Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 30/8/2011

Η έναρξη της διαδικασίας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον Πόλυ Πολυβίου για την έκρηξη στο Μαρί και τα όσα ανέφεραν οι πρώτοι που κλήθηκαν κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου. Ακολουθούν διάφορα άλλα θέματα, όπως η συνδρομή της Κύπρου στην διερεύνηση των υποθέσεων για στημένα ματς, η απόφαση των συντεχνιών να μην κατέλθουν σε απεργία κ.ά.

Η ''Αλήθεια'' γράφει για αποκαλύψεις στην Ερευνητική Επιτροπή για το Μαρί και υπό τον τίτλο '' 'Γράψαμε' και τους επιθεωρητές'' αναφέρει ότι δύο φορές δεν απαντήσαμε σε αίτημα των ΗΕ να ελέγξουν το φορτίο, ενώ ο Διευθυντής του σταθμού στο Βασιλικό κατέθεσε ότι μπορούσαμε να τον σώσουμε. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι ελληνικές αρχές ζήτησαν και τη συνδρομή της Κύπρου για τα στημένα ματς.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Τα φορτώνει στο Μάρκο'' αναφέρεται στην κατάθεση του Νίκου Αιμιλίου στην Επιτροπή για το Μαρί χθες, όπου ανέφερε ότι ο ρόλος του είχε περιοριστεί σε διοικητικό. Σήμερα στην Επιτροπή, σημειώνεται, καταθέτει ο τέως Υπουργός Εξωτερικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι συντεχνίες αποφάσισαν ''όχι'' στις απεργίες.

''Ο Φιλελεύθερος'' αναφερόμενος επίσης στην Επιτροπή για το Μαρί και υπό τον τίτλο ''Αναψαν κόκκινο στον ΟΗΕ'' γράφει ότι η Λευκωσία ''έπαιζε'' με τον διεθνή οργανισμό για το φονικό φορτίο, προσθέτοντας ότι το πόρισμα της Βουλής αγγίζει το Προεδρικό και το ΑΚΕΛ καταγγέλει παρεμβάσεις και σκοπιμότητες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανακοινώνονται αύριο οι νέες ταρίφες ηλεκτρισμού και η ''βασική'' αύξηση υπολογίζεται κοντά στο 14%.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Μαρτυρίες ρίχνουν φως'' γράφει ότι αρμόδιοι Υπουργείων γνώριζαν για την επικινδυνότητα του φορτίου στην ναυτική βάση ''Ευάγγελος Φλωράκης'' και πως σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής καταθέτουν ο Μάρκος Κυπριανού και ο Σάββας Αργυρού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι βασικοί στόχοι του δεύτερου πακέτου βασίζονται σε 4 άξονες: μείωση των δαπανών, αύξηση των εσόδων του κράτους, πάταξη της φοροδιαφυγής και τόνωση της ανάπτυξης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Αρχισαν οι ακροάσεις για την έκρηξη στο Μαρί'' γράφει ότι ο Νίκος Αιμιλίου δήλωσε στην Επιτροπή χθες πως δεν ήταν ενήμερος για τις πολιτικές αποφάσεις όσον αφορά την φύλαξη των πολεμοφοδίων που εκράγηκαν στις 11 Ιουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ανακύκλωση πάει από το καλό στο καλύτερο στην Κύπρο και μόνο η ανακύκλωση χαρτιού αυξήθηκε κατά 44% από το 2010.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου