Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/6/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 28/6/2012

Η ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης και η επικείμενη κάθοδος της Τρόικα είναι καθολικά η πρώτη είδηση στο σημερινό Τύπο. Προβάλλονται επίσης οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει των Προεδρικών εκλογών, η περικοπή επιδομάτων για τα παιδιά των θυμάτων της ΗΛΙΟΣ, η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού για μηχανισμό ταχείας αδειοδότησης επενδύσεων και αναφέρουν πως άφαντοι μένουν οι δράστες του πενταπλού φονικού της περασμένης εβδομάδας.

Με τίτλο «Δευτέρα πιάνει δουλειά η Τρόικα», η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Eurogroup άναψε το πράσινο φως αποδεχόμενο την αίτηση της Κύπρου στο Μηχανισμό και αρχίζει το ξεσκόνισμα της κυπριακής οικονομίας. Αλλού γράφει γιατί η ΕΔΕΚ αποφάσισε να περιμένει το ΔΗΚΟ και πως αναβλήθηκε η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ σήμερα που επρόκειτο να συζητήσει για υποψήφιο. Σε άλλο θέμα γράφει για SOS για το θανατηφόρο ιό που κόστισε τη ζωή σε 13χρονο από την Καλαβασό.

Υπό τον κύριο τίτλο «Στην εποχή της Τρόικας από χθες η κυπριακή οικονομία» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της “Η Σημερινή», η οποία γράφει ότι έγινε δεκτή η αίτησή μας για συνολική ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης και τη Δευτέρα οι «Τροϊκανοί» έρχονται στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και γράφει για τους ασθενείς που «βρίσκονται διαρκώς στη διαδρομή της ζωής». Αλλού γράφει ότι οι δράστες του φονικού στην Αγία Νάπα παραμένουν άφαντοι.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Πιάνει δουλειά η Τρόικα» γράφει ότι τη Δευτέρα έρχεται στην Κύπρο το πρώτο κλιμάκιο, αλλά και για δανειοδότηση κατά 66% από EFSF/ESM και 33% από το ΔΝΤ και πως οι επτά συστάσεις αποκτούν καθεστώς «υποχρεώσεων». Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκοψαν το επίδομα των ορφανών της Ηλιος επειδή τα ανέλαβαν οι παππούδες και δεν θεωρούνται ορφανά. Γράφει ακόμη ότι σε σύνολο 512 θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, σώζονται τα 31.

Στο κύριο της θέμα η «Χαραυγή», με τίτλο «Όχι σε λογικές σκληρής λιτότητας», γράφει ότι το μήνυμα αυτό έστειλε ο ΓΓ της ΠΕΟ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση για την κάθοδο κλιμακίου της Κομισιόν, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αλλού γράφει ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συστήνεται μηχανισμός ταχείας αδειοδότησης επενδύσεων. Επίσης γράφει ότι το νομοσχέδιο για τον τζόγο θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Ιουλίου.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με κύριο τίτλο «Σιαρλή: Μπορούμε να ανταποκριθούμε στα κριτήρια», γράφει ότι η ΕΕ αποδέχθηκε το κυπριακό αίτημα διάσωσης, ενώ η Τρόικα πιάνει δουλειά. Αλλού γράφει ότι ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και αποκαλύφθηκε το σήμα των ολυμπιακών κύκλων στο Tower Bridge. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Τράπεζα Κύπρου απευθύνθηκε στο κράτος ζητώντας 500 εκ. ευρώ.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου