Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/6/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 11/6/2012

Η παραχώρηση οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ στην Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο συσχετισμός με την κατάσταση στην Κύπρο, υπό το φως και των δηλώσεων χθες του ΥΠΟΙΚ, αλλά και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, είναι η κύρια είδηση του σημερινού Τύπου. Γίνεται επίσης αναφορά στα αποτελέσματα δημοσκόπησης για το πολιτικό σκηνικό, για την επιχείρηση της Τροχαίας στη Λεμεσό, την οικονομική ενίσχυση των Κυπριακών Αερογραμμών, τις αντιδράσεις των Ισπανών πολιτών στην προσφυγή της χώρας τους στα ευρωπαϊκά ταμεία, την τροποποίηση του νομοσχεδίου για απαγόρευση του καπνίσματος, κ.ά.

Η “Αλήθεια” αναφέρεται στην κρίση στην ευρωζώνη και με τον τίτλο “Μάθημα από τη…Μαδρίτη” γράφει ότι η εξασφάλιση βοήθειας από την Ισπανία γι` ανακεφαλαιοποίηση χωρίς μνημόνιο, έδωσε ελπίδες στην κυβέρνηση ότι μπορεί να τύχει της ίδιας μεταχείρισης. Αλλού αναφέρεται στις Κυπριακές Αερογραμμές και γράφει ότι η κυβέρνηση θα στείλει στη Βουλή νομοσχέδιο για ενίσχυση της εταιρείας με 45 εκ ευρώ. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις του Ανδρέα Πίττα, Προέδρου της Medochemie για τις τιμές των φαρμάκων, ο οποίος λέει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές ακριβών φαρμάκων.

Με τίτλο “Μήνυμα Σιαρλή γι` άμεση λήψη μέτρων”, η “Σημερινή” γράφει ότι αυτό συμβαίνει ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει απλώς να “πυροβολεί” τις τράπεζες και πως η παραχώρηση βοήθειας από την ΕΕ στην Ισπανία γι` ανακεφαλαίωση των τραπεζών της έχει φέρει στην επιφάνεια την διάσταση απόψεων και εκτιμήσεων στις τάξεις της κυβέρνησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα χάσουν τον ύπνο τους όσοι παρανομούν για το κάπνισμα με την νέα πιο αυστηρή νομοθεσία. Γράφει επίσης ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τις Προεδρικές εκλογές.

Ο “Φιλελεύθερος” με τον τίτλο “Προς αλλαγή του σκηνικού” αναφέρεται στην δημοσκόπηση της εφημερίδας γράφοντας ότι ο ΔΗΣΥ παραμένει σταθερός στα ποσοστά του, ενώ μειωμένα είναι τα ποσοστά των υπολοίπων πλην των Οικολόγων και πως τα κόμματα του κέντρου πλην και πάλι των Οικολόγων εξήλθαν τραυματισμένα από την δοκιμασία του ενδιάμεσου χώρου. Σε άλλο θέμα γράφει για σκούπα Τροχαίας στη Λεμεσό για οδηγούς χθες και δεκάδες καταγγελίες και κατασχέσεις οχημάτων ενώ ποδηλάτης πιάστηκε με ένδειξη 105 μιλιγκράμ αλκοόλης. Αλλού παρουσιάζει έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους στα σχολεία σύμφωνα με τις πολιτικές πεποιθήσεις των υποψηφίων.

Με τίτλο “Οχι στις συνταγές λιτότητας” η “Χαραυγή” αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την λήψη οικονομικών μέτρων και γράφει ότι μέτρα θα ληφθούν, αλλά δεν θα επιβαρύνουν τους εργαζομένους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις διαδηλώσεις των Ισπανών το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που λάμβανε χώρα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την βοήθεια προς τη Μαδρίτη για την οικονομική βοήθεια των 100 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε άλλο θέμα γράφει για τον Γιώργο Ανδρέου, τον πρώτο Κύπριο που πάτησε στην κορυφή του Εβερεστ και μιλά γι` αυτή του την εμπειρία. Αλλού γράφει ότι σήμερα θα δοθεί το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς Τ. Ανθία – Θ. Πιερίδη στον ζωγράφο Κώστα Οικονίμου και τον λογοτέχνη Πανίκο Παιονίδη.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου