Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/8/2011


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 20/8/2011

Οι εξελίξεις γύρω από την έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί με τον διορισμό ερευνώντος λειτουργού για την παραποίηση εγγράφου στο Υπουργείο Εξωτερικών, τις επικείμενες διαθεσιμότητες και την καταχώρηση υποθέσεων στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, καθώς και οι εξελίξεις στην οικονομία, κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο. Ακολουθούν πληροφορίες για το περιεχόμενο του δεύτερου οικονομικού πακέτου, το μισθολόγιο του Πανεπιστημίου Κύπρου, την οικονομική κατάσταση της ΑΗΚ, το χθεσινό μνημόσυνο στη μνήμη των νεκρών από την έκρηξη της 11ης Ιουλίου, και άλλα.

Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο ”Μοιράζουν διαθεσιμότητες και διώξεις, γράφει ότι δύο επιτελείς του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και ένας ΕΠΥ διώκονται για παραποίηση εγγράφου για τις έρευνες στο Μαρί πριν από την έκρηξη. Σε άλλο θέμα για την οικονομία γράφει για έκτακτη εισφορά ύψους 1,5% από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και επαναφορά της αύξησης του εταιρικού φόρου στο 1% στο δεύτερο πακέτο μέτρων.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο ”Ποια ψέματα κύριε Αντρο Κυπριανού;”, γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε επίθεση κατά της εφημερίδας και μιλά για αυθαίρετα συμπεράσματα και διαστρέβλωση για το έγγραφο που αποκάλυψε την περασμένη Τετάρτη. Σε άλλο γράφει για μπλακ άουτ στα οικονομικά της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

«Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο ”Ωρα μηδέν για οικονομία”, γράφει ότι εν μέσω πόλωσης πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών τη Δευτέρα και πως ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας πάει χωρίς νέα μέτρα στη Βουλή. Σε άλλο θέμα γράφει για καθηγητές που παίρνουν μισθό γενικού διευθυντή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πως, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων, το μισθολόγιο του ιδρύματος σε ένα χρόνο ξεπέρασε τα 49,6 εκ. ευρώ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα, με τίτλο ”Δεν θα φιμωθεί το ΑΚΕΛ”, αναφέρεται σε δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος χαρακτήρισε καμένο χαρτί την αντικομμουνιστική υστερία του ΔΗΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η γυναίκα που προπηλακίστηκε και διώχθηκε βίαια από τη συγκέντρωση των ”αγανακτισμένων” την περασμένη Τετάρτη στο Προεδρικό είναι έτοιμη να καταθέσει επωνύμως στην αστυνομία για το περιστατικό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” αναφέρει στο κύριο της θέμα, με τίτλο ”Υπό έλεγχο τέσσερεις αξιωματικοί”, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε ερευνώντα λειτουργό για τη διερεύνηση του εγγράφου στο Υπουργείο Εξωτερικών που αφορά σύσκεψη που είχε προηγηθεί για τα εμπορευματοκιβώτια που βρισκόταν στη ναυτική βάση στο Μαρί. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί φωτογραφία από το χθεσινό μνημόσυνο 40 ημερών για τους νεκρούς από την έκρηξη στο Μαρί, όπου συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την απογοήτευσή τους.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου