Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 18/6/2012


Επισκόπηση τύπου 18/6/2012

To αποτέλεσμα των εκλογών που προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, προσφέρει έδαφος για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ωρα ευθύνης. Κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη". - Η εφημερίδα γράφει ότι "ώρα ευθύνες για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεδομένου ότι και από τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν είναι εφικτός ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς την ύπαρξη συνεργασιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση για τη δημιουργία μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας προκειμένου να κυβερνηθεί άμεσα η χώρα".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νικητής ο Αλέξης". - Η εφημερίδα τονίζει ότι "Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς που καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Εφερε την Αριστερά στα πρόθυρα της εξουσίας παρά το όργιο των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και της πίεσης που άσκησαν στον κόσμο τα γεράκια της τρόικας και οι "ντουντούκες" της διαπλοκής στην Ελλάδα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ουφ! Νίκη ΝΔ. Οι κινήσεις Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο Αντώνης παίρνει σήμερα την εντολή. Ντρίμπλες για τη θέση του πρωθυπουργού. Τα σκληρά παζάρια για το ποιοι τελικά θα μετέχουν. Οπλο στα χέρια της Ελλάδας (για επαναδιαπραγμάτευση) το υψηλό ποσοστό που απέσπασε το κόμμα Τσίπρα. Η πρώτη "γλυκιά" γεύση από το Eurogroup:Ηδη μιλούν για χαλάρωση της λιτότητας! ".

ΕΘΝΟΣ: "Λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μήνυμα που δεν επιδέχεται παρερμηνείες έστειλε το εκλογικό σώμα στις πολιτικές δυνάμεις. Η ψήφος του συνιστά εντολή για συγκρότηση κυβέρνησης που θα κρατήσει σταθερά το πηδάλιο της χώρας, ώστε να βγει από τι δίνη της κρίσης. Προϋποθέσεις αποτελούν η παραμονή στο ευρώ και η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Παΐσιος:Θα πούμε το ψωμί... ψωμάκι!!! ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πριν 20 χρόνια ο Αγιορείτης μοναχός είχε προφητεύσει το σημερινό Απόλυτο Αδιέξοδο! Τι έπεται να συμβεί στην υπόλοιπη διάρκεια του
έτους; ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ψήφος ελπίδας. Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "με καθαρή νίκη η μεγάλη επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας. Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά η ιστορική ευθύνη για έξοδο της χώρας από την κρίση. Προς συμμετοχή στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ μετά τις "πιρουέτες", Βενιζέλου και η ΔΗΜ.ΑΡ. παρά τις περίεργες παραφωνίες για το πρόσωπο του πρωθυπουργού ".

ΕΣΤΙΑ: "Οι Έλληνες εψήφισαν παραμονή στην Ευρωζώνη". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι χθεσινές εκλογές είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
Οπως είχαν εξελιχθή τα πράγματα, αν επικρατούσε το κόμμα του κ.Τσίπρα η Ελλάς θα ετίθετο με το ένα πόδι εκτός Ευρωζώνης. Η Νέα Δημοκρατία επεκράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2,8 μονάδων".

Η ΑΥΓΗ:"Αλλαγή εποχής με την Αριστερά". Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε καθοριστικό παράγοντα των πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύεται, αν και δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό-ρεκόρ για την Αριστερά περίπου 27% και 1.652.051 ψήφους. Πρώτη η ΝΔ με 29,7% αλλά με 3,5% λιγότερο και από την ήττα της του 2009. Πριν το... 1974 γυρνάει το ΠΑΣΟΚ με 12,3%. Η ηγεσία Παπαρήγα γύρισε το ΚΚΕ στο 1993, με ποσοστό 4,5%. Σταθερή η ΔΗΜΑΡ. Εγκαθίσταται η Χρυσή Αυγή...".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μεγάλη νίκη και εντολή στον Α.Σαμαρά για κυβέρνηση Εθνικής
Σωτηρίας". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καθαρή πρωτιά της ΝΔ παρά το θρίλερ που προμήνυμα τα exit polls. Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε χθες το βράδυ προσκλητήριο σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις με κοινούς στόχους να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως "δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με ακυβέρνητες πολιτείες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:"Αποτέλεσμα ανάσα για τη χώρα. Σαφής επικράτηση της Νέας
Δημοκρατίας". Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποτέλεσμα σημαντικής ανάσας για τη χώρα προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές, καθώς προσφέρει στέρεο έδαφος για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε σαφή νίκη με ποσοστό 29,6% με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ 26,9%.

Ο ΛΟΓΟΣ:"Ζητούμενο η συγκρότηση κυβέρνησης". - Η εφημερίδα αναφέρει ότι "έντεκα ημέρες χωρίζουν τις κάλπες της 17ης Ιουνίου από τη σύγκληση της νέας Βουλής, που έχει ορισθεί για την 28 Ιουνίου και μέσα σε αυτό το διάστημα θα κριθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης. Τι προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές και τον σχηματισμό κυβέρνησης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:"Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων". Η εφημερίδα γράφει ότι "το εκλογικό αποτέλεσμα για το λαό, που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, είναι αρνητικό. Θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός σοβαρά προβλήματα και εξελίξεις και όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Κυβέρνηση αμέσως! Ωρα ευθύνης για κόμματα και αρχηγούς".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εντολή για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας συνιστά το εκλογικό αποτέλεσμα:η ΝΔ εξασφαλίζει καθαρή πρωτιά ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διατηρούν τις δυνάμεις τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε κάθε περίπτωση συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας. Απώλειες είχαν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ σταθερότητα εμφάνισε η Χρυσή Αυγή που συνέχισε τις προκλήσεις.".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ:"Ανάσα" στην οικονομία η προοπτική κυβέρνησης". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανακούφιση στην οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, που άνοιξε το δρόμο για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με στόχο την παραμονή στο ευρώ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ωρες ευθύνης για όλους. Εντολή κυβέρνησης μακράς πνοής".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρίς άλλοθι και δυνατότητα απόδρασης από τη
συλλογική ευθύνη για τη διασφάλιση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και της προοπτικής της χώρας εντός του ευρώ, αφήνει τις πολιτικές δυνάμεις η ετυμηγορία της κάλπης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Μήνυμα από την κάλπη για παραμονή στο ευρώ".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ναι στο ευρώ και στην παραμονή της Ελλάδας στην
Ευρωζώνη. Οχι στις άγονες αναζητήσεις και τις περιπέτειες είπαν χθες οι πολίτες
με την ψήφο τους. Ταυτοχρόνως έδωσαν σαφή και πέραν πάσης αμφισβητήσεως εντολή να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ όλων εκείνων των κομμάτων που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη με νόμισμα το ευρώ".

ΚΕΡΔΟΣ:"Κυβέρνηση ευθύνης σήμερα!". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Ελληνες πολίτες έδωσαν χθες ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα, τα οποία συνολικώς συγκεντρώνουν πάνω από το 50% του Εκλογικού Σώματος και 179 έδρες στη Βουλή. Ηδη από χθες το βράδυ, άρχισαν οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ τη διερευνητική εντολή παίρνει σήμερα ο κ.Αντώνης Σαμαράς".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου