Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 29/8/2011

Η έναρξη σήμερα της ακροαματικής διαδικασίας της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, η σημερινή σύσκεψη του συνδικαλιστικού κινήματος στην οποία αναμένονται αποφάσεις για τα επόμενά τους βήματα και ο νέος κύκλος επαφών του Υπουργού Οικονομικών για το δεύτερο πακέτο μέτρων για την οικονομία είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», στο κύριο θέμα της και κάτω από τον τίτλο «Αντίστροφη μέτρηση για τις ευθύνες», γράφει ότι η ακροαματική διαδικασία της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί αρχίζει μέσα σε κλίμα έντονης αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας της επιτροπής, κυρίως από πλευράς των συγγενών των θυμάτων, ενώ σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας καταθέτει στις 5 Σεπτεμβρίου. Αλλού, γράφει ότι σε θέσεις μάχης οι Συντεχνίες για το δεύτερο πακέτο μέτρων και ότι αναπροσαρμόζουν τις θέσεις τους με μπαράζ συσκέψεων και διαβουλεύσεων.

''Η Σημερινή'', υπό τον τίτλο «Θα παζαρέψουν την ΑΤΑ ως αντάλλαγμα για την εισφορά 3%», γράφει στο κύριο της θέμα ότι τις επόμενες κινήσεις τους καθορίζουν σήμερα οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ, στον απόηχο της ψήφισης του πρώτου πακέτου μέτρων για την οικονομία. Αλλού, γράφει ότι σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί η συγχώνευση της Alpha Bank   με την Eurobank  και ότι μεγάλος μέτοχος του νέου σχήματος είναι ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι. Με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση, προσθέτει, δημιουργείται η μεγαλύτερη τράπεζα στη Νοτιανατολική Ευρώπη και η 25η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, κάτω από τον τίτλο «13 εκ. ευρώ αν γίνει απεργία», ότι απομακρύνεται για την ώρα, ο κίνδυνος εργατικής αναταραχής μετά τη ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων από τη Βουλή την Παρασκευή με τις συντεχνίες να κάνουν δεύτερες σκέψεις και το ημερήσιο κόστος να είναι απαγορευτικό. Αλλού, γράφει ότι πέρασαν τρεις μήνες από τις βουλευτικές εκλογές και ο ΟΑΣΕ ακόμα δεν δημοσιοποίησε την έκθεσή του για την Κύπρο, ενώ ο Οργανισμός είχε υποσχεθεί ότι η έκθεση θα ήταν έτοιμη μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η «Χαραυγή», κάτω από τον τίτλο «Νέος αγώνας δρόμου», γράφει στο κύριο της θέμα ότι από σήμερα ξεκινά νέος μαραθώνιος επαφών και διαβουλεύσεων του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία για το δεύτερο πακέτο μέτρων για την οικονομία, που έχει δεσμευτεί να καταθέσει μετά τον κοινωνικό διάλογο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Αλλού, γράφει ότι η ΑΗΚ κάνει έκκληση για εξοικονόμηση αφού υπάρχει σήμερα κίνδυνος διακοπών ρεύματος με την επαναλειτουργία βιομηχανιών και την επιστροφή εργαζομένων από τις διακοπές.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου