Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 6/6/2012


Επισκόπηση τύπου 6/6/2012

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τα άδεια ταμεία του κράτους, η κατάρρευση της δημόσιας υγείας, το debate που μπορεί να μην γίνει και οι παγίδες που κρύβουν οι νέες φορολογικές δηλώσεις είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τι παράγουμε, τι εισάγουμε, τι μας λείπει... " - "Ποσό της τάξης του 1,95 δισ. ευρώ έφυγε το 2011 από την ελληνική οικονομία και πήγε σε 'ξένες τσέπες', για να καλυφθεί το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των αγροτικών μας προϊόντων. Παρά την κρίση και την πρωτοφανή ύφεση, οι εισαγωγές δεν μειώθηκαν αλλά αντίθετα αυξήθηκαν κατά 135 εκατ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές παρέμειναν σχεδόν στάσιμες στα επίπεδα του 2010".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σκοτώνουν τους καρκινοπαθείς οι δοσίλογοι της τρόικας" - "Υπερβαίνοντας και τα έσχατα όρια αθλιότητας οι δοσίλογοι της τρόικας σκοτώνουν και τους αρρώστους με το πρόσχημα την πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Βαριές κατηγορίες από τον Λοβέρδο και τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο... έρωτας του Τσίπρα με τη Στάη". - "Στον... Ελλήσποντο, όπως σχολίαζε σκωπτικά στέλεχος της ΝΔ, ναυάγησε το ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Ο πολιτικός "έρωτας" του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο της ΝΕΤ Ελλη Στάη, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες της επαγγελματικής διαδρομής της δεν έχει πείσει πολλούς ότι διακρίνεται για την αμεροληψία και την αντικειμενικότητά της, υπονόμευσε την τηλεμαχία που εδώ και μέρες προετοιμαζόταν".

ΕΘΝΟΣ: "Λεφτά τέλος από το ΙΚΑ για συντάξεις" - "Η απειλή να μην καταβληθούν από το ΙΚΑ συντάξεις τους αμέσως επόμενους μήνες αιωρείται πάνω από χιλιάδες ασφαλισμένους. Ο Οργανισμός βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Αναζητείται 1,4 δισ.ευρώ. Εκρηκτικό μείγμα αποτελούν η συρρίκνωση των εσόδων, ο πολλαπλασιασμός των δαπανών, η μαύρη εργασία, τα χρέη του Ταμείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Διώκτες της Ορθοδοξίας τα κόμματα της Αριστεράς!" - Σύμφωνα με την εφημερίδα "τίθεται το ερώτημα: ενεργούν μόνοι τους ή είναι διατάκτες, υπεργολάβοι και εντολοδόχοι γνωστών ανθελληνικών κέντρων του διεθνιστικού συστήματος και της νέας τάξεως πραγμάτων που επιδιώκουν και το γκρέμισμα της ευρωζώνης και την κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και την ηθική εξαχρείωση και εξανδραποδισμό των πολιτών του κόσμου ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κόκκινη κάρτα στις επενδύσεις από ΣΥΡΙΖΑ" - Η εφημερίδα γράφει ότι "ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δείγμα γραφής της "αναπτυξιακής" οικονομικής πολιτικής που... ονειρεύεται για την κυβέρνηση της Αριστεράς. Χωρίς δεύτερη σκέψη ακυρώνει την πιθανότητα για δημιουργία 9.000 θέσεων εργασίας και στέλνει αρνητικό σήμα σε όλους τους επενδυτές. Θα καταργηθεί ο νόμος για την αξιοποίηση του Ελληνικού".

ΕΣΤΙΑ: "Χαριστική βολή στην οικονομία" - "Η απόφασις να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές τον Μάιο και εν συνεχεία να επαναληφθούν τον Ιούνιο απετέλεσε την χαριστική βολή στην οικονομία. Δείχνει η απόφασις αυτή ότι οι πολιτικοί μας δεν έχουν ιδέα πως λειτουργεί η οικονομία και πως διατηρούνται οι ισορροπίες της".

Η ΑΥΓΗ: "Στην εντατική λόγω Μνημονίου" - "Βουλιάζει στα χρέη ο υποχρηματοδοτούμενος ΕΟΠΥΥ. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σπρώχνει στην επόμενη κυβέρνηση τις οφειλές προς τους φαρμακοποιούς. Αδίστακτο παιχνίδι Βενιζέλου-Λοβέρδου στις πλάτες των ασθενών :φορτώνουν τα εγκλήματά τους στην "ακυβερνησία" λόγω ΣΥΡΙΖΑ!"

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Επτά παγίδες στις δηλώσεις βάζουν "φωτιά" στα εκκαθαριστικά" - "Κωδικούς-παγίδες για εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων κρύβουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις. Αποδείξεις και τεκμήρια αποτελούν τη μεγαλύτερη παγίδα έξτρα φόρων στις φετινές φορολογικές, δηλώσεις, ενώ επτά κωδικοί μπορούν με συνοπτικές διαδικασίες είτε να μειώσουν σημαντικά είτε να αυξήσουν κατακόρυφα τους φόρους που θα προκύψουν με την εκκαθάριση ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε θύελλα η Ε.Ε. λόγω της Ισπανίας" - "Η κρίση στην ευρωζώνη κλιμακώνεται ανεξέλεγκτα, με την Ισπανία να αναγνωρίζει για πρώτη φορά δημοσίως ότι χρειάζεται ευρωπαϊκή βοήθεια για να στηρίξει τον τραπεζικό τομέα της χώρας".

Η ΝΙΚΗ: "Γιατί βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την κατάρρευση" - "Σε συνθήκες κατάρρευσης λειτουργεί η ελληνική οικονομία, δύο εβδομάδες προ των εκλογών, καθώς το 'στέγνωμα' από ρευστότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για όλους τους συντελεστές της οικονομικής ζωής, από το οικονομικό επιτελείο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, μέχρι τις οικονομικές διευθύνσεις και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τις διοικήσεις των τραπεζών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Οι τόκοι μεγαλώνουν το έλλειμμα" - "Ελλειμμα 7,6 δισ. ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για το α' τετράμηνο του έτους, έναντι 5,47 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το πρωτογενές έλλειμμα ωστόσο περιορίστηκε δραστικά με 18 εκατ. ευρώ, από 1,48 δισ. ευρώ στο α' τετράμηνο του 2011".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δε σώζουν το λαό ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε κυβέρνηση συνεργασίας" - "Την πρόταση του ΚΚΕ μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη παρουσίασε, χθες, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ισπανικό SOS. Δραματική έκκληση Ραχόι" - "Ο Ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ζητά βοήθεια για την ανακεφαλαιοποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και καλεί την ΕΕ να προχωρήσει στη δημιουργία τραπεζικής ένωσης για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητούν και οι ΗΠΑ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Πεθαίνω σαν χώρα. Εικόνα διάλυση στα δημοσια νοσοκομεία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μεγαλώνει η 'μαύρη τρύπα' των φορολογικών εσόδων". - "Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου η «μαύρη τρύπα» διευρύνθηκε στα 700 εκατ. ευρώ, ενώ η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα από τα 335 εκατ. στο τετράμηνο έφθασε τα 550 εκατ. στο τέλος Μαΐου".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εγγύηση καταθέσεων εξετάζουν στην ΕΚΤ" - "Την ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης προσπαθεί να επαναφέρει η ΕΚΤ, βάζοντας στο τραπέζι σχέδιο για εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη. Το σχέδιο προβλέπει η εποπτεία των τραπεζών να περάσει σε κοινοτικά όργανα, ενώ θα επιβληθεί φόρος 1% στις καταθέσεις, ώστε να χρηματοδοτηθεί το Ταμείο που θα τις εγγυάται".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε μέγγενη τα δημόσια ταμεία. Αναζητούνται εναγωνίως πόροι για πληρωμή τόκων, φαρμάκων και συντάξεων" - "Το ταμείο του κράτους εξακολουθεί να μένει άδειο και ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η χώρα δεν θα ξεμείνει από διαθέσιμα στις 20 Ιουνίου, όπως προβλέπει το σημείωμα Παπαδήμου".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου