Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 7/6/2012


Επισκόπηση τύπου 7/6/2012

Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που έρχονται, οι επιδρομές με κατασχέσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και η προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών - Η εφημερίδα γράφει ότι "τον «γρίφο» της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος καλούνται να λύσουν οι φορολογούμενοι μέχρι την προθεσμία της 16ης Ιουλίου. Προς αποφυγήν λαθών, λοιπόν, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκυκλίους με τις οποίες δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Αξιόπιστη πρόταση εξουσίας για τη σωτηρία της χώρας παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στους πρεσβευτές της G20 - Η εφημερίδα τονίζει ότι "το πρόγραμμα με βάση το οποίο θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε χθες στους πρεσβευτές των 20 περισσότερο βιομηχανικά αναπτυγμένων κρατών στον πλανήτη (G20), ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύοντας «έχουμε πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, όχι από το ευρώ»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΣΥΡΙΖΑ! - Η εφημερίδα γράφει ότι "τη δόξα του κόμματος του δηλωμένου ομοφυλόφιλου Γρηγόρη Βαλλιανάτου εζήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και βάλθηκε να αποκτήσει νέα συνιστώσα. Και μάλιστα, για να πείσει για την... αγνότητα των προθέσεών του, εξέδωσε και γραπτή ανακοίνωση, στην οποία διατυμπανίζει ότι θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων για τους γκέι, τις λεσβίες και τους τρανσέξουαλ, με την ονομασία Athens Pride 2012, και θα... παρελάσει".

ΕΘΝΟΣ: Βρείτε λύση εδώ και τώρα για την κρίση! - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τελεσιγραφικό χαρακτήρα είχε η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε να ληφθούν αμέσως δραστικά μέτρα για τον τερματισμό της κρίσης, που έχει καταστεί απειλητική για τις ΗΠΑ και την Ασία. Ζήτησε να κλείσει η υπόθεση μέχρι τη Σύνοδο του G20".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα εναντίον ισλαμιστή Γκιουλεν - Σύμφωνα με την εφημερίδα "αμφότεροι προσελκύουν πλήθη πιστών και υποψηφίων μοναχών και δερβίσηδων αντιστοίχως".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διεθνές μέτωπο κατά της Μέρκελ - Η εφημερίδα γράφει ότι "τελεσίγραφο Ομπάμα - Κάμερον: η Ευρώπη πρέπει να παρουσιάσει άμεσο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης έως τη σύνοδο του G20 στις 18 Ιουνίου. Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γαλλίας - Ισπανίας και τετ α τετ Ολαντ - Μόντι για να βρεθεί λύση για τις ισπανικές τράπεζες χωρίς γερμανικό Μνημόνιο".

ΕΣΤΙΑ: Κυριαρχεί ακραίος λαϊκισμός. «Λεφτά υπάρχουν» σε εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ - Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα όσα διακηρύσσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστα διαφέρουν από αυτά που διεκήρυττε προ τριετίας το ΠΑΣΟΚ όταν προκάλεσε την πρόωρη αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την εξουσία".

Η ΑΥΓΗ: Βγαίνουμε από την κρίση, μένουμε στο ευρώ - Σύμφωνα με την εφημερίδα "με φόντο τη διεύρυνση της ευρωπαϊκής κρίσης, αυτή τη φορά σε μια μεγάλη χώρα όπως η Ισπανία, ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε χθες στο Ζάππειο με τους πρεσβευτές των 20 πλουσιότερων χώρων του κόσμου, στους οποίους παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα. Στον αέρα οι αιτήσεις λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξακολουθεί να αποτελεί η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαιρέτων, αν και μας χωρίζουν μόλις 23 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας. Οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές, καθιστώντας τη ρύθμιση πραγματικό λαβύρινθο και εγκλωβίζοντας πολίτες και μηχανικούς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κατασχέσεις στη μάχη για τα έσοδα - H εφημερίδα επισημαίνει ότι "εντολή στις εφορίες να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα άσκησης πίεσης που τους δίνει το θεσμικό πλαίσιο για να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο έδωσε το υπουργείο Οικονομικών".

H ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Ποιοί και γιατί φακελώνουν τους καταθέτες - Η εφημερίδα γράφει "αναλήψεις και καταθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο. Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος που πήγε στις τράπεζες. Ποιο το όριο ελέγχου και πότε μια συναλλαγή είναι... ύποπτη. Πως θα πιάνουν τώρα τους φοροφυγάδες".

Ο ΛΟΓΟΣ: Επιχείρηση σοκ και δέος για τους οφειλέτες - Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντολή για την άμεση έναρξη ενός άνευ προηγουμένου σαφάρι εναντίον των οφειλετών του δημοσίου με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, πολιορκία κληρονόμων οφειλετών που έχουν αποβιώσει, προληπτική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων «επικίνδυνων» για «φέσια» φορολογούμενων, καθώς και τηλεφωνικές οχλήσεις μέσω ειδικού call-center έδωσε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού από τη φοροληστεία - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η νέα εκλογική μάχη βρίσκει το λαό να παραλαμβάνει εκκαθαριστικά σημειώματα που τον οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια. Η ΝΔ δε μίλησε αναλυτικά για το φορολογικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το παζαρέψει με τους επιχειρηματίες".

ΤΑ ΝΕΑ: Σχέδιο «Ιφιγένεια». Η Ελλάδα στο θυσιαστήριο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Ανγκελα Μέρκελ συζητά ακόμη και την έξοδο της Ελλάδας από το ενιαίο νόμισμα προκειμένου να παραδειγματιστούν οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο». Μία τέτοια «θυσία» αποτελεί εφιάλτη για τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει άξονα με τη Γαλλία, τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χτυπά το καμπανάκι".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Αέρας στα πανιά του - Η εφημερίδα γράφει ότι "αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν τα γκάλοπ. Οι εκβιασμοί δίνουν ώθηση στον Τσίπρα για πρωτιά. ΜΜΕ και Ν.Δ. εξοργίζουν αντί να φοβίζουν...".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κληροδοτήματα σε εγκατάλειψη

OIKONOMIKOΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Στόχος η μεγιστοποίηση οφέλους από κρουαζιέρα - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σειρά μέτρων προκειμένου να αναδειχθεί το λιμάνι του Πειραιά «μαγνήτης» για την κρουαζιέρα προωθεί η διοίκηση του ΟΛΠ. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ μέσω της ενεργοποίησης εξειδικευμένης θυγατρικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών management και υποδομών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζική Ενωση στην Ε.Ε. Εγγυοδοτικό Ταμείο για τις καταθέσεις - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με στόχο την επίλυση των μελλοντικών τραπεζικών κρίσεων χωρίς να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι και να επιδεινώνονται τα δημόσια οικονομικά των χωρών μελών η Κομισιόν παρουσίασε χθες τις προτάσεις της για την τραπεζική ενοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση".

ΚΕΡΔΟΣ: Παζάρι Βερολίνου - Μαδρίτης για βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης - Η εφημερίδα γράφει ότι "νέα διάσταση στο «θρίλερ της ευρωζώνης» δίνει η διαμάχη Γερμανίας - Ισπανίας, με την πρώτη να πιέζει τη Μαδρίτη να ενταχθεί σε πακέτο ευρωδιάσωσης και τη δεύτερη να απορρίπτει κατηγορηματικά υπαγωγή της σε «μνημόνιο λιτότητας». Στο παρασκήνιο, ωστόσο, αναζητείται συμβιβασμός".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου