Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/6/2012


Επισκόπηση Κυπριακού τύπου 2/6/2012

Με τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εσωτερική διακυβέρνηση ασχολούνται όλα τα πρωτοσέλιδα του Σαββατιάτικου Τύπου, προτάσσοντας κυρίως τα θέματα της οικονομίας και τα εργασιακά. Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η εξέλιξη της δίκης για το Μαρί, η εργοδότηση συνταξιούχων υπαλλήλων στο Τμήμα Πολεοδομίας, η επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτριας της Αυστραλίας στην Κύπρο, η απάντηση κάποιων συντεχνιών και της εργοδοτικής πλευράς στο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών κ.ά.

Υπό τον τίτλο «Δοξάστε με…» η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου ως ο ”εις και μόνος” και πως έδειξε τον Αντρο Κυπριανού για υποψήφιο στις Προεδρικές, θάβοντας τον Κίκη Καζαμία. Σε άλλο θέμα γράφει για γραμμή ΑΚΕΛ από Ευαγόρου στον Σιαρλή, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση των δύο ανδρών. Αλλού γράφει ότι η δίκη για το Μαρί θα συνεχισθεί χωρίς τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Πέτρο Τσαλικίδη.

«’Σταύρωσε’ τα μέτρα και τον Υπουργό Οικονομικών» είναι ο τίτλος στο κύριο θέμα της εφημερίδας «η Σημερινή», που καταλαμβάνει όλη την πρώτη σελίδα και στο οποίο αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άδειασε το πακέτο του ΥΠΟΙΚ, Βάσου Σιαρλή, κατά τη χθεσινή διάσκεψη Τύπου. Σε άλλες σελίδες γράφει για Κύπριους μπλεγμένους σε διεθνές κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών και ότι η ΥΚΑΝ προχώρησε στη σύλληψη δύο υπόπτων, που τέθηκαν υπό κράτηση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζονται τα παράπονα για τον βαθμό δυσκολίας του γραπτού των μαθηματικών κατεύθυνσης για τις Παγκύπριες εξετάσεις.

Υπό τον τίτλο «Χωρίς συνταγή για την κρίση» η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριο του θέμα πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας άφησε πάλι εκτεθειμένο τον ΥΠΟΙΚ για τα μέτρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κρύβουν συνταξιούχους της Πολεοδομίας που εργοδοτούνται στο Τμήμα και αναφέρεται σε μισθό 3.300 ευρώ σε πρώην υπάλληλο της υπηρεσίας. Γράφει επίσης για blame game στον ενδιάμεσο χώρο για το ρόλο του υποψηφίου για τις Προεδρικές εκλογές.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Συνεπέστατος στις δεσμεύσεις του» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι δεν θα φορτωθούν κι άλλα βάρη οι εργαζόμενοι. Σε άλλο θέμα γράφει για ”ναι” συντεχνιών – εταιρείας στο σχέδιο διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, ενώ αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε χθες ότι το πακέτο μέτρων για την οικονομία θα ανακοινωθεί εντός δέκα ημερών και θα έχει κοινωνική ευαισθησία.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η δέσμευσή μου προς τους εργαζομένους» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη διάσκεψη Τύπου του Προέδρου Χριστόφια και γράφει ότι είπε πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτριας της Αυστραλίας στην Κύπρο, ενώ αλλού γράφει ότι η ιρλανδική Κυβέρνηση νιώθει ανακουφισμένη από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς το 60% υπερψήφισε τη νέα δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ.

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου