Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 8/6/2012


Επισκόπηση τύπου 8/6/2012

Η χειροδικία του στελέχους της Χρυσής Αυγής, εναντίων των δυο γυναικών βουλευτών της Αριστεράς και οι αντιδράσεις που είχε η πράξη αυτή, η εγκληματικότητα που ξεπέρασε κάθε όριο αλλά και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ελλάδα Κασιδιάρα!...- Η εφημερίδα γράφει ότι "όλοι και όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται πια με τον... «ήρωα» Κασιδιάρη! Καταδικάζουν τα κόμματα - σκληρές δηλώσεις Αρχηγών και στελεχών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: Να ξυπνήσουν αστυνομία και κράτος πριν οι πολίτες πάρουν το νόμο στα χέρια τους - Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εγκληματικότητα έχει γίνει μάστιγα και απειλεί την κοινωνική συνοχή. Εικοσιτριάχρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα αλλοδαπό που λήγη ώρα πριν είχε εισβάλει στο σπίτι του και απειλούσε με μαχαίρι την μητέρα του να απενεργοποιήσει τον συναγερμό"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σπίθα δίπλα σε βενζίνη! - Η εφημερίδα γράφει "στα όρια της έκρηξης η κοινωνία δέκα μέρες πριν από τις εκλογές. Στήνουν (σήμερα σε οκτώ πόλεις) με συλλαλητήρια «διαμαρτυρίας» οι αριστεροί μπαχαλάκηδες".

ΕΘΝΟΣ: Μαύρη αυγή. Ακροδεξιό αμόκ σε πρώτο πλάνο - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σοκ και βία στο τηλεοπτικό στούντιο από τον ακροδεξιό Ηλ. Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Σκληρή καταδίκη του νεοφασισμού από όλα τα κόμματα".

EΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μυστικές βάσεις και αεροψεκασμοί προετοιμάζουν το έδαφος για τη «νέα εποχή» - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Γιώργος Πάλμος αποκαλύπτει ότι υπάρχουν υποβρύχιες βάσεις γύρω από την Αττική που επιδίδονται σε ηλεκτρονικό πόλεμο. Μαρτυρία-σοκ πιλότου για τους αεροψεκασμούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τρόμαξε την Ελλάδα η βία των ναζιστών - Η εφημερίδα γράφει ότι "«σοκ και δέος» στην παγκόσμια κοινή γνώμη από τη φασιστική επίθεση στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Κρύβεται και καταζητείται ο τραμπούκος Κασιδιάρης. Αμετανόητος ο Μιχαλολιάκος καλύπτει τον υπαρχηγό του".

ΕΣΤΙΑ: Ωρα μηδέν για την Οικονομία - Η εφημερίδα τονίζει ότι "επί 2,5 και πλέον χρόνια, η χώρα μας παίζει με την φωτιά. Ολα άρχισαν με τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου 2009, κατά τις οποίες ο ελληνικός λαός παρασύρθηκε από την ανεύθυνη δημαγωγία του κ. Γ. Παπανδρέου και τον ανέδειξε με άνετη πλειοψηφία στην εξουσία".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Η υγεία στην εντατική. Χωρίς φάρμακα οι βαριά ασθενείς - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), γονατίζει κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων χρεών και μαζί του συμπαρασύρει όλο το «οικοδόμημα» της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η «β» επικοινώνησε με εκπροσώπους των 3 μεγαλύτερων κομμάτων, προκειμένου να διερευνήσει αν υπάρχουν προοπτικές για την επόμενη μέρα και ποιες είναι αυτές".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κίνδυνος εξόδου από Σένγκεν - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα κράτους-μέλους της Ζώνης Σένγκεν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών από τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., προτείνουν η Κομισιόν και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: Βρήκαν τρόπο να μας πάρουν την περιουσία - Η εφημερίδα γράφει ότι "τι προτείνει η καγκελάριος για τον... κουμπαρά με τα χρέη και τα ανταλλάγματα που ζητάει σε χρυσό, φορολογικά έσοδα ή κρατικά ακίνητα και γη".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Χαστούκι» στη Δημοκρατία - Σύμφωνα με την εφημερίδα "η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: Ο βιασμός της Δημοκρατίας...- Η εφημερίδα γράφει ότι "τα χαστούκια εναντίον της Λιάνας Κανέλλη ήταν χαστούκια εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Βαρύγδουπο, θα πουν ορισμένοι, και θα κάνουν λάθος. Δεν ήταν η Λιάνα η εκρηκτική Κανέλλη που καμιά φορά παραείναι επιθετική όταν υποστηρίζει τις απόψεις της αλλά μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων διαλόγου χωρίς να προκαλεί και χωρίς να προσβάλλει εκείνη που αποτέλεσε την αφορμή για το... αυγό του φιδιού...".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ΚΚΕ πρωταγωνιστής ο λαός χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια Ελλάδα που δε θα έχει δεσμεύσεις στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό μπορεί να το εγγυθεί στον ελληνικό λαό μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία".

ΤΑ ΝΕΑ: Οχι στη Βία - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής έριξε χθες με τη γροθιά του τη μάσκα αυτής της νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία μπήκε στη βραχύβια Βουλή της 6ης Μαΐου με την ψήφο 440.985 Ελλήνων και Ελληνίδων. Τώρα πια ουδείς έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας - οι άνθρωποι έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αποκάλυψη με μηνύματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Σχέδια επενδύσεων 1,1 δισ. υπέβαλαν 270 επιχειρήσεις -H εφημερίδα επισημαίνει ότι "προτάσεις για την ενίσχυση επενδύσεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ υποβλήθηκαν από 270 επιχειρήσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου εφαρμογής του νέου επενδυτικού νόμου".

ΚΕΡΔΟΣ: Το σχέδιο της Μέρκελ για Ευρώπη δύο ταχυτήτων - Η εφημερίδα γράφει ότι "«Ευρώπη δύο ταχυτήτων» προβλέπει το σχέδιο της Γερμανίας για την επίλυση της κρίσης χρέους που θα κατατεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 28-29 Ιουνίου, ενώ δημοσίευμα του Bloomberg μιλά για ενδείξεις ότι εξασθενεί η αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης στη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για την εξαγορά χρέους της ευρωζώνης".

DEALnews: Τον χρυσό της Ελλάδας ζητούν για εγγύηση οι Γερμανοί - Η εφημερίδα γράφει ότι "θέτουν ως εναλλακτική πρόταση την εθνική ακίνητη περιουσία. Η απόφαση που πήρε η Μέρκελ μετά τη βύθιση της Ισπανίας. Το ομόλογο θα καλύπτει μόνο το 40% του ελληνικού χρέους".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου