Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 21/8/2011

Οι εξελίξεις γύρω από την έκρηξη της 11ης Ιουλίου στο Μαρί, με τις διαθεσιμότητες και τις διώξεις των πρώτων υπόπτων, και η αναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή αυτή την εβδομάδα των οικονομικών μέτρων της Κυβέρνησης, κυριαρχούν στον κυριακάτικο Τύπο. Φιλοξενούνται, επίσης, συνεντεύξεις πολιτικών και άλλων προσώπων.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο ”Εξιλαστήρια θύματα…”, αναφέρεται στις διώξεις στρατιωτικών και διπλωματών και γράφει ότι το Προεδρικό επιδιώκει να δείξει ότι άλλοι ευθύνονται για τους χειρισμούς και την ασφάλειας των εκρηκτικών στο Μαρί και όχι ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνεντεύξεις από το κίνημα των ”αγανακτισμένων”, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμιά χρηματοδότηση και κανένα κόμμα πίσω τους.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο ”Σκληρό πόκερ στη Βουλή”, ότι αυτή είναι εβδομάδα κρίσης για το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, καθώς τα κόμματα αποφασίζουν για το πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα, φιλοξενείται συνέντευξη του Νίκου Κατσουρίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, ο οποίος είπε πως η Κυβέρνηση δεν ριψοκινδύνεψε για χάρη της Συρίας.

«Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο ”Ψαλίδι σε 13ο μισθό και ΑΤΑ”, αναφέρεται σε παρέμβαση του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου στην κρίση της οικονομίας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εισηγείται για δύο χρόνια να μην καταβάλλονται οι 13οι μισθοί και η ΑΤΑ στον δημόσιο τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Νίκος Αιμιλίου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, εναντίον του οποίου και άλλων τριών αξιωματούχων του Υπουργείου διενεργείται πειθαρχική έρευνα, αποχωρεί από την ομάδα Κυπριακού, πυροβολώντας.

Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Νέες διαθεσιμότητες”, γράφει ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον όσων προσπάθησαν να παραπλανήσουν την Αστυνομία και να συγκαλύψουν γεγονότα για την έκρηξη στο Μαρί. Σε άλλο θέμα και σε συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά στην εφημερίδα, αναφέρεται σε θεσμικές αλλαγές για ένα σύστημα εξυπηρέτησης ασθενών πολιτών χωρίς παρεμβάσεις.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Καθημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Στο Υπουργικό η αρχή των ευθυνών”, γράφει ότι εντός των ημερών θα κλητευθεί ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην ερευνητική επιτροπή για την τραγωδία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΟΗΕ σκέφτεται να ζητήσει από την Κυπριακή Δημοκρατία αναβολή ενός μηνός των ερευνών για το φυσικό αέριο εξαιτίας φόβων για πιθανή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, καθώς τον Οκτώβριο λήγουν οι εντατικές συνομιλίες.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Μάχη», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Εμπλοκή ΥΠΑΜ σε καταστροφή εγγράφων”, γράφει ότι αξιωματικοί του Υπουργείου προμηθεύτηκαν μηχανή καταστροφής εγγράφων και, αγοράζοντάς την, κατέβαλαν το χρηματικό ποσό σε μετρητά. Σε άλλο θέμα γράφει για νέο σκάνδαλο και πως για τα καινούργια ελικόπτερα Agusta στις αποθήκες της Αστυνομίας βρέθηκαν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, γεγονός που τέθηκε υπό έρευνα.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση εφημερίδα “Sunday Mail”, με κύριο τίτλο ”Η κυνηγετική περίοδος, η μεγαλύτερη από ποτέ”, γράφει για τη φετινή περίοδο κυνηγιού με τις άδειες να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, καθώς περίπου 20.000 κυνηγοί θα βγουν στους αγρούς για τρυγόνια, φάσσες και ορτύκια, ενώ η διάρκειά της θα είναι η μεγαλύτερη από ποτέ λόγω της αύξησης του αριθμού των θηραμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει για ένα οικογενειακό ξενοδοχείο στην Πάφο που κατάφερε να νικήσει την ύφεση.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου