάχη για οικονομία», ότι η Κυβέρνηση δίνει μάχη σε πολλά μέτωπα αλλά και με το χρόνο για να προωθήσει το πακέτο δημοσιονομικής εξυγίανσης, με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία να αναμένεται να προσπαθήσει να γεφυρώσει τις διαφορές που χωρίζουν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τον πύρινο εφιάλτη που σκόρπισε τον τρόμο και τον πανικό μεταξύ των χωριών Ανώγυρας και Αγίου Θωμά. Μέχρι αργά ψες, γράφει ο «Φιλελεύθερος», η πύρινη λαίλαπα μαινόταν ανεξέλεγκτα.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «Πρώτη κούρσα για την οικονομία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η συζήτηση για το πρώτο πακέτο μέτρων ξεκινά σήμερα, εν αναμονή και της κατάθεσης δεύτερου πακέτου μέτρων από την Κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, γράφει η «Χαραυγή», αποφασισμένες να προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα σε περίπτωση που ληφθούν αποφάσεις χωρίς διάλογο μαζί τους, είναι οι Συντεχνίες ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ. Αλλού, γράφει ότι έφθασαν οι πρώτες αμερικανικές γεννήτριες, οι οποίες είναι δυναμικότητας 60 μεγαβάτ και θα εγκατασταθούν στη μονάδα της Δεκέλειας.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου