Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 15/6/2012


Επισκόπηση τύπου 15/6/2012

Ένα από τα κρισιμότερα 24ωρης της νεότερης ελληνικής ιστορίας θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής. Τα βλέμματα της Ευρώπης στραμμένα στην Ελλάδα. Τα μετεκλογικά σενάρια της συγκυβέρνησης. Είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Οι εκλογές δεν είναι για τη ΝΔ, για τον Σαμαρά... Είναι για την ΠΑΤΡΙΔΑ"!.. Η εφημερίδα γράφει ότι "τα διακυβεύματα των μεθαυριανών εκλογών προσδιόρισε ξεκάθαρα ο Αντώνης Σαμαράς χθες από τη Θεσσαλονίκη, όπου περιόδευσε, τονίζοντας παράλληλα την κρισιμότητα της λαϊκής ετυμηγορίας για το μέλλον της χώρας".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμουν τον Αλέξη η Μέρκελ και οι τοκογλύφοι της τρόικας".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "φοβούνται ότι το κίνημα κατά των μνημονίων θα πάρει
ευρωπαϊκές διαστάσεις. Γι αυτό επιστράτευσαν όλα τα κορυφαία στελέχη της
Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ που απειλούν και εκβιάζουν στην εναγώνια
προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο ύμνος της... δραχμής". Η εφημερίδα γράφει ότι "μανιφέστο από τον γιο του μετριοπαθούς Παπαδημούλη και άλλους 325 "αριστερούληδες" υπέρ της επιστροφής στο παλαιό νόμισμα".

ΕΘΝΟΣ: "Βαρόμετρο οι 700.000 αναποφάσιστοι".Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το 10% των
ψηφοφόρων δεν έχει οριστικοποιήσει την επιλογή του. Από την απόφαση που θα
πάρει τις τελευταίες ώρες θα κριθεί η έκβαση της κρίσιμης αναμέτρησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τι είναι ο αντίχριστος της "νέας εποχής" που θα αλλάξει τα
παγκόσμια δεδομένα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "το έργο είναι μοναδικό, αφού στις σελίδες του παρουσιάζονται με τρόπο απλό και εκλαϊκευμένο από το μοναχό Αυγουστίνο όλα όσα σχετίζονται με το αίνιγμα του Αντίχριστου και με τον σατανικό αριθμό 666."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση μέσα στο Καλοκαίρι. Συνέντευξη Α.Σαμαρά: Προτεραιότητα η ενίσχυση του τουρισμού". Η εφημερίδα γράφει ότι "η συνταγή της ανάκαμψης:"είμαστε αντίθετοι σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Λέμε όχι σε νέους φόρους όπως αυτούς που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντέχουμε άλλες εκλογές:"θα συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα που συμφωνούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και ότι το Μνημόνιο πρέπει να αλλάξει".

ΕΣΤΙΑ: "Η κάλπη της Ευρώπης". Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι μεθαυριανές εκλογές έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος.  Από το αποτέλεσμά τους κρίνεται η μελλοντική πορεία της χώρας εντός ή εκτός της Ευρωζώνης. Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το αποκρύψουν, περί αυτού
πρόκειται".

Η ΑΥΓΗ: "Νίκη της Αριστεράς του Λαού". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλέξης Τσίπρας:ο κύβος ερρίφθη. Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει. Τη Δευτέρα συγκροτείται αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και ανοίγονται νέες δυνατότητες για την Ελλάδα στην Ευρώπη".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ψηφίζουμε για την Ελλάδα και μέλλον της νέας γενιάς". - Η εφημερίδα επισημαίνει "την κρισιμότητα των εκλογών για το μέλλον της χώρας
μας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, χθες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα το βράδυ, στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η ΝΔ θα δώσει το σύνθημα της νίκης θέτοντας τα διλήμματα των εκλογών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η Ευρώπη δεν μπλοφάρει για την έξοδο". - Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της
Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν καθιστά σαφές, με συνέντευξή του στην Κ ότι η μη εκπλήρωση των όρων της συμφωνίας της δανειακής σύμβασης οδηγεί σε τερματισμό της χρηματοδότησης της Ελλάδας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Οδηγός επιβίωσης για τις καταθέσεις" - Η εφημερίδα γράφει "απαντήσεις σε καυτά θέματα, όπως το πλαφόν στις αναλήψεις, η απόσυρση χρημάτων από τις τράπεζες και τα σχέδια των Βρυξελλών που βασανίζουν χιλιάδες μικροκαταθέτες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "3ο Μνημόνιο προ των πυλών....Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτός ελέγχου βρίσκονται δεκάδες στόχοι του Μνημονίου 2, καθιστώντας το ουσιαστικά ανενεργό τέσσερις μήνες μετά την ενεργοποίησή του, εκτιμούν στελέχη εντός και εκτός Ελλάδας. Η πίεση για τις δεκάδες παρεμβάσεις που δεν κάνει η Ελλάδα στο ευρύτερο δημόσιο και στις αγορές φέρεται ότι παραμένει".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Ψήφος για το μέλλον της χώρας για το αύριο των παιδιών μας".Η εφημερίδα γράφει ότι "κάποιοι θεωρούν ότι η εκλογική μάχη είναι απλώς μια εκλογική διαδικασία. Δεν αποτελούν όμως την πλειοψηφία των Ελλήνων, που έχει αντιληφθεί ότι η χώρα μεθαύριο δίνει τη μεγαλύτερη πολιτική μάχη επιβίωσης στη μεταπολεμική της ιστορία. Τα αδιέξοδα πολλά. Η αριστερή επιλογή είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη πολιτική της και οικονομική της απομόνωση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ούτε κεντροδεξιά ούτε κεντροαριστερά. Ισχυρό ΚΚΕ για να πάμε μπροστά". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "λαϊκή κυριαρχία, πολιτική υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, κατοχύρωσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εργατική λαϊκή εξουσίας είναι απολύτως συνυφασμένα".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ.Τσίπρας:δεν είναι φετίχ το ευρώ. Π.Λαφαζάνης:μπορούμε να αντέξουμε και τη στάση πληρωμών. Δ. Στρατούλης:θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για ανάπτυξη. Μ.Γλέζος:θα πληρώσουν οι μεγαλοεισοδηματίες των ...20.000 ευρώ. Γ.Μπαλάφας:θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία".

ΤΑ ΝΕΑ: "Διορία 100 ημερών και κόκκινος συνεγερμός". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι Γερμανοί δίνουν διορία 100 ημερών στη νέα κυβέρνηση για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Ολος ο πλανήτης περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών και η Μέρκελ θα καθυστερήσει τη μετάβασή της στο Μεξικό για το G20 προκειμένου να μάθει το αποτέλεσμα".

DEALnews: "Μαύρη Δευτέρα".- Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα από τα κρισιμότερα 24ωρης της νεότερης ελληνικής ιστορίας θα είναι αυτό που θα ακολουθήσει της ανακοίνωσης του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής. Κι αυτό γιατί όπως πληροφορείται η DEAL ήδη, σε Αθήνα και Βρυξέλλες ετοιμάζονται εναλλακτικά σενάρια για τον τρόπο αντίδρασης, αναλόγως της εικόνας που θα σχηματιστεί στην κεντρική πολιτική
σκηνή και κυρίως των δηλώσεωνπου θα τη συνοδεύσουν".

Presstime: "Επιτέλους βρείτε τα". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλα τα μετεκλογικά σενάρια. Στο 15% οι αναποφάσιστοι. Δεν βγαίνουν τα "κουκιά" για ισχυρή κυβέρνηση. Ο δρόμος για τη συνεργασία των κομμάτων. Αναταραχές την επόμενη μέρα, στους πολιτικούς σχηματισμούς.Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούν. Μπλοφάρουν ή κινδυνεύουμε να βγούμε από το ευρώ;"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ:"Μένουμε στο Ευρώ! Ο Α.Σαμαράς καλείται να τα αλλάξει όλα!".
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή, κατά
την οποία η Ισπανία καταρρέει, η Κύπρος προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης και η Ιταλία, βρίσκεται ήδη απέναντι στην επίθεση των κερδοσκόπων, η αίσθηση που δημιουργείται αυτήν την ώρα στην Ελλάδα, τόσο από τις κρυφές δημοσκοπήσεις, όσο και από τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι ότι η ΝΔ αναδεικνύεται νικήτρια των
εκλογών της Κυριακής".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ:"3 σενάρια συγκυβέρνησης". - Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης. Σενάριο 1:Νίκη ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ οι προφανείς εταίροι –οριακό αλλά σταθερό προβάδισμα δείχνουν τα γκάλοπ και η έκρηξη στο ΧΑ. Σενάριο 2:Νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσκληση στον Κουβέλη, το φλερτ με Καμμένο και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι άγνωστοι υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα. Σενάριο 3: Το Plan C: ποιοι προωθούν κυβέρνηση ΝΔ με ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και Καμμένο αλλά χωρίς τον Σαμαρά πρωθυπουργό.

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκτός ελέγχου η ανεργία στο 22,6% το α' τρίμηνο". - Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 22,6% αυξήθηκε η ανεργία το πρώτο τρίμηνο εφέτος (από 15,9% στο αντίστοιχο διάστημα του 2011), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστικής Αρχη τρεις ημέρες πριν τις εκλογές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δέσμευση για κυβέρνηση". - Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ισχυρές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα στο "παρά πέντε" της εκλογικής αναμέτρησης. Κυριάκος Μητσοτάκης:δεν θα κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα, την ώρα που αλλάζει η Ευρώπη. Δημήτρης Παπαδημούλης:οι κάλπες πρέπει να δώσουν κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν. Φώφη Γεννηματά:το εθνικό συμφέρον απαιτεί να υπερβούμε τις τεχνητές πολώσεις".

ΚΕΡΔΟΣ: "Το πρώτο exit poll των εκλογών βγήκε από το... Χρηματιστήριο!".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ισχυρή εντολή στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα έδωσε χθες η αγορά με το εκκωφαντικό ποσοστό ανόδου της τάξης του 10,12% επαναφέροντας τον γενικό δείκτη στις 550 μονάδες. Μόνο τα κέρδη των τραπεζών ξεπέρασαν το 23% και πλέον η επενδυτική κοινότητα δείχνει διατεθειμένη να φανεί στο ύψος των περιστάσεων "στηρίζοντας" με τον δικό της τρόπο μια κυβέρνηση, που θα επιδιώξει την παραμονή της χώρας εντός της ευρωζώνης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τι ζητούν οι Βρυξέλλες από τη νέα κυβέρνηση".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ποσό ύψους 90 δισ.ευρώ απομένει να λάβει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης μέχρι και το 2014, αλλά η Κομισιόν προειδοποιεί, ότι για την αποδέσμευση κάθε δόσης, προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας, για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, όπως τονίζεται στη σύσταση που απηύθυνε προς τη χώρα μας το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου