Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Επισκόπηση τύπου 24/8/2011


Επισκόπηση τύπου 24/8/2011

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις 23.137 εκπαιδευτικών". Η εφημερίδα γράφει ότι "από αυτούς οι 600 θα είναι μόνιμοι, οι 16.220 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, οι 4.500 μέσω ΕΣΠΑ, οι 1.300 επιστημονικοί συνεργάτες κ.α.".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εγγυήσεις σε χρυσό ζητούν οι Γερμανοί ενώ οι Φινλανδοί επιμένουν στην κατάθεση μετρητών". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε ολική ανατροπή του χρηματοδοτικού πακέτου που αποφασίστηκε για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου οδηγούν οι αλλεπάλληλες προβοκάτσιες του Βερολίνου και των «δορυφόρων» του στην Ε.Ε. εναντίον της Ελλάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ρεαλιστικές δυνατότητες διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "5 υπουργοί παραβιάζουν το Μνημόνιο για 83 προσλήψεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "πέντε υπουργοί και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης παραβιάζουν με την υπογραφή τους, φαρδιά-πλατιά, το Μνημόνιο που οι ίδιοι, υπό τον Γ. Παπανδρέου, επέβαλαν στον ελληνικό λαό".

ΕΘΝΟΣ: "Κάτω οι βάσεις στις σχολές που «χτυπά» η κρίση". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τοπίο καθίζησης των βάσεων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η έκρηξη της ανεργίας. Οι μειωμένες προσδοκίες των υποψηφίων για απασχόληση στο Δημόσιο, καθώς και ο κορεσμός πρώην περιζήτητων επαγγελμάτων αναμένεται να ρίξουν αισθητά το «κατώφλι εισόδου» σε μια σειρά από σχολές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο... άγιος Μέγας Αλέξανδρος σε εκκλησία των Σκοπίων!".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, «αγιοποίησε» τον Μέγα Αλέξανδρο. Και εμφανίστηκαν και οι πρώτες εικόνες του νέου «αγίου»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Περικοπές στους ελ. επαγγελματίες". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την επανεξέταση από μηδενική βάση όλων των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν περίπου 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις διερευνά το οικονομικό επιτελείο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοιξε η όρεξη για εμπράγματες εγγυήσεις". Η εφημερίδα γράφει ότι "η Μέρκελ κατακεραυνώνει τη συμφωνία Αθήνας - Ελσίνκι ενώ η υπουργός Εργασίας της Γερμανίας ζητάει ενέχυρο το χρυσό και μερίδια δημόσιων επιχειρήσεων. Τορπίλες και από το ΔΝΤ που απαιτεί να είναι ο προνομιούχος πιστωτής σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων".

ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται πολιτική λύσις. Για να αποφευχθή η κοινωνική έκρηξις". Η εφημερίδα τονίζει ότι "επανέρχεται το ζήτημα της στοιχειώδους πολιτικής συνεννοήσεως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα πρέπει επί τέλους οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς να καταλάβουν ότι η χώρα κινδυνεύει με οικονομική καταστροφή. Αμφότεροι λοιπόν θα όφειλαν να αναζητήσουν τρόπους πολιτικής συνεννοήσεως για το καλό του τόπου".

Η ΑΥΓΗ: "Θα αποτύχουν όπως με το άρθρο 16". Σύμφωνα με την εφημερίδα "απομονωμένοι ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας στην προσπάθεια μετάλλαξης του δημόσιου πανεπιστήμιου. Μοναδικοί συμπαραστάτες τους, ΛΑΟΣ και Ντ. Μπακογιάννη. Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ «Είμαστε απέναντι» προειδοποιεί η ΠΑΣΠ Απαξιωτική παρέμβαση Παπανδρέου στη Βουλή κατά των πανεπιστημίων, με στόχο την κατ΄ουσίαν ιδιωτικοποίησή του".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ανάχωμα 4 δισ. στο τσουνάμι της ανεργίας". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η πρωτοφανής αύξηση των απολύσεων και του ποσοστού της ανεργίας, η οποία έως το τέλος του χρόνου θα φθάσει σύμφωνα με τα συνδικάτα στο 23%, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 4 δισ. ευρώ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτα βήματα εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τα πρώτα βήματα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου επεφύλασσε η χθεσινή μέρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα αποβάλλονται από κάθε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας και υποβιβάζονται στην Δ' Εθνική".

Η ΝΙΚΗ: "Σβήστε τα χρέη σας με 390 ευρώ το μήνα". Η εφημερίδα παρουσιάζει "βήμα - βήμα τη διαδικασία για να μειώσετε τη δόση των δανείων σας και να πετύχετε την αποπληρωμή των χρεών σας με μόνο 390 ευρώ το μήνα!".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εισαγγελέας στα ΕΛΤΑ για τις επιχορηγήσεις". Σύμφωνα με την εφημερίδα "διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, μετά τη διαβίβαση του πορίσματος του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, για τις επιχορηγήσεις ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) την περίοδο 1999-2010".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συνένοχη η κυβέρνηση στα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "στόχος του πολέμου, ο πλήρης έλεγχος των πετρελαίων και του φυσικού αερίου της Λιβύης. Εκτεθειμένες οι δυνάμεις του οπορτουνισμού που χαιρετίζουν τη «νίκη» των αντικαθεστωτικών, δηλαδή του ΝΑΤΟ, και μιλούν για «αλλαγή σελίδας στη Λιβύη». Ο απεγκλωβισμός της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η μόνη απάντηση και καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής πάλης των λαών της περιοχής κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Στο τραπέζι κλιμάκια και βαθμοί". εφημερίδα σημειώνει ότι "μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, μαχαίρι στα επιδόματα, αυστηρότερες διαδικασίες για την εξέλιξη σε ανώτερους βαθμούς σηματοδοτεί το πλαίσιο για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ξηλώνουν παράγκες παγώνουν χορηγίες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητείται πολιτική λύση για την 6η δόση του δανείου".
"Με πολιτικούς όρους και «άλλοθι» τη βαθύτερη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση των 8 δισ. της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας".

ΕΞΠΡΕΣ: "Κονδύλια έως 4 δισ. ευρώ για στήριξη των ανέργων". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την αξιοποίηση «λιμναζόντων» κονδυλίων ύψους 2,7 έως 4 δισ. ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλα υπουργεία για την αντιμετώπιση της ανεργίας αποφάσισε χθες η κυβέρνηση σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλάζουν όλα στη φορολογία". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα «μέτωπα» της φορολογίας είναι ανοιχτά, επανεξετάζονται από μηδενική βάση και μπαίνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα".

ΚΕΡΔΟΣ: "Φόβοι και φήμες στέλνουν τις μετοχές 15 χρόνια πίσω". Η εφημερίδα γράφει ότι "σε νέο χαμηλό 15 ετών υποχώρησε χθες το ελληνικό Χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας πλέον και τις 900 μονάδες, με τις συναλλαγές να παραμένουν στο ναδίρ και τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου