Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση τύπου 29/8/2011


Επισκόπηση τύπου 29/8/2011

Η συγχώνευση Alpha Bank  -Eurobank   , το νέο σύστημα υπηρεσιακής μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2012, είναι τα θέματα που απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συγχωνεύονται Alpha Bank-Eurobank": Η εφημερίδα γράφει ότι "έναν τραπεζικό κολοσσό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με στρατηγικό επενδυτή το Κατάρ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα οι διοικήσεις των τραπεζών Alpha Bank και EFG Eurobank".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αλλάζουν ριζικά το σκηνικό στην οικονομία οι κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας Σπύρος Λάτσης και Γιάννης Κωστόπουλος": Η εφημερίδα τονίζει ότι "Σπύρος Λάτσης και Γιάννης Κωστόπουλος, οι «αετοί» του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ένωσαν τις πορείες τους στην κορύφωση της καταιγίδας της κεφαλαιακής και χρηματιστηριακής κρίσης που απειλεί με συντριβή το πιστωτικό σύστημα της χώρας και ανοίγονται πλέον ως κραταιά δύναμη κρούσης όχι μόνο στο εγχώριο και στο βαλκανικό, αλλά και στο πανευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πεδίο".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαχαίρια στην Ελλάδα από μουσουλμάνο βουλευτή ΠΑΣΟΚ": Η εφημερίδα γράφει "με... δούρειο ίππο τον βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, η Αγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα ύπαρξης τουρκικής μειονότητας και στα Δωδεκάνησα!"

ΕΘΝΟΣ: "Τραπεζικός πυρετός μετά το μεγάλο «deal»: Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το big deal της Alpha Bank με τη Eurobank και την ισχυρή συμμετοχή του Κατάρ αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο και προκαλεί ντόμινο εξελίξεων, καθώς οι υπόλοιπες τράπεζες δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά θα προχωρήσουν σε ανάλογες, στρατηγικής σημασίας συνεργασίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ανθιμος: θα αλεσθούμε στο μύλο της παγκοσμιοποίησης και η Εκκλησία αδιαφορεί... σιωπηλά!": Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με μια μνημειώδη επιστολή φέρνει προ των ευθυνών τους τόσο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, όσο και την πλειοψηφία των Αρχιερέων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Γάμος ανάσα με προίκα 150 δισ.": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με προίκα από το Κατάρ θα γίνει ο γάμος Alpha-Eurobank. Οι δύο τράπεζες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε φιλική συγχώνευση, η οποία επισήμως θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τραπεζικό ανάχωμα στη λαίλαπα της κρίσης": Η εφημερίδα γράφει ότι "αλλάζει άρδην το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα με τη συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank και τη δημιουργία του μεγαλύτερη και ισχυρότερου σχήματος στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης".

ΕΣΤΙΑ: "Συγχωνεύονται Alpha-Eurobank": Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα στο κλίμα γενικής κατήφειας που επικρατεί στον χώρο της οικονομίας, σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνεται μία πολύ σημαντική εξέλιξις στον τραπεζικό χώρο: Συγχωνεύονται η Alpha Bank με την Eurobank, ενώ στο νέο σχήμα θα συμμετάσχη και ο επενδυτικός όμιλος του Κατάρ «fund Paramount», ο οποίος ήδη συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Τυφώνας χτυπάει τις συντάξεις": Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα περικοπούν οι επικουρικές σε όσα ταμεία βρίσκονται στο «κόκκινο». Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας δεν αποκλείει και νέα μέτρα στο ασφαλιστικό αν δεν σταθεροποιηθεί η οικονομία τον επόμενο χρόνο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόσοι και πώς κόβονται από τις προαγωγές": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποσόστωση καθιερώνεται στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία θα εφαρμοστεί κλιμακωτά και θα περιορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα περνάνε στο επόμενο κλιμάκιο ακόμη και στο 20% για τον ανώτατο βαθμό".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Αρχίζει η μάχη της γκαρσονιέρας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η μεγάλη τράπεζα. «Ντόμινο» εξελίξεων φέρνει η συγχώνευση": Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η συγχώνευση Alpha - Eurobank [EFGr.AT]  πυροδοτεί εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στους άλλους τραπεζικούς ομίλους. Οι αναλυτές θεωρούν ότι το deal αποτελεί την αρχή ραγδαίων ανακατατάξεων στον κλάδο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συμφωνία Alpha - Eurobank που ανατρέπει τα δεδομένα": Η εφημερίδα τονίζει ότι "το τοπίο στην τραπεζική αγορά αλλάζει η απόφαση των Alpha Bank  και Eurobank να συγχωνευθούν, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον 25ο μεγαλύτερο όμιλο στην Ευρώπη, ενώ ρόλο στρατηγικού επενδυτή στο νέο σχήμα θα έχει το Κατάρ, που θα στηρίξει την όλη προσπάθεια με κεφάλαια".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου