Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 12/6/2012


Επισκόπηση τύπου 12/6/2012

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου από τα κόμματα, ο ασφυκτικός κλοιός της ΕΕ για το μνημόνιο, η φοροκαταιγίδα που έρχεται είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων,

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αγροτική ανάπτυξη ο πρώτος στόχος της ΝΔ - Η εφημερίδα γράφει ότι "αισιόδοξος ότι η «ελληνική γεωργία θα ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος» και ότι «η αγροτική μας οικονομία θα καταστεί βιώσιμη, ελκυστική και ανταγωνιστική», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ενίσχυση των νέων αγροτών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με συμμετοχή καταξιωμένων προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής» - Η εφημερίδα τονίζει ότι "κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με συμμετοχή καταξιωμένων προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας με συνέντευξή του χθες στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στον Μάκη Κουρή και τον Βασίλη Ταλαμάγκα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τι κρύβει η Δούρου - Η εφημερίδα γράφει "γιατί η «νέα και... άφθαρτη» δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Αμυνας;".

ΕΘΝΟΣ: Οικουμενική κυβέρνηση ως τις 21 Ιουνίου - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σταθερή κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί στο Eurogroup (21 Ιουνίου) και στη Σύνοδο Κορυφής".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγνωστος Προφήτης: «Η Κωνσταντινούπολη θα παραδοθεί στους Ελληνες μετά από σφαγή τριών ημερονυκτίων»!...- Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Ορους υπάρχει μια πολύ παλιά προφητεία σε χειρόγραφο, που γράφτηκε το έτος 1053 μ.Χ.".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αλλαγή Μνημονίου ζητούν Ιρλανδοί – Πορτογάλοι - H εφημερίδα γράφει ότι "Κένι και Κοελιο θέλουν χαλάρωση στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανία. Το πακέτο βοήθειας προς την Ισπανία δεν έπεισε τις αγορές, που εντείνουν τις πιέσεις και προς την Ιταλία".

ΕΣΤΙΑ: Δύο σενάρια μετά την Κυριακή - Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύο είναι τα πιθανώτερα σενάρια μετά τις εκλογές της Κυριακής. Ο εκλογικός νόμος και το πριμ των 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για τρίτο σενάριο. Ή θα επικρατήση η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΑΥΓΗ: Πατριωτικό, δημοκρατικό προσκλητήριο - Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν, να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ενότητας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και να συσπειρωθούν για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τεκμήρια: Οι έξι τρόποι για να γλιτώσετε φόρο - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην τσιμπίδα των τεκμηρίων έπεσαν το 2011 πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνες. Φέτος, ο αριθμός μπορεί να διπλασιαστεί, καθώς και τα εισοδήματα μειώθηκαν και τα τεκμήρια αυξήθηκαν. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συντάξουν τη φορολογική δήλωση, έτσι ώστε να αποφύγουν τις υπερβολικές επιβαρύνσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Ε.Ε. θωρακίζεται για πιθανή έξοδο - H εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Ευρωζώνη εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα και της ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ προετοιμάζεται. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας εντάσσουν πολλοί την εσπευσμένη απόφαση για βοήθεια προς την Ισπανία προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της".

Η ΝΙΚΗ: Δανειολήπτρια ΔΙΕΓΡΑΨΕ 180.000 ευρώ χρέος - H εφημερίδα γράφει ότι "χρωστούσε 233.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε η δανειολήπτρια από τη Χαλκίδα, που της «έσβησαν» το 80% των οφειλών της".

Ο ΛΟΓΟΣ: Μας απειλούν με λιγότερες αναλήψεις από τα ATM - Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ισπανία διατυπώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ η προσοχή τους στρέφεται στις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου με εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα τα οποία αποπνέουν ένα κλίμα ...σοκ και δέους, ενόψει της αναμέτρησης και, ειδικά, ως προς το ενδεχόμενο εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκή απάντηση στα νέα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και με την ψήφο - Η εφημερίδα σχολιάζει "πρωτόγνωρες υπερεξουσίες στην Κομισιόν Αλέκα Παπαρήγα: απευθύνουμε ερώτημα σε όλα τα κόμματα: Ποιά η θέση τους στο σχέδιο για περισσότερες και πρωτόγνωρες υπερεξουσίες στην Κομισιόν;"

ΤΑ ΝΕΑ: Το ελληνικό φάντασμα πάνω από την Ευρώπη - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σενάρια τρόμου για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη συζητούν στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Εχουμε λάβει υπόψη μας ακόμη και τα χειρότερα σενάρια», ήταν η δήλωση του Αμαντέου Αλταφάζ".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κραυγή αγωνίας των χρονίως πασχόντων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Πιέσεις για ελαστικότερη εφαρμογή των μνημονίων - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ζήτημα ελαστικότερης εφαρμογής του μνημονίου για τις χώρες που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης άνοιξε στις Βρυξέλλες, μετά τη συμφωνία για τη διοχέτευση ποσού έως 100 δισ. ευρώ για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σενάρια για έκτακτα μέτρα στην Ευρωζώνη - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. σχεδιάζουν κινήσεις-«ασπίδα» για να αποφευχθεί ντόμινο κρίσης. Οχύρωση της Ευρωζώνης με συνοριακούς ελέγχους στη διακίνηση κεφαλαίων και πιθανή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν. Τεχνικές προετοιμασίες και όχι πολιτικές αποφάσεις, λέει αξιωματούχος της Κομισιόν".

ΚΕΡΔΟΣ: Καταιγίδα φοροελέγχων - Η εφημερίδα γράφει ότι "σε ελεγκτικό κλοιό θα βρεθούν οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, που εξήγαγαν τις καταθέσεις τους την τελευταία διετία, εμφανίζουν υψηλές αποδόσεις από τόκους καταθέσεων ή προχώρησαν σε αγορές ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ανάλογη ελεγκτική τύχη θα έχουν και όσοι οφειλέτες χρησιμοποίησαν το άρθρο 99".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Συστημική παρέμβαση κατά «σεναρίων» κρίσης - Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε εκτόνωση των καταστροφικών σεναρίων εξόδου της χώρας από το ευρώ, με τη συγκρότηση κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές, προσβλέπει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, που συνεδρίασε χθες υπό τον κ. Ζανιά, εν μέσω κλιμάκωσης φημών περί έκτακτων σχεδίων που κυοφορούνται στους κόλπους της Κομισιόν".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου