Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 20/6/2012


Επισκόπηση τύπου 20/6/2012

Οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και η νέα συνάντηση σήμερα το μεσημέρι των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, μακράς πνοής». - Η εφημερίδα γράφει ότι "ίσως σήμερα δοθεί τελικά λύση στο γρίφο σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, παίρνοντας τέλος η παρατεταμένη ακυβερνησία των τελευταίων μηνών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκβιάζουν οι εκδότες της διαπλοκής". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν περνάει τελικά ο εκβιασμός που επιχείρησαν οι εκδότες της διαπλοκής για τεχνοκράτη πρωθυπουργό και άχρωμη κυβέρνηση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους όπως αυτή του Λουκά Παπαδήμου".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Καπρίτσια στην... άκρη του γκρεμού". - Η εφημερίδα γράφει ότι "Βενιζέλος, Κουβέλης θέτουν περίεργους όρους για να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση σωτηρίας. Ο πρόεδρος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ απαιτεί αντιπροεδρία και υπουργείο Οικονομικών. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. θέλει να γίνει το... δικό του για τους λαθρομετανάστες".

ΕΘΝΟΣ: "Τα κλειδιά για κυβέρνηση των «τριών»". - Η εφημερίδα σημειώνει "κοντά σε συμφωνία Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Φ. Κουβέλης: Φερέγγυα πρόσωπα στις θέσεις ευθύνης. Σ. Σαμαράς: Μακράς πνοής με τουλάχιστον διετή διάρκεια. Ευ. Βενιζέλος: Συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ και με υπουργούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο ηγούμενος Εφραίμ σπάει τη σιωπή του!!!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την αθωωτική απόφαση του Αρείου Πάγου για την λίμνη Βιστωνίδα ο αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου δηλώνει: «Και τώρα ποιος ξεπλένει τους συκοφάντες;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συμφωνία στα σημεία για τρικομματική κυβέρνηση". - Η εφημερίδα γράφει ότι "παρά την επιμονή Βενιζέλου για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αστερίσκους Κουβέλη προεξοφλείται η άμεση συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος".

ΕΣΤΙΑ: "Αποκατάστασις της εμπιστοσύνης". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "όποια και αν είναι η σύνθεσις της νέας Κυβερνήσεως, το πρώτο μέλημά της θα πρέπει να είναι η αποκατάστασις της εμπιστοσύνης. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Διότι το κύριο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που δεν της επιτρέπει να ανακάμψη είναι η κρίσις εμπιστοσύνης".

Η ΑΥΓΗ: "Μνημονιακή παλινόρθωση". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μια κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ υπό τον Α. Σαμαρά πιθανότατα θα αντικαταστήσει τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. υπό τον Λ. Παπαδήμο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ελάχιστα ζητήματα απέμειναν εκκρεμή για την επιτυχή ολοκλήρωση των συνομιλιών του προέδρου της Ν.Δ. με τους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε τροχιά σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας κινείται η χώρα, καθώς από τις συναντήσεις που είχε χθες ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τους κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη προκύπτουν σημεία συγκλίσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία, το αργότερο αύριο".

Η ΝΙΚΗ: "Γιατί έστειλαν τις καταθέσεις ακόμη και στην Τουρκία". - Η εφημερίδα γράφει ότι "περίπου 400 εκατ. ευρώ πήγαν σε τράπεζες της γειτονικής χώρας, λένε οι τραπεζίτες, υπό τον φόβο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η πολιτική σταθερότητα και η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη θα φέρουν περιορισμό στις αναλήψεις".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Κυβέρνηση μέχρι το βράδυ...". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μία μεγάλη περιπέτεια για την πολιτική ζωή της χώρας, που σφραγίστηκε με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και την ακυβερνησία του τελευταίου διμήνου, φαίνεται ότι μπορεί να τελειώσει μέχρι αργά σήμερα το βράδυ, αν και παρουσιάζονται κάποιες δυστοκίες και καθυστερήσεις, που σχετίζονται με τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία εμφανίζεται τριχοτομημένη κατά την έναρξη των διερευνητικών εντολών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το ΚΚΕ μαζί με το λαό στην πάλη για τα συμφέροντά του". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΚΕ στις 18 Ιούνη 2012 με θέμα την πρώτη τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης της 17ης Ιούνη και τις μετεκλογικές εξελίξεις".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κυβέρνηση με... προίκα". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με «προίκα» την παράταση της εκπλήρωσης των σκληρών όρων του Μνημονίου σε τέσσερα χρόνια -αντί για δύο- ελπίζει ότι θα αρχίσει τη λειτουργία της η νέα κυβέρνηση. Ηδη πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη -και στη Γερμανία- που ζητούν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα". Ωστόσο από τη γερμανική πλευρά εκπέμπονται προς το παρόν αντιφατικά μηνύματα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Κυβέρνηση στα σκαριά".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Σχηματισμό κυβέρνησης τώρα απαιτεί η οικονομία". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον σημερινό δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων του Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς θα κριθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς χθες υπήρξε καταρχήν συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το πακέτο διαπραγμάτευσης. Μάχη σε τρία μέτωπα με την τρόικα". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης αναμένεται να είναι η άμεση εκταμίευση των κονδυλίων από το πακέτο βοήθειας, που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών, αλλά και για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου σε επιχειρήσεις και προμηθευτές. Χρονική παράταση για την υλοποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να ζητήσει η νέα κυβέρνηση".

ΚΕΡΔΟΣ: "Κυβέρνηση μακράς πνοής και ευρύτατης στήριξης". - Η εφημερίδα γράφει ότι "προς κυβέρνηση μακράς πνοής και ευρείας στήριξης οδεύουν ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, εξέλιξη η οποία, εκτός απροόπτου, αναμένεται να τελεσφορήσει σήμερα ή το αργότερο Τετάρτη πρωί. Ο κ. Α. Τσίπρας απέρριψε οποιαδήποτε σκέψη για συμμετοχή ή στήριξη μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, επιλέγοντας τον ρόλο της σκληρής αντιπολίτευσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αναζητούνται ισορροπίες για κυβέρνηση συνεργασίας" - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συναντίληψη που φαίνεται να διαμορφώνεται μεταξύ του έχοντος τη διερευνητική εντολή, προέδρου της ΝΔ, Αντώνης Σαμαρά και των ομολόγων του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη, για την ανάγκη να σχηματισθεί κυβέρνηση «το συντομότερο δυνατόν», δημιουργεί τις προϋποθέσεις να τελεσφορήσουν, ακόμη και εντός της ημέρας, οι προσπάθειες του πρώτου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου