Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 1/6/2012


Επισκόπηση τύπου 1/6/2012

Τα 18 μέτρα για την έξοδο από την κρίση της Νέας Δημοκρατίας, η ασφυξία στον χώρο της υγείας από την έλλειψη φαρμάκων και το άνοιγμα του ΔΝΤ και της Γερμανίας για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ετσι θα βγούμε από την κρίση" - "Τα 18 μέτρα του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς. Επίκεντρο η ανάπτυξη, η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων και η αντιμετώπιση της ανεργίας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην τσέπη της τρόικας επιστρέφει ολόκληρο το δάνειο που έδωσαν στην Ελλάδα" - "Το πως τα χρήματα του ελληνικού δανείου επιστρέφουν στους δανειστές της Ελλάδας, αφήνοντας ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των εσωτερικών αναγκών της χώρας, εξηγεί σε άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα "Νew York Times", όπου ξετινάζει τους τοκογλύφους των Βρυξελλών και απολύπτει την αλήθεια για την δανειακή σύμβαση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "18 Δεσμεύσεις Σαμαρά" - "Μέτρα για τους δανειολήπτες προανήγγειλε ο Αντ.Σαμαράς, συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο, ανακοπή της λαθρομετανάστευσης και ανακήρυξη της ΑΟΖ. Αποκατάσταση πολύ χαμηλών συντάξεων, επίδομα ανεργίας για δύο χρόνια με επέκταση και για άλλους. Σταθεροποίηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μείωση φορολογικών συντελεστών και αφορολόγητο 8.000".

ΕΘΝΟΣ: "Κίνδυνος θάνατος η έλλειψη φαρμάκων" - "Σε αγωνιώδεις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους υποχρεώνονται χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Βρίσκονται αντιμέτωποι με θανάσιμο κίνδυνο, καθώς ορισμένα σκευάσματα έχουν εκλείψει από την αγορά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Κλέβουν τους ελληνικούς θησαυρούς!!!" - "Σύμφωνα με τον Γιώργο Πάλμο χαρτογραφούν τις ελληνικές θάλασσες και ανασύρουν αρχαιότητες. Αμύθητοι θησαυροί και βυθισμένες Πολιτείες. Γερμανικές αποζημιώσεις και κλεμμένα αγάλματα...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΝΔ: Πακέτο σωτηρίας για κοινωνία-οικονομία" - "Τα 18 μέτρα της ΝΔ για καταπολέμηση φτώχειας και παραμονή στο ευρώ. Γενναίο σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου με ελαφρύνσεις για τους μη έχοντες και ενίσχυση της ρευστότητας. Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για τη μείωση του ελλείμματος με πρώτο στόχο τον ΟΣΕ".

ΕΣΤΙΑ: "Δέσμευσις για τετραετία" - "Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να δεσμευθούν ενώπιον του ελληνικού λαού ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, να γίνουν, όπως προβλέπει το Σύνταγμα μετά από τέσσερα χρόνια".

Η ΑΥΓΗ: "Μνημόνιο με "θα" από Σαμαρά" - "Πανικόβλητος από την καθήλωση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ και τις δημοσκοπικές προβλέψεις, ο Αντ.Σαμαράς έσπευσε να παρουσιάσει το "Ζάππειο 3" αποδεχόμενος το Μνημόνιο 2 και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "18 προτάσεις για την οικονομία και την αντιμετώπιση της ανεργίας" - "Το εθνικό σχέδιο για την ανάκαμψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με κεντρικό άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας παρουσιάσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στο ΕΒΕΑ, καταθέτοντας έτσι το πιο σημαντικό προεκλογικό επιχείρημά του, στην προσπάθεια να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να τον εμπιστευθούν.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φήμες για επαφές Ισπανίας-ΔΝΤ" - "Δραματικές εκκλήσεις προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης να αποφασίσουν τολμηρά μέτρα για την προστασία του ευρώ απηύθυναν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο επίτροπος Ολι Ρεν. Την ίδια ώρα η ισπανική κυβέρνηση φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οικογένεια διέγραψε το 75% των δανείων της" - "Απόφαση ανάσα για μια υπερχρεωμένη οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, εξέδωσε χθες το ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης διαγράφοντας σχεδόν τα 2/3 των συνολικών οφειλών της προς τις τράπεζες.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Νέα απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ" - "Τη διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος, στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Δημοσκόπηση: η τελευταία έρευνα πριν από την κάλπη: Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι: 19,2% - "Πρώτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,3%, η ΝΔ δεύτερη με 18%, οριακή διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 10,0%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, σε συνεχή πτώση η ΔΗΜ.ΑΡ. με 5,8%, το ΚΚΕ καταποντίζεται με 5,2%, ενώ η Χρυσή Αυγή μόλις που περνά στη Βουλή με 4%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι φθάνουνε 1,4% και ο Στέφανος μάνος εκτός Βουλής με 2,3%."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο ΛΑΟΣ πρωταγωνιστής με δυνατό ΚΚΕ" - "Ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Καμιά πίστωση χρόνου είτε σε κεντροδεξιά είτε σε κεντροαριστερή κυβέρνηση. "ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν". Λέμε μην εμπιστεύεσαι τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτά που λέει δεν μπορεί να τα κάνει".

ΤΑ ΝΕΑ: "ΔΝΤ και Μέρκελ ανοίγουν παράθυρα" - "Παράθυρο ελπίδας για χαλάρωση της λιτότητας ανοίγει το ΔΝΤ, αλλά και η καγκελάριος Μέρκελ που δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη και ΗΠΑ. Ισχυρές πιέσεις στη γερμανίδα Καγκελάριο από Ομπάμα, Ολάντ και Μόντι".

DEALnews: "Λάθος επιλογή; - "Αλμα στο άγνωστο για την Ευρωζώνη, καθώς πλέον όλα είναι ρευστά και ορισμένες ημερομηνίες-ορόσημο, μαζί μ`αυτή των εκλογών της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα θα καθορίσουν το μέλλον της. Οι αναλύσεις των ξένων οίκων πλέον έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό και προβλέπουν τη δυσοίωνο μέλλον που προδιαγράφεται".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Ερευνα σε Θεσσαλονίκη-Βόρεια Ελλάδα: Ενας στους έξι μαθητές δοκιμάζουν ναρκωτικά"

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η γραφειοκρατία θρέφει κουνούπια".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρωζώνη αντιμέτωπη με κίνδυνο αποσύνθεσης" - "Η πορεία χωρίς πυξίδα βαδίζει η Ευρωζώνη, με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και τον κίνδυνο εξάπλωσής τους να είναι πλέον μεγαλύτερος από ποτέ. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μιλώντας σε επιτροπή της Ευρωβουλής όπου ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν άμεσα σε μια πολιτική συζήτηση, ώστε να ξακαθαριστεί το όραμά τους για το ευρώ τα επόμενα χρόνια".

ΕΞΠΡΕΣ: "Παράθυρο για ισοδύναμα μέτρα άνοιξε από το ΔΝΤ" - "Το ενδεχόμενο για ισοδύναμα μέτρα οικονομικής πολιτικής με στόχο τη βελτίωση της εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης συζητά από χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η Ισπανία τρομάζει την ΕΕ. Στον προθάλαμο του ΔΝΤ η Μαδρίτη" - "Διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του Μνημονίου που θα επιβληθεί στην Ισπανία ξεκίνησε ήδη το Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones".

ΚΕΡΔΟΣ: "Mήνυμα επιβίωσης στην αγορά" - "Υπό τη σκιά της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και αρκετών δυσμενών παραγόντων, όπως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και το υψηλό κόστος δανεισμού, οι ελληνικές εταιρείες στέλνουν μήνυμα επιβίωσης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου