Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/6/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 7/6/2012

Το ναυάγιο στην συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές εκλογές του 2013 είναι το θέμα με το οποίο ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους όλες οι εφημερίδες σήμερα. Αλλα θέματα τα οποία προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα είναι η έρευνα για τις τιμές των φαρμάκων, το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο, η πιθανότητα προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό στήριξης και η συζήτηση στη Βουλή για το πρόγραμμα των ταυτοποιήσεων. Γίνεται επίσης αναφορά στο θάνατο του Κύπριου δημοσιογράφου Ανδρέα Χριστοδουλίδη χθες στην Αθήνα.

«Νέο σκηνικό μετά το ναυάγιο» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει ότι τέσσερις όροι που έθεσε ο Μάριος Καρογιάν έγραψαν τους τίτλους τέλους. Επίσης η «Α» πρωτοσέλιδα γράφει ότι με νομοσχέδιο που εστάλη χθες αιφνιδίως στη Βουλή χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ΕΣΚ, η Κυβέρνηση επιχειρεί, όπως αναφέρεται, να καταργήσει το δημοσιογραφικό απόρρητο και θέτει περιορισμούς στην πρόσβαση στις πηγές πληροφοριών.
Αλλού γίνεται αναφορά στις επαφές Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ζήτησε να γίνουν δεκτά τα κυπριακά ομόλογα για να αποφύγουμε το Μηχανισμό.

Υπό τον τίτλο «Χάλασε στο προικοσύμφωνο» στεγάζει το πρωτοσέλιδό της η «Σημερινή» η οποία γράφει για χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου στην συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου το οποίο και οριστικοποιήθηκε χθες, για την επόμενη μέρα και τις ενδεχόμενες νέες συνεργασίες που απασχολούν κυρίως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση για τις τιμές των φαρμάκων και την δέσμευση του Υπουργού Υγείας για αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης. Σε άλλο θέμα πρωτοσέλιδα η «Σ» αναφέρεται στα ποσοστά ανεργίας στην Κύπρο και γράφει ότι το Μάιο οι άνεργοι ανήλθαν στις 36,313 άτομα.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Φτιαγμένοι για διαζύγιο» και γράφει ότι ο ενδιάμεσος χώρος σήκωσε τελικά χθες της σημαία του προαναγγελθέντος ναυαγίου και ότι το ΔΗΚΟ έθεσε τους όρους τέλους. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρει ότι αποδεσμεύονται 86 ειδικοί αστυφύλακες από τα νοσοκομεία για λόγους οικονομίας, ότι τα άτομα αυτά θα καλύψουν άλλες ανάγκες και ότι η φύλαξη κτιρίων θα γίνει με αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό στήριξης με στόχο να είναι σε θέση να καλύψει όλες τις πιθανότητες που αφορούν τα ελλείμματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Απέτυχαν να τα βρουν» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου διαφώνησαν στα κριτήρια επιλογής του κοινού υποψηφίου και κήρυξαν αδιέξοδο. Αλλού η «Χ» αναφέρεται σε προθέσεις του ΔΗΣΥ για κομματοκρατία με πρόταση νόμου για τις θητείες στους ημικρατικούς οργανισμούς η οποία οδηγείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε άλλο θέμα στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα κάνει αναφορά στη συζήτηση χθες στη Βουλή για την ρύθμιση των ιπποδρομιακών στοιχημάτων.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δαπανηρά φάρμακα λόγω πληθώρας φαρμακείων» γράφει ότι η Κύπρος είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην ΕΕ μετά την Σουηδία και ότι στην Κύπρο πληρώνουμε τα ακριβότερα φάρμακα καθώς υπάρχει πληθώρα φαρμακείων σε σχέση με τον πληθυσμό.
Αλλού γίνεται αναφορά στα ιπποδρομιακά στοιχήματα και στη συζήτηση χθες στην Επιτροπή Νομικών. Επίσης στην «Cyprus Mail» προβάλλεται η απόφαση για διδυμοποίηση του χωριού Dull στη Σκωτία με την πόλη Boring στην αμερικανική πολιτεία Ορεγκον.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου