Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Επισκόπηση τύπου 28/6/2012


Επισκόπηση τύπου 28/6/2012

Η κρίσιμη για το μέλλον του ευρώ Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η αλλαγή «φρουράς» σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, η αύξηση των αστέγων στη χώρα μας σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατά 25% αυξήθηκαν οι άστεγοι!". Η εφημερίδα γράφει ότι "πτυχιούχους άστεγους δημιουργεί η κρίση στη χώρα μας! Τα στοιχεία της Κομισιόν για τον αριθμό των αστέγων στην Ελλάδα της κρίσης σοκάρουν, καθώς δεν δείχνουν μόνο τραγική αύξηση των ανθρώπων που αναγκάζονται να κοιμούνται στο δρόμο, αλλά και ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν πλέον και άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Βάλτε πλάτη να ξεφύγουμε από την ύφεση και δώστε παράταση στο πρόγραμμα σταθερότητας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα στους εταίρους και δανειστές να στηρίξουν με αναπτυξιακές πολιτικές την Ελλάδα για να ξεκολλήσει από τη βαθιά ύφεση, απηύθυνε με επιστολή του προς τους 27 ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ενόψει της κομβικής για το μέλλον του ευρώ Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γκρίζοι λύκοι στη Θράκη!" Η εφημερίδα γράφει ότι "προκλητική περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πραγματοποιεί από χθες ο αρχηγός του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Πρόκειται για τον πολιτικό βραχίονα της εγκληματικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, ό,τι πιο σκληρό υπάρχει στις σχέσεις της γείτονας χώρας με την Ελλάδα και την Κύπρο".

ΕΘΝΟΣ: "Εμφύλιος «Βορείων» και «Νοτίων»". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής. Καθώς η κρίση επεκτείνεται, ο Φρανσουά Ολάντ με τις χώρες του Νότου αντιμάχεται τις άκαμπτες θέσεις του Βερολίνου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πυραμίδες στην Ελλάδα!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτές οι πυραμίδες είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό «παρεξηγημένες» και σχετικά λίγο γνωστές ακόμα και στους ίδιους τους Ελληνες! Μάλιστα, ενώ η Ελλάδα προβάλλει τα μύρια όσα αρχαιολογικά της μνημεία, παρ΄όλα ετούτα αγνοεί απ΄ ό,τι φαίνεται το θέμα των πυραμίδων, που όμως κατά την άποψη ειδικών είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκτελεί το ευρώ η αδιαλλαξία της Μέρκελ". Η εφημερίδα γράφει ότι "Γερμανία εναντίον όλων στο παρά 5΄ της Συνόδου Κορυφής. Απορρίπτει κατηγορηματικά τη λύση του ευρωομολόγου και συνιστά λιτότητα για έξοδο από την κρίση. Δραματική έκκληση από Ραχόι και Μόντι: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με αυτά τα επιτόκια»".

ΕΣΤΙΑ: "Η Ευρώπη σε κρίσιμη καμπή". Η εφημερίδα τονίζει ότι "σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες μία από τις κρισιμώτερες συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Παρ΄ότι κάθε σύνοδος έχει την δική της ιδιαιτερότητα και κρισιμότητα, η σημερινή θεωρείται πολύ σημαντική διότι από την έκβασή της θα κριθή η μελλοντική μορφή της Ευρωπαϊκής Ενώσεως".

Η ΑΥΓΗ: "Φτώχεια και απόγνωση σαρώνουν την Ελλάδα". Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας στα χρόνια του Μνημονίου καταγράφουν οι επίσημες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατακόρυφα φέτος, σε σχέση με το 2009, φτάνει στους 20.000, όχι μόνο στο Λεκανοπέδιο, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο και τα Τρίκαλα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μέτρα για την Ανάπτυξη και ευρω-ομόλογα για μέρος του χρέους". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η μελλοντική πορεία της Ευρώπης, της Ευρωζώνης και, φυσικά, της Ελλάδας σφραγίζεται, για μία ακόμη φορά, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες, όπου θα δοθεί σκληρή μάχη, για την οποία δηλώνουν έτοιμοι τόσο η Ανγκέλα Μέρκελ όσο και ο Μάριο Μόντι".

Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: "Οι 40 ημέρες αγωνίας του Αντώνη Σαμαρά" Η εφημερίδα γράφει ότι "το μικρό πρόβλημα υγείας εξελίχθηκε σε σοβαρότερο και οι πρώτες 40 μέρες της κυβέρνησης εξελίσσονται σε μέρες αγωνίας για τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, για την κυβέρνησή του και για τη χώρα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βαθιά διχασμένη η Ευρώπη" Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "βαθιά διχασμένοι και υπό την ασφυκτική πίεση των αγορών προσέρχονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη σημερινή πιο κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έστειλε ένα ακόμη αυστηρό μήνυμα προς τη χώρα μας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κερδίστε ένα μισθό με κατάθεση 20.000 ευρώ". Η εφημερίδα γράφει ότι "υψηλές αποδόσεις ακόμη και για μικρά ποσά της τάξεως των 5.000 ευρώ. Γη και ύδωρ δίνουν οι τραπεζίτες στα γερά πορτοφόλια. Προσφορές για αναλήψεις χωρίς ποινή σε όσους φοβούνται πτώχευση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Εκρηκτική αύξηση των αστέγων. Μείον 400.000 θέσεις εργασίας το α' τρίμηνο του 2012". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μείωση 8,7% παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει η Επιτροπή και την κατάσταση των αστέγων που τους μετρά πλέον στις 20.000 μιλώντας για αύξησή τους το 2011 κατά 25% σε σχέση με το 2009".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Παιδικοί σταθμοί δωρεάν για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πληθαίνουν οι δήμοι στην Αττική που ανακοινώνουν το κλείσιμο παιδικών σταθμών. Η χρηματοδότησή τους από το κράτος στερεύει και συναντιέται με τη χρόνια ανυπαρξία κτιριακών υποδομών και την υποστελέχωση σε προσωπικό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Γράμμα στους εταίρους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε χαμηλούς τόνους, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να «περάσει» στους εταίρους με την επιστολή του την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές σε αναποτελεσματικά μέτρα του Μνημονίου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Το μνημόνιο είναι εδώ... ενωμένο - δυνατό". Η εφημερίδα γράφει ότι "η κακή αρχή της τρικομματικής συγκυβέρνησης, η οποία έγινε διεθνές θέμα εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκαν ακόμη και στοιχειώδη ζητήματα ρουτίνας, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής, δεν είναι το χειρότερο μήνυμα που εξέπεμψε η... τρόικα εσωτερικού".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μήνυμα ανθρωπιάς από τον Ιερώνυμο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "«Μάχη χαρακωμάτων» στη σύνοδο κορυφής". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για σύνοδο κορυφής-θρίλερ προετοιμάζονται οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Η σύνοδος, που αρχίζει σήμερα, είναι κατ΄εξοχήν απρόβλεπτη όχι μόνο ως προς τα αποτελέσματα αλλά και ως προς τη λήξη των εργασιών της, δεδομένου ότι έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το απόγευμα νέα συνάντηση των ηγετών σε επίπεδο ευρωζώνης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγή «φρουράς» σε ΔΕΚΟ-τράπεζες". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εσπευσμένες αλλαγές, ίσως και σαρωτικές, ετοιμάζονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες κατ΄εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς. Η πρώτη κίνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα την αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική Τράπεζα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και σε άλλες μεγάλες ΔΕΚΟ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Ζητούνται 72 υπογραφές για να αλλάξει το κλίμα". Η εφημερίδα γράφει ότι "στο κυνήγι της ολοκλήρωσης μίας, όσο το δυνατόν ταχύτερης, αποκρατικοποίησης προσβλέπει το οικονομικό επιτελείο προκειμένου αφενός να αλλάξει το κλίμα αντιμετώπισης της χώρας από αγορά και πιστωτές, αφετέρου να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο για τη μείωση της γραφειοκρατίας και των χρόνων στρεβλώσεων που καθυστερούν το πρόγραμμα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής με διχασμό και σύγκρουση". Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα σε ένα απόλυτα συγκρουσιακό κλίμα αρχίζει σήμερα η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον «πήγη των προσδοκιών» να έχει κατεβεί δραματικά και με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσέρχονται ασυνήθιστα διχασμένοι για να λάβουν αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του ευρώ".

Iznogood

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου