Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 29/6/2012


Επισκόπηση τύπου 29/6/2012

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλε, οι θέσεις της Ελλάδας, σε πολιτική και... ποδοσφαιρική υποχώρηση υποχρεώθηκε χθες βράδυ η γερμανική πλευρά, σε κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών προχωρεί μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση είναι τα θέματα που απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Eξετάσεις για 587.467 υπαλλήλους!". Η εφημερίδα γράφει ότι "από Οκτώβριο και... βλέπουμε, θα καθίσουν στα θρανία προκειμένου να αξιολογηθούν οι 587.467 δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κατέχουν σήμερα θέση ευθύνης. Οι επιδόσεις που θα σημειώσουν κατά τη διάρκεια των ειδικών τεστ που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, επί της οδού Πειραιώς, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή τους στην εργασίας τους".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Θίασος. Τελικά οι βουλευτές δεν κατάλαβαν τίποτα". Η εφημερίδα γράφει ότι "στις 9.30 το πρωί απελπισμένος τραπεζοϋπάλληλος 42 ετών βούτηξε στο κενό από την Ακρόπολη! Στις 12 το μεσημέρι οι "300" ορκίστηκαν με χαρούλες και αστειάκια μέσα σε ακριβές τουαλέτες και κοστούμια".

ΕΘΝΟΣ: "Λουκέτο σε 60 φορείς του Δημοσίου". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Λατρεύουν τον δαίμονα Μπαθομέτ στο κέντρο των Αθηνών!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπάρχειμεγάλο κύκλωμα του Μπαθομέτ που συνοδεύεται από όργια, στο κέντρο ουσιαστικά της Αθήνας (κοντά στο Πεντάγωνο)! Στο κύκλωμα αυτό συμμετέχουν "προσωπικότητες".
Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, αφού υπήρχε και άλλο κύκλωμα στην περιοχή της Παλλήνης, σε χώρο διάσημο, που υποτίθεται ότι είναι γεμάτος... "φιλανθρωπία" και υπήρχε και άλλο ένα κύκλωμα στην Πελοπόννησο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αποκλεισμός Γερμανίας από ευρώ και euro". Η εφημερίδα γράφει ότι "απομονωμένη η καγκελάριος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών από τους υπόλοιπους ηγέτες που ζητούν λύση εδώ και τώρα για την κρίση χρέους. Μαύρη βραδιά για τη Μέρκελ στην Ευρώπη".

ΕΣΤΙΑ: "Η κοινωνία ασφυκτιά". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα στοιχεία που αναφέρει η τριμηνιαία έκθεσις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας είναι συγκλονιστικά. Δύο στους τρεις Ελληνες πολίτες θεωρείται ότι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, υπό την έννοια ότι το εισόδημά τους είναι κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος".

Η ΑΥΓΗ: "Αποδέχομαι, δεσμεύομαι, επιταχύνω" Προκλητική η επιστολή Σαμαρά, την οποία μετέφερε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Κ.Παπούλιας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "έπεσαν οι μάσκες για την κυβερνητική τρόικα.
Σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ ο πρωθυπουργός ξεχνάει τα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και δεσμεύεται να επιταχύνει την εφαρμογή του προγράμματος με έμφαση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Συντάξεις . Πλασματικά χρόνια και πως να τα αναγνωρίσετε". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ποιοι χρόνοι αναγνωρίζονται ως πλασματικοί και προσμετρώνται στη συνταξιοδότηση, πόσα χρόνια μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος για να βγει νωρίτερα στη σύνταξη, τι πρέπει να πληρώσει ένας ασφαλισμένος (παλαιός ή νέος) για την προσμέτρηση." Η Ελλάδα αύριο:"Σε καραντίνα και με άδεια ταμεία η χώρα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "λεφτά υπάρχουν για 15 ημέρες, λέει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος. Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα, βρίσκεται στο περιθώριο των εξελίξεων στην Ευρώπη. Και βρίσκεται με άδεια ταμεία στο εσωτερικό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Αθήνα χαμηλώνει τον πήχυ". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαμηλώνει τον πήχυ των προσδοκιών για την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης η ελληνική πλευρά, τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία, και εμφανίζεται να προτάσσει την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα ή δύο έτη".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ποιες δουλειές δίνουν λεφτά στην επαρχία". Η εφημερίδα γράφει ότι "Αθήνα και Θεσσαλονίκη βουλιάζουν στη φτώχεια και την ανεργία. Οι καλλιέργειες που εξασφαλίζουν σίγουρο εισόδημα. Πως στήνονται μικρές μονάδες παραγωγής με ελάχιστο κεφάλαιο."

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ευρω-ισορροπία τρόμου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "οδικό χάρτη για τη δημιουργία πραγματικής οικονομικής και νομισματικής ένωσης στην Ευρώπη, αναζητούν οι ηγέτες στη Συνοδο Κορυφής και στο πλαίσιο αυτό θα εξουσιοδοτήσουν την Προεδρία και την Επιτροπή να επεξεργαστούν εως τα τέλη του έτους συγκεκριμένο χρονιαγράμμα για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Δημοσκόπηση: Οι πολίτες βαθμολογούν για πρώτη φορά τα μέλη της κυβέρνησης". Η εφημερίδα γράφει ότι "θετικά αξιολογεί τη νέα κυβέρνηση η πλειοψηφία των πολιτών με βάση τη μεγάλη έρευνα της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας για την εφημερίδα. Συγκεκριμένα το 34,7% των ερωτηθέντων βλέπουν με πολύ θετικό μάτι τη νέα κυβέρνηση, κάτι που σαφώς και δημιουργεί την ανάλογη δυναμική σχέση με την αρνητική κατά 21,2% γνώμη των ψηφοφόρων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΠΑΜΕ: Αμεσοι στόχοι πάλης κόντρα στη φτώχεια και την εξαθλίωση". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "κάλεσμα στην εργατική τάξη από το ΠΑΜΕ για ανυποχώρητο αγώνα προστασίας της ζωής των οικογενειών μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες σε συντονισμένο αγώνα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που αφαιρούν βασικά δικαιώματα και θωρακίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα."

ΤΑ ΝΕΑ: "Εχασε σε δύο γήπεδα". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πολιτική και... ποδοσφαιρική υποχώρηση υποχρεώθηκε χθες το βράδυ η γερμανική πλευρά: στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, η Καγκελάριος Μέρκελ είπε το οριστικό "ναι" στο αναπτυξιακό πακέτο 120 δισ.ευρώ, το οποίο προορίζεται να τονώσει τις οικονομίες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
Την ίδια ώρα ο Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριο Μπαλοτέλι, με δύο αριστουργηματικά γκολ από το πρώτο ημίχρονο έθετε την εθνική ομάδα της Γερμανίας εκτός Euro."

DEALnews: "Ο Σαμαράς, η Εθνική και ο Λάτσης". Η εφημερίδα γράφει "τα σχέδια της κυβέρνησης και οι τραπεζίτες. Οι τρεις εισηγήσεις στο Μαξίμου. Τι προβλέπουν για τον "κρατικό βραχίονα", την Eurobank, την Alpha Bank, την Πειραιώς, την ΑΤΕ, το ΤΤ.".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σταυροδρόμι ακροδεξιών. Στη Θεσσαλονίκη αντάμωσαν τρεις οργανώσεις".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αρχίζει διαπραγμάτευση για το ΕΣΠΑ 2014-2020". Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το θέμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 άνοιξε στη χθεσινή πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα δια του προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια ζήτησε οι πόροι των διαρθρωτικών ταμείων να στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ για το ευρώ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέχρι τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι προσπάθειες, προκειμένου η Σύνοδος Κορυφής, να αποφασίσει μέτρα άμεσης απόδοσης που θα κατευνάσουν τις αγορές.
Ο κίνδυνος βίαιης αντίδρασης τη Δευτέρα γινόταν μεγαλύτερος κάθε ώρα που περνούσε, αλλά το αδίεξοδο παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι "Νότιοι" έβγαλαν μαχαίρια". Η εφημερίδα γράφει ότι "η τύχη του ευρώ κρέμεται από μία κλωστή στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο δραματικά θρίλερ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εως αργά χθες το βράδυ η σύγκρουση Βορρά-Νότου ήταν πρωτοφανής".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η απομόνωση της Γερμανίας φέρνει ευρωπαϊκά αδιέξοδα". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε πλήρη απομόνωση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης βρέθηκε τη χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξαιτίας της κατηγορηματικής άρνησής της να αποδεχθεί δραστικές αποφάσεις που θα καθησυχάσουν τις αγορές".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου